aiche Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2012 Δεν χρειάζεται να μετράς το μήκος του τόξου. Θα βάλεις ένα σημαδάκι στο σημείο που ξεκινάει το τόξο και ένα άλλο σημαδάκι στο σημείο που τελειώνει το τόξο. Με ένα ορθογώνιο τρίγωνο θα χαράξεις δύο ευθείες καθετες στις δύο πλευρές που σχηματίζουν το τόξο και οι οποίες θα διέρχονται από τα δύο αυτά σημαδάκια. Το σημείο που τέμνονται αυτές οι δύο ευθείες είναι το κέντρο του κύκλου που σχηματίζει το τόξο. Την ίδια διαδικασία θα την επαναλάβεις για όλες τις καμπύλες γωνίες. 2
agoratos56 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2012 Δεν χρειάζεται να μετράς το μήκος του τόξου. Θα βάλεις ένα σημαδάκι στο σημείο που ξεκινάει το τόξο και ένα άλλο σημαδάκι στο σημείο που τελειώνει το τόξο. Με ένα ορθογώνιο τρίγωνο θα χαράξεις δύο ευθείες καθετες στις δύο πλευρές που σχηματίζουν το τόξο και οι οποίες θα διέρχονται από τα δύο αυτά σημαδάκια. Το σημείο που τέμνονται αυτές οι δύο ευθείες είναι το κέντρο του κύκλου που σχηματίζει το τόξο. Την ίδια διαδικασία θα την επαναλάβεις για όλες τις καμπύλες γωνίες. Ωραιος.... Σε ευχαριστω και παλι .. Να σαι καλα...
1975 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 που βρίσκονται οι γραμματοσειρές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποιο σχέδιο? πως μπορώ να τις αντιγράψω και που πρέπει να τις επικολλήσω για να διαβάζονται και να μην εμφανλιζονται ερωτηματικά στο σχέδιο?
akis73 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Είναι μέσα στο φάκελο Fonts που βρίσκεται στο φάκελο εγκατάστασης του Autocad. Για δες στο C:\Program Files\ αν υπάρχει κάποιος φάκελος Autocad Στην περίπτωση όμως που σου στείλαν κάποιο σχέδιο που χρησιμοποιεί γραμματοσειρές που δεν είναι εγκαταστημένες στο δικό σου Autocad, θα πρέπει να τους πεις να σου στείλουν και τις γραμματοσειρές που χρησιμοποίησαν.
1975 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Σε ευχαριστώ πολύ. Υποθέτω ότι στον φάκελο fonts πρέπει να επικολληθούν αυτές οι γραμματοσειρές!
akis73 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Σωστά. Από τον τρόπο που ρώτησες φαίνεται σαν να σου στείλαν κάποιο αρχείο και λείπαν οι γραμματοσειρές. Όταν ανοίγεις το αρχείο και αντιληφθεί το Autocad ότι λείπουν οι γραμματοσειρές σου προτίνει να χρησιμοποιήσει κάποιες σε αντικατάσταση αυτών που λείπουν. Επειδή όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό καλύτερα να πεις από εκεί που σου στείλαν το αρχείο να σου στείλουν και τις γραμματοσειρές.
aiche Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18 , 2012 Πόσες γραμματοσειρές είναι; Αν βάλω και τις 35 γραμματοσειρές του ZWCAD θα υπάρχει πρόβλημα;
giannishlektr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2012 Θέλω να μάθω το autocad για να κάνω κάποιες διαστασιολογήσεις. Δεν έχω δουλέψει ποτέ ξανά το πρόγραμμα και το περιβάλλον του μου είναι τελείως ξένο. Χρειάζομαι να μάθω τα απολύτως απαραίτητα.Δηλαδή να τραβάω μια γραμμή και αυτή είναι είναι όσο εγώ την θέλω(π.χ.15,5m) με σκοπό ας πούμε να φτιάξω μια κάτοψη. Έχω εγκατεστημένο στο pc μου την έκδοση 2012. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
gvarth Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2012 Καλησπέρα. Προγράμματα σαν το Autocad δεν μαθαίνονται εύκολα θέλουν το χρόνο τους και απαιτούν προσήλωση από τον εκπαιδευόμενο και φυσικά πειραματισμό και εξάσκηση . Ακόμη και για μία απλή κάτοψη . Μπορείς να δείς εδώ ή εδώ για tutorials και μετά να ξεκινήσεις να εφαρμόσεις αυτά που είδες και διάβασες στην πράξη . Δεν μας διευκρινίζεις ποιά είναι τα τελείως απαραίτητα , σίγουρα όμως θα χρειαστείς το χρόνο σου . Αν έχεις δουλειά να παραδόσεις και επείγεσαι , βρες κάποιον άλλο να κάνει την κάτοψη για σένα . 3
ROKY Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18 , 2012 Καλημέρα και απο μένα.Μια ερωτηση μοναχα...Το πινακακι στα τοπογραφικα τις διαστασεις το σχεδιαζουμε στο cad?Γιατι καθε φορα μου το φτιαχνει το παιδι στο φωτοτυπαδικο που το εκτυπωνω. Ευχαριστω
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα