kfil Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Υποψιάζομαι για τα θέματα των στατικών ότι στα ζητά λόγω της ΥΑ περί επεμβάσεων σε υπάρχοντα κτίρια (ΦΕΚΒ350/2016).
gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 2 ώρες πριν, kfil said: Υποψιάζομαι για τα θέματα των στατικών ότι στα ζητά λόγω της ΥΑ περί επεμβάσεων σε υπάρχοντα κτίρια (ΦΕΚΒ350/2016). Δεν έγινε καμία επέμβαση. Ήταν απο χρόνια (25ετη) φροντιστήριο και τώρα άλλος θέλει να το κάνει εκπαιδευτήριο ΙΕΚ
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Βεβαίωση τους πήγες "ότι ο χώρος αυτός λειτουργούσε αποδεδειγμένα με βεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων ως επαγγελματικός χώρος εκπαιδευτηρίου χωρίς να έχει παρεμβληθεί άλλη χρήση" ?
kfil Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 3 ώρες πριν, gio said: Δεν έγινε καμία επέμβαση. Ήταν απο χρόνια (25ετη) φροντιστήριο και τώρα άλλος θέλει να το κάνει εκπαιδευτήριο ΙΕΚ Επειδή έγραψες για εσωτερικές εργασίες. Όσο αφορά το ΙΕΚ προσοχή. Το ΙΕΚ ανήκει στα εκπαιδευτήρια (όπως και τα φροντιστήρια) όποτε είναι κατηγορίας Σ3. Εδώ υπάρχει ένα θέμα.Αν η χρήση του φροντιστηρίου ήταν με Σ3 ο.κ (να δεις τι λέει η άδεια αν και εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το Σ3 κ.λ.π) Αν δεν ήταν τότε θέλει διευκρίνηση. Ανεξάρτητα από αυτά ζήτα τους εγγράφως την σχετική νομοθεσία βάσει της οποίας σου ζητούν αυτά.
gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 (edited) On 6/3/2025 at 9:47 ΜΜ, Faethon11 said: Βεβαίωση τους πήγες "ότι ο χώρος αυτός λειτουργούσε αποδεδειγμένα με βεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων ως επαγγελματικός χώρος εκπαιδευτηρίου χωρίς να έχει παρεμβληθεί άλλη χρήση" ? Εχω εγγραφο για τουλάχιστον 25χρονια λειτουργίας ως φροντιστήριο On 6/3/2025 at 10:04 ΜΜ, kfil said: Επειδή έγραψες για εσωτερικές εργασίες. Όσο αφορά το ΙΕΚ προσοχή.Το ΙΕΚ ανήκει στα εκπαιδευτήρια (όπως και τα φροντιστήρια) όποτε είναι κατηγορίας Σ3. Εδώ υπάρχει ένα θέμα.Αν η χρήση του φροντιστηρίου ήταν με Σ3 ο.κ (να δεις τι λέει η άδεια αν και εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το Σ3 κ.λ.π) Αν δεν ήταν τότε θέλει διευκρίνηση. Ανεξάρτητα από αυτά ζήτα τους εγγράφως την σχετική νομοθεσία βάσει της οποίας σου ζητούν αυτά. Είναι κτήριο του 80 (πριν την ισχύει του άρθρου 5 του ΓΟΚ85) όπου η χρήση των χώρων ήταν γενική γραφεία /επαγγελματικοί χωροι έχω χρήση εκπαιδευτηρίου για παρα πολλά χρόνια. Έβγαλα άδεια μικρής κλίμακας (για εκπαιδευτήριο) για εργασίες σε διαμέρισμα με την γενική χρήση της αρχικής αδείας. Ζητάνε άδεια δόμησης λόγω της αλλαγής σπουδαιότητας από Σ2 (γραφεία) σε Σ3 (εκπαιδευτήριο) υπάρχει κάποια πρόταση ώστε να μπορώ να απαλλαγώ από οικ.αδεια;; (λογο του προ 85) Μου ζητάνε τα παρακάτω: (αλλά εγω επιμένω οτι δεν με αφορούν λογο του προ 85) βοήθεια SOS !!! 1. Η μη απαίτηση Άδειας Δόμησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.1 του άρθρου 5 του Ν.4067/12 όπως ισχύει, όπου αναφέρεται ότι: « Εάν από τη μεταβολή επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή των τεχνικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους απαιτείται έκδοση Άδειας Δόμησης και ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η κατασκευή θεωρείται αυθαίρετη» και σύμφωνα με την περ.ιζ) της παρ. 2 του άρθρου 29 του Ν.4495/17 όπου αναφέρεται ότι: «ιζ) εσωτερικές διαρρυθμίσεις, καθώς και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4067/2012, όπως ισχύει, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ.» Edited Μάρτιος 12 by gio
