Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 222
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Κλασσικη "μεταρρυθμιση" αλα Ελληνικα, μονο αυτο εχω να πω εγω. Φτιαχνουμε εναν νομο και καλα για την συρρικνωση του κοστους, αλλα απο την αλλη διατηρουμε ολα τα προηγουμενα διοικητικα σχηματα εν ζωη, δεν απολυουμε κανεναν καθηγητη η εργαζομενο και οχι μονο δεν μειωνουμε τους εισακτεους, αλλα μαλιστα ο υπουργος-καθηγητης Πανεπιστημιου ο ιδιος- δεσμευτηκε πως θα αυξηθουν κιολας φετος.

 

Αυτο που λεει η κοινη λογικη ειναι πως κλεινεις ενα τμημα και διαγραφεις τον κωδικο απο τον Προυπολογισμο του κρατους. Ητοι, απολύεις ολους τους καθηγητες και λοιπους εργαζομενους και διαγραφεται απο το Μηχανογραφικο μαζι με ολες τις προβλεπομενες θεσεις εισακτεων. Οι ηδη υπαρχοντες φοιτητες θα μεταφερθουν σε ομοειδη τμηματα αναλογα με τις δυνατοτητες των τμηματων αυτων και οι εγκαταστασεις με τον εξοπλισμο πωλουνται μεσω πλειοδοτικων διαγωνισμων. Αυτο επρεπε να γινει τουλαχιστον για το 1/3 των υπαρχοντων τμηματων.

 

Ποιο το νοημα ολης αυτης της κοροιδιας απο την μερια του Υπουργειου Παιδειας πραγματικα αδυνατω να εξηγησω.

 

Θελω πραγματικα να δω που θα βρει τα λεφτα το Ελληνικο Δημοσιο για να συνεχισει να διατηρει εν ζωη ολα αυτα τα τμηματα και ολο αυτο το προσωπικο, μονο και μονον για να βολευεται η καθηγητικη νομενκλατούρα, να νοικιαζονται τα δυαρακια και για να δουλευουν οι καφετεριες και τα σουβλατζιδικα στην επαρχια.

Παντως αν νομισουν πως οι Ελληνες αντεχουν να πληρωνουν φορους, την ιδια στιγμη που δεν εχουν εισοδημα, ειναι πολυ μα πολυ εκτος πραγματικοτητας.

Edited by thodoris1982
  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι αλλάζει....

Στα λίγα που διάβασα είδα κάποια τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με άλλα, (αυτό έλλειπε μιας και πολλά από τα υφιστάμενα ήταν στα αζήτητα) και το +90% των ΑΕΙ έμειναν ως έχει....Α, και ο αριθμός των ΔΕΠ παρέμειναν ως έχει επίσης..

Το συμπέρασμα είναι ότι το πολιτικό κόστος και σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλο, πάλι δεν γίνεται καμία αναφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα σχολών, πάλι οι μόνιμοι παραμένουν.. Και η ζωή συνεχίζεται.

Θα μιλάμε για ανάπτυξη που ξεκινάει από τα μπαράκια και τις καφετέριες της επαρχίας και από την άλλη θα έχουμε σχολές και "περιζήτητες" σχολές (βλέπε Πολυτεχνείο χαχαχα) που οδηγούν στην ανεργία.... Τελικά στην Ελλάδα όλοι να σπουδάσουν θέλουν

Δημοσιεύτηκε (edited)

Κατά περίεργο και τυχαίο λόγο τα τμήματα που συγχωνεύονται είναι αυτά των Πτυχιούχων Μηχανικών του Κατασκευαστικού Τομέα....!!!!

Edited by GEORGE KARA
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό πρώτο βήμα αν και περίμενα πιο δραστικές περικοπές. Σίγουρα το σχέδιο έχει ελλείψεις αλλά ίσως είναι η μόνη ουσιαστική μεταρύθμιση αυτής τη κυβέρνησης, καθώς ήταν μια καλή ευκαιρία συμαζέματος του υδροκέφαλου εκπαιδευτικού συστήματος...

 

Παραφωνίες για εμένα είναι η ίδρυση του Αδαμάντιος Κοραής και η συνένωση των εν λόγω πανεπιστημίων που δυστυχώς όμως δεν οδήγησε σε συγχώνευση παρόμοιων τμημάτων, π.χ το τμήμα Στατιστικής εξακολουθεί να υπάρχει και στην ΑΣΟΕΕ και στο ΠΑΠΕΙ, το τμήμα Πληροφορικής σε ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ και Χαροκόπειο… Άλλο ένα παράλογο του εν λόγω πανεπιστημίου είναι ότι δεν καταργούνται τα υπάρχοντα ΔΣ και οι πρυτάνεις, ενώ παράλληλα ο Έλληνας φορολογουμενος θα χρεωθεί την δημιουργία άλλου ένα υπερ-ΔΣ… Επομένως ποιό το κέρδος από την δημιουργία του Ομόσπονδου Πανεπιστημίου και ποιός ο λόγος το ίδιο Πανεπιστήμιο πλέον να έχει παρόμοιες σχολές;;

Άλλη παραφωνία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που αντί να συμαζευτεί λίγο εξακολουθει και είναι διεσπαρμένο σε 5 πόλεις ( το μοναδικό με τόση διασπορά) ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να περιοριστεί σε 2... Και εκεί το πολιτικό κόστος είναι εμφανές..

