Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το ερώτημα όπως σου είπα είναι ο ρυθμός διαπνοής. Το σκυρόδεμα έχει μικρό ρυθμό σε σχέση με την εξηλασμένη. Αυτό σημαίνει οτι δεν θα προλάβει να βγάλει την υγρασία έξω γρήγορα και άρα θα αυξήσει το EMC. Με λίγα λόγια είμαι αντίθετος να έχω 50 κάτω και απο πάνω 102 MNg/s. Το οτι είναι συνηθισμένη διάταξη δεν μου λέει κάτι απο την στιγμή που είναι λάθος. 

 

πολυουρεθανικη μεμβρανη (επειδη ειναι της μοδας και μαρεσει).

 

 

εφόσον απο κάτω της έχει μεγαλύτερο construction resistance και απο πάνω μικρότερο.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Η διαταξη που ανεφερα παραπανω ειναι συνηθιισμενη και ξερω οτι εχει προβλημα, γιαυτο και ρωτησα.

Το προβλημα εμφανιζεται ως συμπυκνωση υδρατμων. Το μονο που "σωζει" ειναι οτι τα μονωμενα στοιχεια (η πλακες) δεν ψυχραινονται ευκολα (λογω της μονωσης), αλλα το προβλημα βγαινει ψηλα στην κρεμαση των δοκων που εχω τη θερμογεφυρα.

 

 

 

Σε αλλη διαταξη που βλεπω προβλημα ειναι στα κτηρια (μεταλλικα) με συμμικτες πλακες.

 

Εχω την εξης διαταξη:

-Ψευδοροφη με μονωση (εξηλασμενη ή πετροβαμβακας)

-Κενο

-Λαμαρινα

-Μπετο

-Στεγανωση

 

Φυσικα η λαμαρινα ειναι αδιαπερατη.

Το ιδιο προβλημα θα ειχα και στην περιπτωση που η εξηλασμενη εμπαινε πανω απο την συμμικτη πλακα (αφου ειπαμε

Edited by terry
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

+1 επειδή

 

Η διαταξη που ανεφερα παραπανω ειναι συνηθιισμενη και ξερω οτι εχει προβλημα, γιαυτο και ρωτησα.!!!!!!!!!!!

 

 

Ολα βέβαια αυτά που λέμε βρίσκονται στο Μάθημα Τεχνικά Υλικά. Δυστυχώς βέβαια γίνετε μόνο αναφορά στις ιδιότητες χωρίς να μιλάμε για την εφαρμογή τους.

 

Εδω

 

http://www.ntua.gr/vitruvius/ty2.pdf

 

από σελίδα 38

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε

Μια και αναφέρθηκε νωρίτερα το φράγμα υδρατμών,

υπάρχει λόγος χρήσης φράγματος υδρατμών στην χώρα μας, 

όπου η φορά της κίνησης των υδρατμών αντιστρέφεται το καλοκαίρι σε σχέση με τον χειμώνα?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σε γραφικά σε στάδια

 

δεν δείχνω τους αρμούς κλπ.

post-25466-0-04456100-1377616508_thumb.jpg

post-25466-0-50284200-1377616513_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Κάτι που ξέχασα να γράψω και είναι βασικό είναι η εσωτερική βαφή να έχει construction resistance κοντα στην τιμή του σοφά η μικρότερη. Εαν ο σοφάς μας πχ έχει G =5 MNs/g μην βάλετε καμία βαφή με μεγαλύτερο G διότι δεν θα προλαβαίνει ειδικά το χειμώνα με θέρμανση να περάσει απο τους πόρους. Επειδή λίγοι κατασκευαστές δίνουν αυτή την τιμή ρωτήστε το πλέον βασικό να σας πουν. Τον τύπο των στερεών που περιέχει. Εαν σας πουν για πυριτικά άλατα και ποσοστό > 50% την παίρνετε με κλειστά μάτια διότι έχουμε G << 1 MNs/g. Συνηθως μιλάμε για 0,02-0,03 MNs/g. Ιδανικά αποφύγετε για εσωτερικούς χώρους τα πολύ γυαλιστερά. Το reflection είναι αποτέλεσμα του μικρού κόκκου και κάποιων πολυμερών. Ενας κόκκος της τάξεως των 30μm είναι αρκετός. Στις εσωτερικές βαφές το πάχος ξηρού φίλμ δεν πρέπει να σας φοβίζει επειδή ακριβώς το G είναι τόσο μικρό που μέχρι να φτάσουμε το 5 του αέρα έχουμε πολύ δρόμο. Βέβαια το πάχος έχει να κάνει καθαρά με την τσέπη μας. Προσοχή μιλάμε για εσωτερικές βαφές για εξωτερικές τα πράγματα αλλάζουν. 

 

Οσο και εαν ακούγετε τραβηγμένο η εσωτερική βαφή αποτελεί επισήμως κομμάτι της μόνωσης. Πάντα μιλάμε για κλασσικό σοφά με βάση το τσιμέντο και τον ασβέστη. Οι συνθετικοί σοβάδες κατα την γνώμη μου δεν πρέπει να μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους διότι έχουν τιμές G κοντά ή και μεγαλύτερες απο το 5.

 

Κάτι επίσης σημαντικό για τις βαφές. Μια βαφή ανοικτής διαπνοής που είναι η ημι-επιστημονική τους ονομασία έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής επειδή ακριβώς ο ρυθμός διαπνοής είναι μεγάλος και άρα το εύρος υγρασίας κατα την λειτουργία τους είναι μικρό. Οσο και εαν ακούγετε υπερ-επιστημονικό, μια βαφή μπαίνει 7-10 φορές σε κύκλους φόρτισης απο την υγρασία ημερησίως. Σε δέκα χρόνια = 25550 κύκλους. Επίσης εαν δεν καπνίζετε σε κλειστό χώρο που θα κλείσετε του πόρους, οι βαφές ανοικτής διαπνοής θα βγάλουν τουλάχιστον 7-8 χρόνια χωρίς να αλλάξουν απόχρωση ακόμα και πάνω απο το καλοριφέρ εφόσον δεν ζούμε σε χώρο με αυξημένη σκόνη.

 

Θα μου πείτε μα είναι δυνατόν να κάνουμε ολόκληρη έρευνα και μελέτη για την βαφή? Και όμως είναι κομμάτι της οικονομοτεχνικής και πρέπει να κοιτάξουμε και την τσέπη μας όσο μπορούμε.  

Δημοσιεύτηκε (edited)

Τελικα η τσιμεντοκονια πανω απο την εξηλασμενη και το πλακακι με τους αρμους (τσιμεντοειδους βασης στοκος) εχει μεγαλυτερη διαπνοη απο την εξηλασμενη?

Edited by terry

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.