Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπληρωματική Δήλωση - Τακτοποίηση Αυθαιρέτων


Recommended Posts

Καλημέρα. Σε κτίριο με άδεια και χρήση Βιομηχανική σε εκτός σχεδίου περιοχή ο πελάτης αρχικά ήθελε να τακτοποιήσει ένα ιδιωτκό πρατήριο πετρελαίου κίνησης(2 υπόγειες δεξαμενές και μια αντλία) καθώς και μια ράμπα (υπόγεια) πλύσης και αλλαγής λαδιών των φορτηγών του. Παραπλεύρως της αντλιάς υπάρχει μια αποθήκη εντός Δ με εμβαδό περίπου 270 μ2 την οποία σκόπευε να γκρεμίσει. Έχω ύποβάλει ήδη την αρχική δήλωση για τιην ράμπα και το πρατήριο και ο ιδιοκτήτης κατέβαλλε το παράβολο των 500 Ε και το πρόστιμο των 500 μετρητοίς (άρα με έκπτωση20%=300). Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1)Μπορώ να τροποιήσω την αρχική δήλωση προσθέτοντας την αποθήκη π[ου τώρα θέλει να τακτοποιήσει;

2)Αν ναι τι γίνεται με το παράβολο και το πρόστιμο που έχει ήδη πληρώσει;

3)Τώρα με το νέο πρόστιμο ,το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο του αρχικού, μπορεί να επιλέξει την καταβολή του 30% και στην δυνέχεια να πληρώσει το υπόλοιπο με δόσεις;Μπορεί να γίνει αλλαγή στο σύστημα του ΤΕΕ από μετρητοίς σε 30% προκαταβολή;(αν και όποτε ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα βέβαια)

(Συγγνώμη για το όποιο λάθος γιατί είναι η πρώτη φορά που προπαθώ να ρωτήσω κάτι)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1. Nαι μπορείς να προσθέσεις και όποιες άλλες αυθαιρεσίες θέλεις εφόσον η δήλωση είναι σε κατάσταση προσωρινής υπαγωγής.

2. Θα επανυπολογιστεί το συνολικό πρόστιμο και θ' αφαιρεθούν τα ήδη καταβληθέντα ποσά.

3. Δυστυχώς θα πάει και η πληρωμή αυτού όπως είχες προεπιλέξει στη δήλωση, δηλαδή, εφάπαξ με έκπτωση 20%. Το παίρνει αυτόματα το σύστημα. Ίσως να καταφέρεις με αίτηση (ηλεκτρονικά) στο ΤΕΕ να σου κάνουν τη δήλωση να πάει με "δόσεις", οι οποίες είναι 46. Τότε θα επανυπολογιστούν όλα τα ποσά κι απλώς από το συνολικό πρόστιμο θ' αφαιρεθούν το παράβολο (500) και το "πρώτο" εφάπαξ (300) κι ό,τι απομένει θα διαιρεθεί με το 45. Αν μέχρι τις 31.5.2013 εξοφλήσει ο ιδιοκτήτης τόσες δόσεις όσες απαιτούνται γαι να καταβληθεί συνολικά το 30% του συνολικού προστίμου θα δικαιούται προφανώς την έκπτωση του 10%.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.