Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επένδυση ΣΗΘ με Βιομάζα


don korleone

Recommended Posts

Γεια σας,

 

Παρακολουθώντας τις εξελιξεις κυρίως σε νομοθεσίες όπως επίσης και τα οικονομικά κίνητρα που τίθενται μέσα από αυτές, βλέπω να αναπτύσσεται το πεδίο Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας με καύσιμο τη Βιομάζα.

Θα ήθελα την γνώμη σας όσον αφορά μία τέτοια επένδυση. Επίσης αν γνωρίζετε κάπου εδώ στην ελληνική επικράτεια αν έχει υλοποιηθεί κάποιο έργο...

Πόσο εύκολο είναι να προχωρήσει ένα τετοιο έργο από άποψη αδειοδοτήσεων, για παράδειγμα εγκατάσταση μονάδος 20-25kw;

Σχετικά με τις μονάδες ΣΗΘ,είναι αξιόπιστες για 20 χρόνια επένδυση;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελειώνω μηχανολόγος μηχανικός,έχοντας κάνει την διπλωματική μου εργασία και διεκπεραιώσει πρακτική άσκηση σε γραφείο μελετών και συνάμα ότι ημερίδες έχω παρακολουθήσει για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσα να πω πως όλες οι μελέτες που παρουσιάζονται για ΣΗΘ με βιομάζα αναφέρονται σε περίοδο 20 - 30 ετών με υψηλή απόδοση λειτουργίας χωρίς φυσικά να έχω δει κάποια από κοντά, αλλά τα ποσά που δαπανώνται στις Ευρωπαϊκές χώρες είναι μεγάλα για τον σκοπό αυτό.

Όσων αφορά το κόστος επένδυσης και την απόδοση της επένδυσης εξαρτάται από το μέγεθος της μονάδας, το είδος της βιομάζας, τον τρόπο επεξεργασίας, ο τόπος εγκατάστασης κ.τ.λ.

Στη διπλωματική μου ασχολήθηκα με την παραγωγή βιοαερίου από ζωϊκά περιττώματα με τη χρήση μονάδας ΣΗΘ με διάρκεια ζωής 20-25 έτη.

Βέβαια, εσείς ενδιαφέρεστε για μικρότερες μονάδες τις οποίες χρησιμοποιούν στη Μεγάλη Βρετανία οι αγρότες παράγοντας βιοαέριο από κτηνοτροφικά απόβλητα. Είναι ένα ολόκληρο σχέδιο ανάπτυξης της Μεγάλης Βρετανίας χρησιμοποιώντας μικρές μονάδες.

Τώρα όσων αφορά τις αδειοδοτήσεις, εδώ διάβασα ότι υπεγράφει και η αντίστοιχη απόφαση για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής βιοαερίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και μενα η πτυχιακη μου ειχε το ιδιο ακριβως θεμα, αλλα για μεγαλη εγκατασταση σε ενα υφισταμενο ξενοδοχειο.

 

Αξιζει μονο με βιοκαυσιμα να προβεις σε μια τετοια επενδυση, αλλιως δεν ειναι συμφερουρα.

 

Εσυ πρεπει να στραφεις σε micro-chp οπου μπορεις να κανεις και συνδυασμο περισσοτερων μοναδων.

 

Εδω στην Ελλαδα μονο τα νοσοκομεια οπως το Μητερα εχουν εγκαταστησει συστηματα ΣΗΘ πιστευω οτι ειναι πολυ καλη κινηση, ειδικα αν αντι για συμπαραγωγη προβεις στην επενδυση της τριπαραγωγης οπου θα εχεις και το καλοκαιρι ψυξη, αλλαζοντας πχ τα καλοριφερ με fancoil..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.