Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερχεται ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα;


JTB

Recommended Posts

Ναι, αν υπάρχουν να τις συζητήσουμε. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε πρώτα για ποιο μελλον μιλαμε? Αυτά που ξέραμε και όπως τα ξέραμε για το επάγγελμα, θα μας τελειώσουν γρήγορα, το βλέπουμε τώρα να συμβαίνει.

Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα πολύ μικρό ποσοστό ελεύθερου επαγγελματία όπως το γνωρίσαμε, στο άμεσο, τρόπος του λέγειν, μέλλον.

Θα γίνονται όλα τα της δόμησης, από επιχειρήσεις κατασκευαστικές και διαχείρησης ακινήτων. Θα απαιτήσουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση της δόμησης από αυτό το μπάχαλο της πολυνομίας, και αυτό το καλαμπούρι των χρησμών που γίνεται με τις ΥΔΟΜ, ΥΠΕΚΑ, ΔΟΚΚ, κα ΛΕΜΠΕΣΗ, κλπ , θα πάρει τέλος γιατί θα πέσει χρήμα, αν κάνουμε τελικά χωριό, και αυτοί που το έχουν δεν θα επενδύσουν όσο ισχύει η υπεύθυνη δήλωση μηχανικού στα τοπογραφικά του Ν-651 στα συμβόλαια μεταβίβασης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 583
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι γερμανοι  στα στρατοπεδα συγκεντρωσης οταν υπηρχε αποδραση για καθε ΕΝΑΝ  που την ειχε κανει  μαζευαν 10 ατομα και τα στοιβαζαν σε

ενα δωματιο 2*2 και περιμεναν  ποτε θα πεθανουν.....οταν ανοιγα την πορτα οι 10 συνηθως ηταν αγκαλιασμενοι ολοι μεταξυ τους...

 

 

το ετος 2013 εχουμε εξελιξη της μεθοδου........για καθε εναν που ΤΑΦΑΓΕ  στοιβαζουν 10 απο ΕΜΑΣ και μας λενε οτι οποιος μεινει ΖΩΝΤΑΝΟΣ τελευταιος θα παρει ΧΑΡΗ......

 

ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ....

 

ποιος κλαδος?

ποιος συναδελφος?

ποιος και ΠΟΥ?

 

 

εκτος απο τους συναδελφους στο φορουμ , τους συμφοιτητες μου, τους φιλους μου  που υπαρχει μια ταυτιση αποψεων

για τους υπολοιπους οταν τους βλεπω σκεφτομαι μην φαω καμια μαχαιρια  στην πλατη...

 

 

υγ γυρισε στο ασχετο ''συναδελφος'΄' σε πολεοδομια και μου εκανε παρατηρηση (''γιαυτο φτασαμε εδω'') οταν μιλαγα απο το τηλ και ελεγα σε φιλο μου οτι δεν πληρωσα το τσμεδε  απο ΑΠΟΨΗ και θα παω να κανω διακανονισμο !!!

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους.

 

Το μέλλον στο επάγγελμα θα είναι εντελώς διαφορετικό ... όμως θα υπάρξει.

Επίσης θα υπάρξει και μέλλον εκτός επαγγέλματος, θα πω για πολλούς από μας και θα χρησιμοποιήσω το "πολλούς" σαν αποτροπαϊκή έκφραση ... για να μην πω "περισσότερους".

Τις λεπτομέρειες δεν τις ξέρουμε, όμως γενικότητες τις ξέρουμε ήδη ...

 

Δεν έχει και τόση σημασία η μορφή εξάσκησης του επαγγέλματος, ε. επαγγελματίες ή όχι.

Σημασία έχει ο τρόπος εξάσκησής του και σ' αυτόν η τήρηση της δεοντολογίας είναι βασική. Αργότερα μπορεί να είναι ακόμη σημαντικότερη.

Η σιωπή, η υπομονή και το αυτομαστίγωμα, μόνο σε μετάθεση του αδιέξοδου και περισσότερο πόνο θα οδηγήσει.

 

Όσο γρηγορότερα γίνει το ξεκαθάρισμα, τόσο καλύτερα για όλους ... μέσα σ' αυτό το περιβάλλον δε βλέπω άλλη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Επαγγελματικές διέξοδοι για τους μηχανικούς και δει τους νέους ΔΕΝ υπάρχουν!

Λύσεις όμως υπάρχουν!

Αλλαγή επαγγέλματος, άλλη εξειδίκευση, άλλο επάγγελμα, άλλος τόπος διαμονής, άλλης μορφής απασχόληση, άλλος επαγγελματικός προσανατολισμός (με έμφαση κυρίως στον πρωτογενή τομέα)!!!

Με ορίζοντα τα επόμενα 15 χρόνια!!!

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από ομιλία του αναπληρωτή υπουργού κ. Σταύρου Καλαφάτη:

 

".....Συνεχίζουμε με τα αυθαίρετα.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η χώρα, εφόσον φυσικά το εγκρίνει η Βουλή, αποκτά νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυθαίρετη δόμηση.

Μετά από μια πολύ επίπονη και επίμονη δουλειά.

·        Μπαίνει «κόκκινη γραμμή» στο φαινόμενο αυτό.

·        Διευκολύνονται χιλιάδες συμπολίτες μας στην αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος χωρίς να δημιουργείται αίσθημα αδικίας σε εκείνους που έκαναν χρήση διατάξεων παλαιότερων χρόνων.

·        Οι αυθαιρεσίες κατηγοριοποιούνται με βάση τη βαρύτητα και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

·        Αποκτά ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο η έννοια του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Τι επιλύεται…

Προχωρούμε σε έναν διαχωρισμό βάζοντας μέτρο.

 Οι μικροαυθαιρεσίες και οι υπερβάσεις στη δόμηση σε κτίρια με άδεια είναι διαφορετικής τάξης και βαρύτητας πρόβλημα από ότι η παντελώς αυθαίρετη δόμηση.

Και οι δράσεις αποκατάστασης κατευθύνονται εκεί που εμφανίζεται η μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Έτσι :

-     Σχετικά με το Περιβάλλον…

Αυτός που αυθαιρετεί «αποζημιώνει» το κοινωνικό σύνολο. Καθιερώνονται αυστηρές ποινές και πρόστιμα για όσους παρανομήσουν ή δεν ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου. Αποθαρρύνεται κάθε σκέψη για νέα γενιά αυθαιρέτων.

-      Σχετικά με την Ανάπτυξη…

Ενισχύεται ο ευρύτερος κατασκευαστικός κλάδος.

Δίνεται η δυνατότητα επισκευών σε ακίνητα με αυθαιρεσίες, και. Δημόσια κτίρια με αυθαιρεσίες μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. Και χρηματοδοτούνται μέσω περιβαλλοντικού ισοζυγίου, δράσεις και έργα αποκατάστασης της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης

-     Σχετικά με την κοινωνική συνοχή

Αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής του προστίμου και   βελτιώνεται ο τρόπος καταβολής. Μάλιστα λαμβάνεται ειδική μέριμνα, με παροχή εκπτώσεων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Και παρέχεται η δυνατότητα μεταβιβάσεων και αξιοποίησης αδρανούς ακίνητης περιουσίας, κυρίως στην Περιφέρεια.....".

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές στο #446 του ΙΑΣΟΝΑ.

Πάλι σε γενικές γραμμές θα πω ότι βλέπω το σενάριο που πάνω κάτω προσπάθησα να το περιγράψω προηγουμένως.

Θα δημιουργηθούν δλδ και στη χώρα μας επιχειρήσεις κατασκευαστικές- διαχείρισης ακινήτων από ανθρώπους με χρήμα που θα αναλάβουν όλο το πακέτο δόμησης στη χώρα μας.

Ο λόγος που αυτό δεν έγινε μέχρι τώρα ήταν/είναι η χύμα κατάσταση που διέπει την δόμηση στην χώρα.

Αυτή η χύμα κατάσταση είναι που φρενάρει τις επενδύσεις και συμπεριλαμβάνει την ασαφή πολεοδομική νομοθεσία, τις χαοτικές διαδικασίες δόμησης που αυτή επιβάλει, την απουσία κτηματολογίου, κλπ.  

Η πολεοδομική νομοθεσία και η όλη διαδικασία δόμησης θα διαμορφώνεται πλέον σε συνεργασία με τα συμβούλια αυτών των επιχειρήσεων διαχείρισης ακινήτων και η όλη ιστορία θα διέπεται από την φιλοσοφία fast-track για να γίνεται η δουλειά γρήγορα, να παράγεται το έργο, και να μπαίνει το χρήμα στην θέση του στο παντελόνι αυτών που θα επενδύσουν.

Αυτό το σενάριο, αυτές οι επιχειρήσεις, νομίζω ότι θα το επιβάλουν, η μόνη συζήτηση και διαπραγμάτευση που θα κάνουν με την εκάστοτε κυβέρνηση με τα κατεβασμένα παντελόνια, θα είναι για τις παράπλευρες απώλειες που αναγκαστικά θα προκύψουν, και αυτό για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή που είναι αναγκαίο συστατικό της συνταγής του κέρδους.

Link to comment
Share on other sites

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113073506

 

O κ. Kαλαφάτης είπε ακόμη ότι αυτός που αυθαιρετεί «αποζημιώνει» το κοινωνικό σύνολο, ενώ καθιερώνονται αυστηρές ποινές και πρόστιμα για όσους παρανομήσουν και δεν ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου, ενώ αποθαρρύνεται η νέα γενιά αυθαιρέτων.

Στις ρυθμίσεις του νέου νόμου θα μεταφέρονται αυτόματα στην ηλεκτρονική βάση του TEE όσοι έχουν υποβάλει αίτημα (καταβάλλοντας το παράβολο) με τις προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις τόσο για τα αυθαίρετα όσο και για τους ημιυπαίθριους.

 

=>Αν ισχύει επακριβώς η πρόταση εντός παρένθεσης,σημαίνει οτι όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία 3843 ή 4014 δεν θα υπαχθούν στη νεα ρύθμιση.Όλοι οι υπόλοιποι μεταφέρονται αυτόματα στο νεο νόμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.