 

Όσο αφορά τους τομείς μας, στα πολυτεχνεία δεν έγινε καμία αλλαγή παρά μόνο στα αντίστοιχα τμήματα ΤΕΙ όπου τα τμήματα δομικών έργων, έργων υποδομής και τοπογραφίας συγχωνεύτηκαν και μειώθηκαν από 13 σε 5, μέτρο που κινείται σε σωστή κατεύθυνση... Τώρα αν αυτός ο υπερμηχανικός που θα βγαίνει θα έχει δικαιώματα και τι παραμένει άγνωστο...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Αξιοπρεπες πρωτο βημα αλλα ηταν αρκετα ατολμο. Καταλαβαινω οτι ηταν ατολμο επειδη αν προσπαθουσαν να προχωρησουν

σε ανατρεπτικες αλλαγες θα γινοταν επανασταση μιας και ειναι πολλα τα λεφτα.

 

Οτι θα υπαρξει καποια εξοικονομιση ειναι σιγουρο, συνενωθηκαν τμηματα που απασχολουσαν εκατονταδες συμβασιουχους καθηγητες

αρα με τις συνενωσεις δημιουργουμε οικονομια κλιμακας και αρα το κρατος θα χρειαστει να πληρωνει λιγοτερους συμβασιουχους.

Επιπλεον αρκετες σχολες θα μεταφερθουν απο μπακαλικα οπου το κρατος πληρωνε ενοικια σε campus αρα θα υπαρξει καποια μειωση

δαπανων και εκει.

 

Κοντολογις, ειχαμε φασαρια για το τιποτα. Αυτο που εγινε ειναι να "συνενωθουν"-εξαφανιστουν απο τον χαρτη τμηματα που κατα βαση

ηταν τμηματα φαντασματα, χωρις φοιτητες, χωρις καθηγητες και σιγουρα χωρις ιδιαιτερη προοπτικη.

Edited by MScEng
Δημοσιεύτηκε (edited)

Όσο αφορά τους τομείς μας, στα πολυτεχνεία δεν έγινε καμία αλλαγή παρά μόνο στα αντίστοιχα τμήματα ΤΕΙ όπου τα τμήματα δομικών έργων, έργων υποδομής και τοπογραφίας συγχωνεύτηκαν και μειώθηκαν από 13 σε 5, μέτρο που κινείται σε σωστή κατεύθυνση... Τώρα αν αυτός ο υπερμηχανικός που θα βγαίνει θα έχει δικαιώματα και τι παραμένει άγνωστο...

Η σχολή θα γίνει μια αλλά κάθε κατεύθυνση θα είναι προφανώς άλλο πτυχίο και άλλα δικαιώματα.Προφανώς αυτό γίνεται για διδάσκονται μαζί τα μαθήματα κορμού και τα μαθήματα των πρώτων ετών. Άρα έκαστος στο είδος του. Η ειδικότητα του υπερμηχανικού είναι κατοχυρωμένη πατέντα αλλού.

 

Η μεγάλη πατάτα είναι ότι θεωρούν το τμήμα Σχεδιασμού Επίπλων και το Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας μη βιώσιμα.

Το μεν Σχεδιασμού επίπλων έχει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα αποφοίτων.

Αν πεις να κλείσεις όλα τα ΤΕΙ και να κρατήσεις μόνο δυο, αυτά τα δυο έπρεπε να κρατήσεις...

Edited by kostaspde
  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να επιστρέψουμε στα χρόνια του "Μικρού Πολυτεχνείου" με αυτές τις συγχωνεύσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Δημοσιεύτηκε

Η μεγάλη πατάτα είναι ότι θεωρούν το τμήμα Σχεδιασμού Επίπλων και το Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας μη βιώσιμα.

 

 

Ομοίως και το Οικολογίας και Περιβάλλοντος... Στην εποχή των ΑΠΕ και της Περιβαλλοντικής Κρισιμότητας, προτιμάμε να μην κλείσει καμία σχολή ΠΜ (αφού υπάρχει απειρη οικοδομική δραστηριότητα) και να κλείσουν κάποιες σχολές με καλό αντικείμενο.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ στάματησαν τις αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ πριν κανα διμηνο. Ηταν πρόβλημα αφου πολλά ΤΕΙ εδειχναν καλύτερα αποτελέσματα από αντιστοιχες σχολές Διπλωματούχων (παράδειγμα η αξιολόγηση των Μηχ Μηχ του ΕΜΠ ήταν κόλαφος). ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ αυτές λοιπόν γίνονται ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και πόνεσε.

Οι αξιολογήσεις ηταν "πρόβλημα" ενώ τώρα ένα αυθαίρετο σχόλιο του στυλ: "το ΤΕΙ οικολογίας προφανώς και θα κλείσει ενώ οι ΠΜ ΔΠΘ είναι χρήσιμοι και με μέλλον"

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ τεκμηρίωση

 

ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ-ΜΠΑΝΑΝΙΑ

 

Παμε για Ελληνικές Πατεντες αφού οι ευρωπαικες και παγκόσμιες τάσεις είναι "ποταπές" για τους "υπερσοφούς" που εξοφλούν ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ

 

Καληνύχτα ΕΛΛΑΔΑ

  • Upvote 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.