Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο στα ορια οικισμού (εντός & εκτός)


Recommended Posts

Όχι. Θα πρέπει να εφάπτεται σε όλο το μήκος πλευράς (έστω κι αν αυτό είναι 1 εκ.), σε πλευρά που αναφέρεται με (κι έχει) αυτό το μήκος σε τίτλο προ 1985 

Link to comment
Share on other sites

Eίναι η γνωστή συζήτηση που έχουμε κάνει και παλαιότερα. Μισή μοίρα αλλαγή κλίσης της πλευράς δεξιά του δρόμου αρκεί για να φανεί ότι ο δρόμος "καλύπτει" όλο το μήκος της πλευράς. Όμως, ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρο και κάθε Πολεοδομία το αντιμετώπιζε διαφορετικά το θέμα, σε περίπτωση όπου ο δρόμος έρχονταν κάθετα στην πλευρά (ακόμη και αν καταλάμβανε όλο της το μήκος). Έχουν εκδοθεί άδειες στο παρελθόν σε τέτοια περίπτωση, ενώ σε άλλες Πολεοδομίες δεν εκδίδουν θεωρώντας αυτό που αναφέρει παραπάνω ο συνάδελφος ΘΕΟΧΑΡΗΣ.  Καλό είναι ο συνάδελφος @mikegad να ερευνήσει το θέμα μέσω της οικείας ΥΔΟΜ και ενδεχομένως να ζητήσει βεβαίωση οικοδομησιμότητας και αν το ακίνητο προορίζεται για ανέγερση οικοδομής, οπωσδήποτε προέγκριση Ο.Α.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

@tetris και @Pavlos33 αυτό που γράφω παραπάνω είναι παλαιότερη απάντηση του προϊσταμένου της ΥΔΟΜ. Δεν είναι δικιά μου ερμηνεία.

Ο δρόμος αν θυμάμαι καλά την περίπτωση, εφάπτονταν-κατέληγε στο οικόπεδο σχεδόν κάθετα και σίγουρα δεν υπήρχε "σπάσιμο" στα σημεία επαφής.

Ο συνάδελφος που ρωτάει (δεν είναι δικό μου το αρχικό ερώτημα), καλό θα ήταν να απευθυνθεί ΥΔΟΜ όπως γράφει ο Παυλός

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας!Άρτιο και οικοδομήσιμο αναδασμού αγροτεμάχιο κατά κανόνα δημιουργείται πριν την οριοθέτηση οικισμου. Στη περίπτωση μας ο αναδασμός ήταν περί το 1964 ο οικισμός οριοθετήθηκε το 1989.Το όριο του οικισμού τέμενει το τεμάχιο κατά τρόπο που το μεν τμήμα εντός οικισμού δεν έχει καθόλου πρόσωπο και δε μπορείς ούτε εικονικά να το δημιουργήσεις,το δε αγροτεμάχιο δεν έχει αρτιότητα πλέον κατά κανόνα αφου μένουν από αρχικά 5 στρέμματα,3 στρέμματα με πρόσωπο.Δηλ το ένα δεν έχει οικοδομησιμότητα το άλλο αρτιότητα.αλλά προυπάρχει το τεμάχιο άρτιο προ του ορίου οικισμού. Υπάρχει κάποια διάταξη που να καλύπτει αυτή τη περίπτωση για να χτίσει ο ιδιοκτήτης (δηλ να προυπάρχει το άρτιο κατά κανόνα και να χάνει την αρτιότητα ακούσια)ή θα πρέπει να αναζητηθεί διάταξη για αποζημίωση στην εν προκειμένω περίπτωση και αν ναι που το αναζητώ?.Υπάρχει και το έγγραφο 35302/2014 που αναφέρει ρητά ότι δεν αντιστοιχεί δόμηση αλλά αναφέρεται σε μεταγενέστερο του οικισμού χρόνου δημιουργίας του τεμαχίου οπότε ίσως και να αλλάζει τη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, penekar said:

Καλησπέρα σας!

Η οριοθέτηση οικισμού δεν αποτελεί "ακούσια" απώλεια αρτιότητας. Αντιθέτως, δίνει τη δυνατότητα (ασχέτως αν στην περίπτωσή σου δεν καλύπτεσαι) σε, αρχικά, μη οικοδομήσιμα γεωτεμάχια να οικοδομηθούν με τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

Απώλεια αρτιότητας/οικοδομησιμότητας θα μπορούσες να επικαλεστείς στην περίπτωση απαλλοτρίωσης.

Η μόνη λύση που βλέπω, προς το παρόν, είναι η δημιοιυργία δρόμου, μέσω απαλλοτρίωσης, από το Δήμο. Είναι, όμως, εξαιρετικά δύσκολο. Αλλιώς, περιμένεις την πολεοδόμηση της περιοχής (φέξε μου και γλίστρησα).

 

υ.γ. Τα εκτός σχεδίου γεωτεμάχια ονομάζονται (από το 85) γήπεδα

Edited by tetris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.