Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση μετά από τακτοποίηση με τον Ν.4014/11


theagpar

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπερα,

Το ιστορικό:

Ιδιοκτητης εχει στη κατοχή του ισόγειο καταστημα και υπόγεια αποθήκη τα οποία δεν επικοινωνούσαν στην αρχικη αδεια του 1975. Εκ των υστέρων εφτιαξε εσωτερική σκαλα. Το "ενοποιημένο" πλέον ακίνητο θελει να το νοικιασει ο πελατης μου και να το κανει γυμναστήριο. Μεσα σε όλα τα δικαιολογητικα για την αδεια λειτουργίας γυμναστηρίου απαιτούνται θεωρημένα σχεδια του ακινητου απο την πολεοδομία. Μετά απο ψάξιμο και ερωτησεις στην πολεοδομία, σήμερα καταλήξαμε μετα απο συζήτηση με ελεγκτη αρχιτέκτονα στα εξης:

α) τακτοποίηση με τον 4014 της αυθαιρεσιας

β) άδεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσιας σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΝΟΚ και ταυτόχρονη άδεια αλλαγη χρήσης για το γυμναστηριο

 

Εχει προχωρήσει καποιος συνάδελφος σε αδεια νομιμοποιησης μετα απο ενταξη αυθαιρεσιας στον 4014;

Γνωριζει τι μελετες απαιτούνται και πως θα υπολογίσω αμοιβες/φορολογικά για την νομιμοποίηση;

Τι συμβαίνει με το ΙΚΑ σ'αυτη τη περίπτωση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να βγάλεις άδεια νομιμοποίησης με τον ΝΟΚ ενώ θα έχεις ¨τακτοποιήσει¨ την αυθαιρεσία. Κάνε νομιμοποίηση με από την αρχή. Κάπου έχω διαβάσει (δεν το έχω εύκαιρο) ότι, αλλαγή χρήσης κάνεις και σε τακτοποιημένα ακίνητα.

 

Για την άδεια νομιμοποίησης η κάθε ΥΔΟΜ ζητάει τα δικά της. Σε εμένα έχουν ζητήσει όλες τις μελέτες.

Το ΙΚΑ είναι άλλη ιστορία, άλλες ΥΔΟΜ αποδέχονται το έγγραφο της ΔΟΚΚ (πέρσι το Μάιο βγήκε) κι άλλες όχι.

 

Πάρε και κατάλαβε .......

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη κατ'αρχας σε ευχαριστω για την απάντηση.

Την τακτοποιηση την πρότεινε ο ελεγκτης για να μην πληρωσει προστιμα ανεγερσης και διατηρησης για την σκαλα. Μπαινει στο 4014 και δεν πληρώνει τιποτα αλλο μετα.

Η νομιμοποιηση γίνεται γιατι χρειαζονται θεωρημενα σχεδια απο την πολεοδομια για την αδεια λειτουργίας του γυμναστηριου. Τα υπαρχοντα ειναι τα αρχικα της αδειας του 1975 και δεν μας καλύπτουν για την αδειοδοτηση.

Εμενα μου περασε και η ιδεα της συνενωσης των δυο ορόφων με ταυτοχρονη αλλαγη χρησης, να κανω δηλαδη πως δεν υπαρχει αυθαιρεσια, αλλα απο το θεμα το στατικο δε ξέρω τι θα προκύψει. Η κατασταση ειναι παγιωμένη ( η αυθαιρεσία εννοω) και δε ξερω αν στις στατικες μελετες που θα απαιτηθουν γινει καμια στραβη( πχ να μας αλλαξει θεση τη σκαλα κανας ελεγκτης, λεω εγω), συν ο,τι οποιαδηποτε στατικη μελετη δεν θα εφαρμοστει μιας και όπως σου ειπα η αυθαιρεσια ειναι παγιωμενη.

Όντως πάρε και καταλαβε.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δε χρειάζεται νομιμοποίηση. Η Πολεοδομία σφραγίζει και σχέδια για Βεβαιωση Χώρου ΚΧ, αφού πρώτα περάσεις από πυροσβεστική και ίσως και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (γυμναστηρια). Μην ξεχνάς, ότι εσύ δεν μπορείς να δώσεις ΒΧΚΧ για ακινητο που έχει υπαχθεί στο 4014

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.