Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακομά δεν ΕΙΔΑΝΕ τιποτα...(4014/11).


Recommended Posts

Ναι σίγουρα!Απλά εγώ είχα στο μυαλό μου ότι όπου αναφέρονται σε ελέγχους αυτό συνεπάγεται αυτοψία!Μάλλον δεν το είχα καταλάβει καλά! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι, με το έγγραφο αυτό οδηγούνται οι πολεοδομίες σε ....αυτοψίες! Μάλλον για πλήρη έλεγχο των δηλώσεων μιλάει.... κι εκεί θα μένουν και θα χορηγούν τις ανάλογες άδειες. Οι οποίες στη συνέχεια προφανώς και θα ...υποδέχονται τους ελεγκτές δόμησης (με βάση το νόμο)!

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ για να πω την αληθεια δεν καταλαβα τα γραφομενα σου.

 

1. Στις αντιστοιχες διαταξεις περι ελεγχων δομησης ΔΕΝ αναφερει πουθενα την περιπτωση Αδειας Δομησης για Νομιμοποιηση

2. Τι εννοεις πληρη ελεγχο? Υπαρχει και αντιστοιχο εγγραφο που αναφερει ρητα οτι πχ για τον υπολογισμο του προστιμου εχει την πληρη ευθυνη ο μηχανικος και η Υπ. Δομ, δεν εχει καμια δουλεια να ελεξει τον υπολογισμο.

3. Επισης η πλειοψηφια των περιπτωσεων μπορει να μη χρειαστει να περασουν απο την Υπ. Δομ (για εκδοση ΟΑ ή οτιδηποτε αλλο)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Το έγγραφο λέει για έκδοση διοικητικών πράξεων που αφορούν

«χορήγηση αδειών δόμησης για νομιμοποίηση αυθαιρέτου, συνέχιση οικοδομικών εργασιών και έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαιρέτου».

Δεν βλέπω να αναφέρεται στις ρευματοδοτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Απλό είναι αυτό που λέω.

Το έγγραφο αναφέρει για τις περιπτώσεις που σημειώνει κι ο συνάδελφος στο προηγούμενο post ότι οι πολεοδομίες θα ελέγχουν το φάκελο της δήλωσης κι όχι ότι, θα κάνουν αυτοψίες, όπως από λάθος κατανόηση έγραψαν συνάδελφοι σε προηγούμενα post.

 

Επιπροσθέτως θεωρώ ότι, σε κάποιες των περιπτώσεων, που οι πολεοδομίες θα δίνουν αυτές ή "άλλες νέες" "άδειες - διοικητικές πράξεις" π.χ. προσθήκη ορόφου σε υπάρχον ισόγειο με ρυθμισμένους χώρους 4014 κ.λπ., θα ...υποδέχονται ελεγκτή δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλως το εγγραφο δεν μιλαει για αυτοψιες.

Το εγραψα και παραπανω.

 

Φυσικα και στην περιπτωση προσθηκων θα παει ο ελεγκτης.

Αλλα αν διαβασεις καλα το νομο θα δεις οτι ο ελεγχος αφορα τις προσθηκες και οχι το υφισταμενο.

πχ αν εχεις ενα κλεισμενο εξωστη στο υφισταμενο και δεν τον δηλωσες, δεν αφορα τον ελεγκτη.

Αν εχεις ομως ενα κτηριο 10*15μ και το δηλωσεις 10*10μ (επειδη τα 5μ ηταν εντος της ζωνης προστασιας υπεραστικης οδου), εκει θα εχεις προβλημα οταν πας να κανεις προσθηκη οροφου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε σε όλα.

 

Έχω ακόμα την εντύπωση (δεν ξέρω από που συγκεκριμένα) ότι, οι αναμενόμενες εξαγγελίες σχετικά με την εναρμόνιση του 4014 με τον ΝΟΚ θα "εμπεριέχουν" και "τροπολογίες" σχετικά με τους ελέγχους των ελεγκτών δόμησης και σε άλλες περιπτώσεις, και με άλλες διαδικασίες - μεθόδους κ.λπ. προς την κατεύθυνση της "εξασφάλισης" της κόκκινης γραμμής της αυθαίρετης δόμησης..... Πολύ το φοβάμαι.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.