Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερχεται ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα;


JTB

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 583
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και να περιμένουμε το habemus legem

από τον Καλαφάτη.

(άσπρο καπνό κτλ)

 

Πιο πιθανό βλέπω να μας έρθει .... το habemus testiculos πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Νομιμοποιούνται οριστικά οι πολεοδομικές παραβάσεις σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, με την προϋπόθεση ότι οι παραβάσεις αυτές δεν ξεπερνούν το 40% των όρων δόμησης, που ισχύουν στην περιοχή που έχουν ανεγερθεί. Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, όλες οι αυθαιρεσίες που δεν υπερβαίνουν το 40% του νομίμου περιγράμματος του κτιρίου, όπως καθορίζεται στην οικοδομική άδεια, εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ρύθμιση καθορίζει ότι θα νομιμοποιούνται μέχρι και 20% των παράνομων εξωστών και μέχρι 20% των παράνομα κλεισμένων ημιυπαίθριων χώρων. Παράλληλα, στο νέο νόμο, προβλέπονται διαδικασίες νομιμοποίησης που δε θα ταλαιπωρούν τους πολίτες, αλλά θα δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαιρεσιών, με την πληρωμή ακόμη και ενός απλού παραβόλου των 500 ευρώ. Παράλληλα, όλα τα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί πριν από το 1975 θα θεωρούνται νόμιμα, είτε διαθέτουν άδεια είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Νομίμως υφιστάμενο προ του 75 έχεις δεν έχεις άδεια ? Οση έκταση και να έχεις όπου και να είσαι ?

 

Πολύ ...καουμπόικα μου ακούγονται όλα αυτά . Εκτιμώ ότι η πραγματικότητα θα είναι πολύ διαφορετική.

Link to comment
Share on other sites

απο τον ελευθερο τύπο....:

 

Νομιμοποιούνται οριστικά οι πολεοδομικές παραβάσεις σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, με την προϋπόθεση ότι οι παραβάσεις αυτές δεν παραβαίνουν το 40% των όρων δόμησης, που ισχύουν στην περιοχή που έχουν ανεγερθεί…

 

Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», στο σχέδιο νόμου για τις αυθαίρετες κατασκευές, που αναμένεται να παρουσιάσει εντός των ημερών, ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και κατόπιν να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, όλες οι αυθαιρεσίες που δεν υπερβαίνουν το 40% του νομίμου περιγράμματος του κτιρίου, όπως καθορίζεται στην οικοδομική άδεια, εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση.

Η ρύθμιση καθορίζει ότι θα νομιμοποιούνται μέχρι και 20% των παράνομων εξωστών και μέχρι 20% των παράνομα κλεισμένων ημιυπαίθριων χώρων.

Στο νέο νόμο, προβλέπονται διαδικασίες νομιμοποίησης που δεν θα ταλαιπωρούν τους πολίτες, αλλά θα δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα των αυθαιρεσιών, με την πληρωμή ακόμη και ενός απλού παραβόλου των 500 ευρώ. Παράλληλα, όλα τα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί πριν από το 1975 θα θεωρούνται νόμιμα, είτε διαθέτουν άδεια είτε όχι.

 

 

 

εχει και εναν πίνακα....καλα? δεν βαριούνται?

 

πηγή: http://www.thestival.gr/society/item/91437-nees-rythmiseis-gia-ta-aythaireta-e28093-nomimopoioyntai-poleodomikes-parabaseis

Link to comment
Share on other sites

Για να μου λύσουν μία απορία...:

Οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση σημαίνει ή όχι αύξηση του σ.δ.? μάλλον ναι.

Η αύξηση του σ.δ. δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα; σίγουρα ναι...

Υπάρχει περίπτωση να περάσει από το ΣτΕ κάτι τέτοιο; μάλλον όχι...

Άρα αυτό το 40% τι ακριβώς είναι...;

Με ποια λογική το λένε...;

 

Επομένως εγώ νομίζω ότι θα είναι κάτι άλλο...

Οι δημοσιογράφοι δε μπορούν να μεταφέρουν σωστά κάτι όταν το δούνε γραμμένο, φανταστείτε όταν είναι από διαρροές δλδ προφορικό...

Link to comment
Share on other sites

και άσε το πολεοδομικό σκέλος.....με τα συμβόλαια και τις οριζόντιες τι θα γίνει?Τροποποίηση του Πίνακα ποσοστών και τη σύστασης οριζοντίου?

 

Με τι ποσοστά εδάφους?Αυτα που υπερβαίνουν το 40% τι γίνεται?Επιλέγουμε ποιά θα είναι στο 40% και τα υπόλοιπα πάνε για κατεδάφιση? γελοιότητες......

 

Είναι και το άλλο....οκ τα προ 75 μάλλον θα έχουν διαδικασία πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος.Με τι αμοιβές αν τα πρόστιμα ανέρχονται σε 500άρια?

 

Οι υπόλοιποι με νόμιμες άδεις προ 75 ή αυτοί που μπήκαν στον 4014 τι θα απογίνουν?Δεν είναι μόνο οτι πλήρωσαν πρόστιμα μεγαλύτερα απο 500 επι το πλείστον,αλλά και

 

οτι το διατηρούν για 30 χρόνια,ενώ οι άλλοι δεν θα έχουν ρύθμιση,αλλά νομιμοποίηση.γελοιότητες και πάλι....

 

Εγω ενα πράγμα ξέρω.Αν θέλουμε να διαφυλάξουμε το επάγγελμά μας, πρέπει να θεσπίσουμε απο μόνοι μας ελάχιστες αμοιβές σε όλα.Δεν ξέρω με ποιόν τρόπο μπορείς

 

να εξαναγκάσεις κάποιον που δεν έχει δουλειά,αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι ο δρόμος των τεράστιων εκπτώσεων θα τους οδηγήσει με βεβαιότητα στο κλείσιμο.

 

4014 με 500, ΠΕΑ με 50, Άδειες λειτουργίας με 400...εννοείται με ΦΠΑ μέσα.............ΤΙ `ΝΑ ΑΥΤΑ ΡΕ??!??!?!

 

Συμμετέχουμε σε αυτό το πανηγυράκι που έστησε το ΥΠΕΚΑ χωρίς να ορθώνουμε ανάστημα για την εγκληματική αμέλεια της μη υποχρέωσης στατικής μελέτης υφισταμένου και καταντήσαμε εισπράκτορες του κράτους....Εμείς πότε θα προστατεύσουμε πρώτα απ`όλα την επαγγελματική μας ιδιότητα που ευτελίζεται και μετά τις αμοιβές μας που έφτασαν στα όρια του εξωφρενικού και της απλής επιβίωσης?

Edited by Alsterwasser
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εμείς πότε θα προστατεύσουμε πρώτα απ`όλα την επαγγελματική μας ιδιότητα που ευτελίζεται και μετά τις αμοιβές μας που έφτασαν στα όρια του εξωφρενικού και της απλής επιβίωσης?

Θα την προστατεύσεις από την στιγμή που θα προσφέρεις στον άλλον κάτι χρήσιμο, κάτι που θα του λύσει πραγματικές ανάγκες. ΠΕΑ και 4014 εξ ορισμού δεν λύνουν κανένα πραγματικό πρόβλημα, άρα γιατί να προσφέρουν και πραγματικό εισόδημα?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.