Didonis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 30 λεπτά πριν, gio said: ...Ζητάνε άδεια δόμησης λόγω της αλλαγής σπουδαιότητας από Σ2 (γραφεία) σε Σ3 (εκπαιδευτήριο) υπάρχει κάποια πρόταση ώστε να μπορώ να απαλλαγώ από οικ.αδεια;; (λογο του προ 85) .... βοήθεια SOS !!! ..... Εδώ που τα λέμε όμως είναι σωστό που τα εκπαιδευτήρια έχουν αυξημένη σπουδαιότητα .... Το SOS κανονικά αφορά για όσα εκπαιδευτήρια ακόμα λειτουργούν χωρίς αυτόν τον έλεγχο και όχι πως μπορούμε να το παρακάμψουμε 1
kfil Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Είναι αυτό ακριβώς που υπέθεσα παραπάνω. Η αντίστοιχη ΥΑ που προανέφερα γράφει απλά αν αλλάζει απο Σ2 σε Σ3 .Το θέμα είναι ότι τα Σ2, Σ3 κ.λ.π δεν υπήρχαν παλιά. Έτσι υπάρχει ένα κενό εδώ στην ΥΑ . Με την λογική λοιπόν κάποιων ( λάθος για μένα ) σε όλα τα κτίρια μέχρι το 1995 ( όπου μπήκαν οι κατηγορίες σπουδαιότητας (ακόμα και αν ήταν νοσοκομεία για παράδειγμα)) απαιτείται τέτοια άδεια αφού αλλάζει η κατηγορία . Και εγώ ο αφελής ρωτώ Ποια κατηγορία αλλάζει αφού τότε δεν υπήρχε η έννοια της σπουδαιότητας;; Κατά την γνώμη μου λοιπόν (και για να μην έχει μνεία η ΥΑ αυτό δέχεται) όταν λέμε αλλαγή σπουδαιότητας εννοούμε αλλαγή εν τη πραγμασι . Δηλαδή αν και παλιά ήταν το κτίριο Σ3 (με την σημερινή έννοια του όρου ) τότε δεν απαιτείται τίποτα όπως λέει και η ΥΑ. (επειδή έγραψες ότι ήταν φροντιστήριο αυτό είναι Σ3 .Κοιτα και την ΥΑ Δ17α/10/44/ΦΝ275 ΦΕΚΒ 270/2010 πινακα 2.3)
gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 27 λεπτά πριν, Didonis said: Εδώ που τα λέμε όμως είναι σωστό που τα εκπαιδευτήρια έχουν αυξημένη σπουδαιότητα .... Το SOS κανονικά αφορά για όσα εκπαιδευτήρια ακόμα λειτουργούν χωρίς αυτόν τον έλεγχο και όχι πως μπορούμε να το παρακάμψουμε Φυσικά και ειναι σωστό. Αν το είχα καταλάβει απο την αρχή δεν θα ειχα αναλάβει τώρα ειναι αργά. 24 λεπτά πριν, kfil said: ......Με την λογική λοιπόν κάποιων ( λάθος για μένα ) σε όλα τα κτίρια μέχρι το 1995 ( όπου μπήκαν οι κατηγορίες σπουδαιότητας (ακόμα και αν ήταν νοσοκομεία για παράδειγμα)) απαιτείται τέτοια άδεια αφού αλλάζει η κατηγορία . ......Ποια κατηγορία αλλάζει αφού τότε δεν υπήρχε η έννοια της σπουδαιότητας;; Κατά την γνώμη μου λοιπόν (και για να μην έχει μνεία η ΥΑ αυτό δέχεται) όταν λέμε αλλαγή σπουδαιότητας εννοούμε αλλαγή εν τη πραγμασι . Δηλαδή αν και παλιά ήταν το κτίριο Σ3 (με την σημερινή έννοια του όρου ) τότε δεν απαιτείται τίποτα όπως λέει και η ΥΑ. (επειδή έγραψες ότι ήταν φροντιστήριο αυτό είναι Σ3 .Κοιτα και την ΥΑ Δ17α/10/44/ΦΝ275 ΦΕΚΒ 270/2010 πινακα 2.3) ποια ΥΑ λες αρχικά; ο πίνακα 2.3 λεει τις τωρινές κατηγορίες κατά τα αλλα συμφωνώ μαζι σου...αντε να τους πείσεις. Για μενα απο την στιγμή που οπως λες δεν υφίσταντο Κ.Σ. Σ3 τότε και ειμαι προ 85 δεν θα επρεπε να εχω θεμα...αλλα γι αυτούς εχω (και ποιοι είναι αυτοί ο ΕΟΠΠΕΠ !!! )
kfil Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 (edited) ΥΑ περί επεμβάσεων σε υπάρχοντα κτίρια (ΦΕΚΒ350/2016) Κανε και μια ερώτηση στο ΤΕΕ .Στέλνεις εγγράφως το ερώτημά σου και απαντούν. Πάντως η λογική του να βάλεις στοιχεία των ΕΑΚ (από 1995 και δώθε) για κτίσματα παλαιότερα χρησιμοποιώντας την εν λόγω ΥΑ είναι άτοπη. Η ΥΑ μιλά για αλλαγή σπουδαιότητας προφανώς όμως όταν είχες κατηγορίες σπουδαιότητας και παλιά. Αλλοιως η συγκεκριμένη παράγραφος της ΥΑ είναι τουλάχιστον ελλιπής . Η μόνη συμβατή περίπτωση θα ήταν απλά να δεις η τότε χρήση (της αδείας εννοείται) σε ποια κατηγορία σπουδαιότητας θα έμπαινε σήμερα (π.χ αν ήταν φροντιστήριο και γινεται ΙΕΚ τότε ήταν και είναι Σ3) Edited Μάρτιος 13 by kfil 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα