Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μειωμένα δικαιώματα Μηχανολόγου Μηχανικου


Recommended Posts

Γειά σας,

 

Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για το θέμα στο οποίο θα αναφερθώ παρακάτω αλλά θα ήθελα κάποια απάντηση απο κάποιον με προσωπική εμπειρια. Συγγνώμη λοιπόν αν σας κουράζω...

 

Έχω σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στην Αγγλία (BEng) με μεταπτυχιακό επίσης στην Αγγλία (MSc). Το ΔΟΑΤΑΠ μου έδωσε την ισοτιμία αλλά όχι την αντιστοιχία και μου έβαλε να δώσω 7 μαθήματα (εκ των οποίων τα 4 τα έχω περάσει στην Αγγλία αλλα τέλος πάντων) τα οποία όμως δεν έχω τον χρόνο (και τη δύναμη) να ασχοληθώ ξανά με εξετάσεις κτλ. Τώρα εργάζομαι ως συντηρητής σε έναν μεγάλο οικισμό όπου συντηρώ τα μηχανοστάσια των αρδευτικών δυκτίων, τις δεξαμενές των γεωτρήσεων κτλ. Οι εργοδότες μου μου ζητάνε να τους κόβω δελτίο παροχής υπηρεσιών οπότε θέλω να ρωτήσω το εξής:

 

Εάν κάνω εγγραφή στο ΤΕΕ θα μπορέσω να έχω κάποια ελάχιστα δικαιώματα ώστε να μπορώ να κάνω έναρξη στην εφορία έστω σαν υπομηχανικός, συντηρητής - μηχανικός ή κάτι παρεμφερές. Το ρωτάω αυτό γιατί έχω διαβάσει οτι με την ισοτιμία μπορούν να σου δώσουν κάποια δικαιώματα αλλά όχι όλα.

 

Παρακαλώ αν γνωρίζει κανείς κάτι να με ενημερώσει θα του είμαι ευγνώμων.

 

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς χωρίς πλήρες ΕΔ, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σκαλώσει κάτι....Η αν θες, αύριο-μεθαύριο μπορεί να θέλεις να κάνεις κάτι και να μην επαρκούν αυτά τα μειωμένα ΕΔ που μόνο το ΤΕΕ ξέρει πόσο μειωμένα είναι και σε τι εξυπηρετούν.

Το έχεις αποκλέισει εντελώς το ενδεχόμενο να εξεταστείς? Γιατί είναι σαν να τους τα χαρίζεις τον κόπο σου, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν το αποκλείω. Βασικά είμαι στη διαδικασία εγγραφής στο αντίστοιχο ΤΕΕ της Αγγλίας το IMECH. Έχω λάβει θετική γνωμοδότηση για εγγραφή ως Chartered Engineer οπότε σκοπεύω αργότερα να μεταφέρω τα ΕΔ μου απο εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία αν θα γίνεις chartered. Απλά θα κάνεις αίτηση στο ΣΑΕΠ. Έχουν ανοίξει διάφορα θέματα για το ΣΑΕΠ με αφορμή τα κολέγια για να ενημερωθείς. Το θέμα είναι τώρα που έχεις κάνει ήδη την αναγνώριση μεσω ΔΟΑΤΑΠ αν μπορείς να κάνεις και νέα μέσω ΣΑΕΠ.

 

Όπως και να έχει, ο καθένας που μπλέκει με το ΣΑΕΠ καλό θα είναι να βάζει κ δικηγόρο να ασχοληθεί, για να εξασφαλίσει πως οι δημόσιοι υπαλληλοι στο υπεπθ θα κάνουν αυτό που πρέπει.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

νομιζω μπορεις να κανεις καποια αιτηση για επανεξεταση αφου φερεις βεβαιωση για αυτα τα 4 μαθηματα(δηλ τι υλη ακριβως ειχε το μαθημα κλπ) ισως στα μειωσουν απο πχ 7 σε 4..

Link to comment
Share on other sites

Πολλά ρε συ τα 7....Εγώ 5 έδωσα με ΔΙΚΑΤΣΑ...Πάνω από 6 είναι χοτ. Μπορείς να κάνεις επανεξέταση, μέσα σε 12 μήνες από την παραλαβή της απόφασης. Να σου βάλουν παραπάνω (ήξερα έναν που από 3 του βάλανε 5!!) το αποκλείω...

Link to comment
Share on other sites

Όταν είδα την απόφαση τρελάθηκα. Έφαγα τα νιάτα μου με εξετάσεις και πτυχιακές όπως και εσείς φαντάζομαι και έρχομαι στο Ελλάντα και μου λένε θα δώσεις 7 μαθήματα....εκεί στην Αγγλία δεν ξέρουν...εμείς εδώ είμαστε μάγκες! (λέω εγώ) Μου βάλανε να δώσω μαθηματικά 3 (διαφορικές εξισώσεις το οποίο είχα περάσει και είχα κάνει μέχρι φουριέ και λα πλάς. Τέσπα, να μη μιλήσω για κάτι υδροδυναμικές μηχανές τη στιγμή που είχα κάνει Fluid Mechanics 1,2,3 κτλ. Γι' αυτό και εγώ τους πάτησα μια μούτζα (αφού πρώτα τους στόλησα κανονικά) και προσπαθώ να βρώ την άκρη με άλλο τρόπο.

 

Αυτά...καλό βράδυ παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

άλλο μηχανική ρευστών άλλο υδροδυναμικές μηχανές.

 

Κουράγιο για τα μαθήματα, αλλά μην φανταστείς πως είναι και τπτ τραγικό στην τελική είσαι ήδη μηχανικός ένα φρεσκάρισμα θα κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

εύχομαι και ο δικός μας σύλλογος να μήν μείνει άπραγος, και το μάθει μετά το τέλος του χρόνου. Ας τούς ενημερώσει κάποιος.

<<

Εμφύλιος μηχανικών για επαγγελματικά δικαιώματα>>

http://e-build.gr/2013/07/03/%CE%B5%CE%BC%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=e-buildgr_newsletter_03/07/13

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λίγο αργοπορημένα.... στην δικιά μου περίπτωση, BEng και MSc μου έδωσαν ισοτιμία και αντιστοιχία με ΕΜΠ χωρίς μαθήματα και γενικά η όλη διαδικασία προχώρησε ομαλά, εκτός ότι περίμενα 7 μήνες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.