sundance Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2008 με ποιον τροπο κατανεμεται η μαζα του στους κομβους των υποστυλωματων στα προγραμματα για να γινει η δυναμικη φασματικη αναλυση? κυρίως με ενδιαφερει πως κατανεμεται η μαζα του διαφραγματος στους κομβους...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Καταρχήν δεν ξέρω αν όλα τα προγράμματα κατανέμουν τη μάζα στους κόμβους των υποστυλωμάτων. Το Fespa το οποίο γνωρίζω το κάνει. Άλλα προγράμματα ίσως έχουν συγκεντρωμένη τη μάζα στο Κ.Β. (Κέντρο Βάρους) κάθε ορόφου ή τη θεωρούν κατανεμημένη ομοιόμορφα στις δοκούς. Τα φορτία (μάζα) των πλακών κατανέμονται στις δοκούς και από εκεί στους κόμβους των στύλων.
iovo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Υπάρχουν δύο τρόποι 1.Κάνεις μια "σύμβαση" και κατανέμεις την μάζα των δομικών στοιχείων που συντέχουν σε ένα κόμβο. Δηλαδή εάν μια δοκός ενώνεται μεταξύ 2 κόμβων η μάζα της κατανέμεται κατά τομ ήμισυ στους 2 κόμβους. Για τις πλάκες τώρα εάν υποθέσουμε ότι μια πλακα περιβάλλεται από 4 δοκούς και 4 κόμβους τότε η τραπεζοειδής κατανομή των φορτίων καθορίζει και την κατανομή της μάζας. 2. Κατά την άποψή μου πιο ορθολογικός τρόπος είναι να κάνεις μια ανάλυση για κατακόρυφα φορτία G+0.3Q και να προσδιορίσεις την μάζα κατόπιν ώς εξής : Αφαιρείς το αξονικό φορτίο που βρίσκεις στο μέσο του υποστυλώματος άνω και κάτω του κόμβου, την διαφορά την διαιρείς με g=9.81 και δίνεις αυτή την μάζα που προκύπτει στο κόμβο. Τα περισσότερα προγράμματα, όπως και το Fespa χρησιμοποιούν τον 1ο τρόπο. Τα προγράμματα που σου δίνουν την δυνατότητα να υπολογίσεις την μάζα ΚΑΙ με τον δέυτερο τρόπο από όσο ξέρω είναι το ETABS και το SOFISTIK.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Όταν λες "...Αφαιρείς το αξονικό φορτίο που βρίσκεις στο μέσο του υποστυλώματος άνω και κάτω του κόμβου..." μήπως ήθελες να γράψεις "Διαιρείς" δηλαδή κατανέμεις το αξονικό φορτίο που προκύπτει σε κάθε υποστύλωμα και στο μέσο τους ύψους αυτού, στους κόμβους κάτω και άνω του υποστυλώματος ή εγώ δεν το κατάλαβα καλά;
iovo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2008 Αν πχ στο μέσο του υπ/τος άνω του κόμβου, το αξονικό προκύπτει από τη ανάλυση για g+0.3q είναι 100ΚΝ και στο μέσο του υποστυλώματος κάτω από τον κόμβο 150ΚΝ, τότε διαιρείς την διαφορά τους 50KN με το g.
sundance Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2008 Καταρχήν δεν ξέρω αν όλα τα προγράμματα κατανέμουν τη μάζα στους κόμβους των υποστυλωμάτων. Το Fespa το οποίο γνωρίζω το κάνει. Άλλα προγράμματα ίσως έχουν συγκεντρωμένη τη μάζα στο Κ.Β. (Κέντρο Βάρους) κάθε ορόφου ή τη θεωρούν κατανεμημένη ομοιόμορφα στις δοκούς. Τα φορτία (μάζα) των πλακών κατανέμονται στις δοκούς και από εκεί στους κόμβους των στύλων. και η μαζα των στυλων πως κατανεμεται? η μαζα μεχρι το μισο υψος ανω και το μισο υψος κατω, στον ενδιαμεσο κομβο?
sundance Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2008 Καταρχήν δεν ξέρω αν όλα τα προγράμματα κατανέμουν τη μάζα στους κόμβους των υποστυλωμάτων. Το Fespa το οποίο γνωρίζω το κάνει. Άλλα προγράμματα ίσως έχουν συγκεντρωμένη τη μάζα στο Κ.Β. (Κέντρο Βάρους) κάθε ορόφου ή τη θεωρούν κατανεμημένη ομοιόμορφα στις δοκούς. Τα φορτία (μάζα) των πλακών κατανέμονται στις δοκούς και από εκεί στους κόμβους των στύλων. και η μαζα των στυλων πως κατανεμεται? η μαζα μεχρι το μισο υψος ανω και το μισο υψος κατω, στον ενδιαμεσο κομβο? βασικα ρωταω για το fespa πως κατανεμει τη μαζα των υποστυλωματων...?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2008 Τα φορτία (μάζα) των πλακών κατανέμονται στις δοκούς και από εκεί στους κόμβους των στύλων.
sundance Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2008 και η μαζα των στυλων πως κατανεμεται στους κομβους των υποστυλωματων...?αυτο ρωταω...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα