Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες εξετάσεις-βοήθεια


Recommended Posts

Θα ήθελα να χαιρετήσω όλα τα μέλη τοθ forum και να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθεια που γίνεται εδω μέσα για την ενημέρωση τον μηχανικών.

 

Στο θέμα μας τώρα. θα ήθελα τη βοήθεια η μάλλον την άποψη σας για ένα θέμα που με απασχολεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και πιστεύω ότι η άποψη ανθρώπων με εμπειρία στο χώρο θα με βοηθήσει αρκετά στο να πάρω μια σωστή απόφαση στο τέλος.

Είμαι ηλεκτρολόγος στο τει της Πάτρας και τον Απρίλιο θα έχω το πτυχίο στα χέρια μου και ανοιχτό το δρόμο προς την ενεργεία κατά πάσα πιθανότητα. έτσι σκέπτομαι ότι αντί να κάθομαι και να δουλεύω σε bar και σε καφετέριες να δώσω κατατακτήριες για μια πολυτεχνική σχολή. το θέμα είναι ότι σκέπτομαι να δώσω στους μηχανολόγους μηχανικούς.

Πάμε στης ερωτήσεις τώρα

 

 

Πως σας φαίνεται ο συνδυασμός ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ-μηχανολόγος μηχανικός?

 

Σε ποιο ίδρυμα?(βόλο, Κοζάνη μπαίνεις 2ο έτος ,απθ μπαίνεις πρώτο)

 

Μήπως να δώσω για υμμη που το κατέχω ήδη το αντικείμενο?

 

Κάποια άλλη πρόταση?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

 

Υ.γ. έχω ψάξει αρκετά στο φορουμ αλλά πιστεύω ότι είναι ιδική η περίπτωση και καλύτερα θα ήταν να έπαιρνα συγκεκριμένες απαντήσεις, αν το θέλετε και εσείς βεβαία.

Link to comment
Share on other sites

1. ποιος θα σε συντηρεί + 4-5 χρόνια; Θα δουλεύεις παράλληλα;

 

2. Τελειώνεις ηλεκτρολόγος και περιμένεις από εμάς να σου πούμε αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η ηλεκτρολογία ή η μηχανολογία; Τι σου κίνησε το ενδιαφέρον περισσότερο;

 

3. περιμένεις ότι η όποια πολυτεχνική σχολή θα σου δώσει δουλειά ή καλύτερες αμοιβές;

Link to comment
Share on other sites

1) Στα 24 δεν περιμένω να με συντηρήσει κανένας. Αυτοσυντηρούμε ήδη 4 χρόνια με εξαίρεση τον καιρό που ήμουν φαντάρος.

2) Φυσικά και η ηλεκτρολογία είναι το σημαντικότερο για εμένα, αλλά και η προοπτική ενός δεύτερου πτυχίου σε έναν κλάδο που με ενδιαφέρει και αυτός δεν είναι καθόλου άσχημη.

3) Δουλεία θα μου δώσει η προσπάθεια και η γνώση μου, μπορεί να το κάνει από τώρα. όμως μη γελιόμαστε άλλες προοπτικές θα έχω και με ένα πτυχίο από πολυτεχνείο.

Edited by crazylkk
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν απάντησες μόνος σου....και πολύ σωστά θα έλεγα να κάνεις αυτό που επιθυμείς..

Αλλά για να μην το κόψω στη μία γραμμή θα σου πω τη γνώμη μου...Τη γνώμη μου ε?

1) Μια χαρά είναι το πτυχίο Ηλεκτρολόγου ΤΕ...Μην νομίζεις ότι με δίπλωμα θα έχεις καλύτερη τύχη...Εξαρτάται κυρίως από το 3 που είπες (προσπάθεια-γνώση), και κάποιες άλλες λεπτομέρες, (βλ γνωριμίες, τύχη)...Πολλοί άνεργοι διπλωματούχοι σήμερα.....Και αρκετή ζήτηση σε ΤΕ δες κάποιες αγγελίες και θα καταλάβεις.

2) Για μένα άκυρο να πας μηχανολόγους....Αν ντε και καλά επιμένεις καλύτερα ΗΜΜΥ πιο κοντά στο αντικείμενο της ηλεκτρολογίας που σ'αρέσει....

3) Στη θέση σου δεν θα πήγαινα σε κανένα από τα 2. Θα πήγαινα Πολιτικών μηχανικών για περισσότερες διεξόδους....γνώμη μου έτσι?

4) Μη σου πω...ότι θα άλλαζα κλάδο εκτός μηχανικών..

 

Τα 3,4 προσωπικά τι θα έκανα μετά από κάποια χρόνια στον χώρο και τις εμπειρίες σε αυτόν..Μπορεί εγώ να μην ήμουν ο κάλος, ελπίζω να πας καλύτερα εσύ...

Τα 1,2 σαν συμβουλή...

Link to comment
Share on other sites

Αν νομιζεις πως τελειωνοντας πολυτεχνειο θα ανοιξουν διαπλατα οι πορτες ή πως θα εχεις μεγαλυτερες προοπτικες, τοτε πολυ απλα ζεις αλλου και οχι στην ελλαδα του 2013. Επειτα, σκεψου το εξης: θα εισαι κοντα στα 30 με δυο χαρτια στα χερια και απολυτως καμια προυπηρεσια. Κανενας μα κανενας εργοδοτης δεν θελει καποιον με αυτα τα "προσοντα". Καλυτερα προσπαθησε να βρεις κατι, να αποκτησεις προυπηρεσια και θα εισαι σε πολυ καλυτερη μοιρα τοτε.

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.