ducatista Δημοσιεύτηκε February 2, 2013 at 05:45 μμ Δημοσιεύτηκε February 2, 2013 at 05:45 μμ κατασκευασα ενα τζακι σε μονοκατοικια. τα στοιχεια εχουν ως εξης. η καμιναδα εχει μηκος 5 μετρα και ολη μονωμενη με πετροβαμβακα μεχρι το καπελο η εισοδος του αερα της εστιας ειναι 12cm το μεγεθος της εστιας ειναι 80cm επειδη εκτος απο τζακι εφτιαξα και κατι πλακακια απο κουζινα και τα βαψιματα το δεκεμβρη-γεναρη το τζακι το δουλευαμε (με την αδεια του ιδιοκτητη) για να ζεσταθουμε καπως. το τζακι το αναψαμε πανω απο 20 φορες και δουλευε αψογα χωρις καπνισμα παρεδωσα τη μονοκατοικια πριν 2 μερες και σημερα ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι καπνιζει? τον ρωτησα αν εχει τον απορροφητηρα ανοιχτο και μου ειπε οχι. τι λετε να πεχτηκε εδω ρε παιδες? θα παω τη δευτερα απο κει να δω τι γινεται.
ducatista Δημοσιεύτηκε February 2, 2013 at 05:46 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 2, 2013 at 05:46 μμ ξεχασα να πω επειδη η καμιναδα επειδη εχει σχετικα μικρο μηκος εβαλα διαμετρο 25cm και ολη μονωμενη
dib Δημοσιεύτηκε February 2, 2013 at 07:52 μμ Δημοσιεύτηκε February 2, 2013 at 07:52 μμ Εγω το αποδίδω στο ότι δεν πρόβλεψες να κάνεις θυριδα αερισμού (πχ 15Χ10 cm) σε κάποιο σημείο στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι, ώστε να γίνεται κυκλοφορά του αέρα Το ότι όταν κάνατε τις εργασίες και δούλευε κανονικά, εγω το αποδίδω στο ότι είχατε ανοικτά τα κουφώματα οπότε υπήρχε φυσική ροή αέρα και τα καπναέρια κατευθυνόντουσαν απο το τζάκι στη καμινάδα. 'Αλλη αιτία μπορεί να είναι η απότομη αλλαγή της διαμέτρου στην καπνοδόχο απο Φ12 σε Φ24 cm (άν καταλαβαίνω σωστά αυτό που λες εισοδος του αερα της εστιας ειναι 12cm) με αποτέλεσμα να γίνεται στροβιλιμός των καπναερίων στο τμήμα της Φ24 και να μην ανεβαίνουν. Κανονικά (στη περίπτωση φυσικού ελκυσμού) θα έπρεπε η έξοδος των καναερίων να έχει σταθερή διάμετρο. Άλλη περίπτωση, ειναι η καμινάδα να μην εξέχει αρκετά (περίπου 1,5 m) πάνω απο το δώμα ή το τοιχείο του δώματος(?) ή τον κορφιά (?) αν έχει στέγη με κεραμίδια. Άλλη περίπτωση, πιθανόν να είναι η αιτία απουσίας ταυτοχρόνως και των 3 που ανεφερα παραπάνω ..... 1
ducatista Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:18 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:18 πμ οταν λες θυριδα αερισμου εννοεις τρυπα? οταν καναμε τις εργασιες ειχαμε κλειστα τα κουφωματα και ολες τις πορτες επιτηδες για να δουμε αν δουλευει σωστα το τζακι εχω στεγη και η καμιναδα ειναι 70cm πανω απο τη κορυφη της στεγης
Ena paidi koitaei t astra Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:31 πμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:31 πμ Αν θεωρήσουμε ότι οι αρχικές συνθήκες είναι ίδιες (κλειστά κουφώματα, κλειστή πόρτα τζακιού κλπ), πραγματικά δεν βγάζει νόημα. Οποιαδήποτε κατασκαυατική παράλειψη / λάθος θα έπρεπε να είναι εμφανής από τις πρώτες φορές (20!!!) που το άναψες. Κάποια παραπάνω πράγματα που μπορεί να τσεκάρεις: 1. Άνεμος και διεύθυνση 2. Τι έχεις τοποθετήσει στην κορυφή της καμινάδας? Έχω υπόψη περίπτωση που το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί από πουλί που τρύπωσε μέσα στην καμινάδα (απλά ιδέες ρίχνω - το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πας και να δεις το υποτιθέμενο πρόβλημα απο κοντά)
dib Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:32 πμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:32 πμ οταν λες θυριδα αερισμου εννοεις τρυπα? Ναί ένα άνοιγμα όπως γράφω πχ 15Χ10 (καλύτερα 20Χ10) οταν καναμε τις εργασιες ειχαμε κλειστα τα κουφωματα και ολες τις πορτες επιτηδες για να δουμε αν δουλευει σωστα το τζακι Αν το τζάκι λειτουργούσε με όλα τα ανοίγματα κλειστά, τότε αποκλείεται αυτή τη περίπτωση και εξετάζεις τη 2) (απότομη αλλαγή διαμέτρου της καμινάδας) & 3) (ανεπαρκές ενεργό ύψος της καμινάδας) περίπτωση εχω στεγη και η καμιναδα ειναι 70cm πανω απο τη κορυφη της στεγης Μάλλον δεν επαρκεί το ύψος και ισως απαιτείται το 2πλάσιο απο το υπάρχον
ducatista Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:35 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:35 πμ η περιπτωση να μην ξερει ο πελατης να αναβει και να καιει τζακι παιζει?
ΙΦΠ Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:37 πμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 09:37 πμ Ένα πιθανό πρόβλημα ίσως να είναι το ύψος της καμινάδας. Αν μπορείς να κοιτάξεις την συμπεριφορά του τζακιού με σκασμένο λίγο ένα παράθυρο, σε περιπτώσεις έλλειψης θυρίδας εξαερισμού συνήθως ανοίγουμε λίγο ένα παράθυρο. Σημαντικός παράγοντας είναι και η διεύθυνση και ένταση του ανέμου.
yian Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 12:49 μμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 12:49 μμ Ελαφρώς offtopic, αλλά αυτή η θυρίδα εξαερισμού πού προτείνετε να τοποθετείται? Ας υποθέσουμε πως ο χώρος μας είναι ορθογωνικός εμβαδού 30 τμ. Πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στην εστία ή μακρία ή απέναντι? Υπάρχει κάποιος εμπειρικός κανόνας?
antloukidis Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 12:57 μμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2013 at 12:57 μμ Όσο γίνεται πιό κοντά, ώστε ο κρύος αέρας να μή σαρώνει όλο το χώρο. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα