Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένωση 2 διαμερισμάτων και χωρισμός ξανά σε 2 διαφορετικά


Τινάκι

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι!

 

Σήμερα το μεσημέρι σε γεύμα οικογενειακών φίλων με προσέγγισαν για μία δουλειά, lucky me!

 

Δυστυχώς όμως πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω ποτέ η καημένη ασχοληθεί, ούτε και με ενθουσιάζει πολύ βέβαια αλλά ίσως να δω από εκεί κανένα ευρώ να μπαίνει επιτέλους στην τσέπη...

 

Ο υποψήφιος πελάτης έχει μία μικρή πολυκατοικία και θέλει να ενώσει δύο διαμερισμάτα 100 τ.μ. το καθένα (στον ίδιο όροφο είναι) και να τα χωρίσει ξανά, σε ένα μεγαλύτερο 160 τ.μ. και ένα μικρότερο 40 τ.μ. ώστε να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες ανάγκες του.

 

Με ρώτησε λοιπόν αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, και φυσικά πόσο θα κοστίσει! Απάντησα ότι θα πρέπει να δω το χώρο, την άδεια με τα σχέδια και μετά θα μπορέσω να απαντήσω.

 

Δυστυχώς όμως δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το θέμα, ούτε γνωρίζω από πού να ξεκινήσω! Μία μικρή βοήθειά σας μπορώ να έχω παρακαλώ;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

 

 

Επίσης στατικά θέλω να μάθω αν υπάρχει πρόβλημα! Γιατί μάλλον πως θα μου αναθέσει και την κατασκευαστική πραγμάτωση της υπόθεσης, να είναι καλά ο άνθρωπος. Δομικά στοιχεία προφανώς και δε θα πειράξω, απλά η αλλαγή της τοιχοποιίας μην προκαλέσει κάποια αλλοίωση στην ακαμψία και στροφική συμπεριφορά του κτιρίου φοβάμαι! Είναι και 20+ χρόνια που έχει αναγερθεί.

 

(αυτό το στατικό κομμάτι αν είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο να το αναρτήσω ξεχωριστά σε άλλη ενότητα)

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασες να ζητήσεις το βασικότερο, καταστατικό της πολυκατοικίας (και συμβόλαια ιδιοκτησίας). Διάβασε καλά το καταστατικό, μπορεί να απαγορεύει τις συνενώσεις διαμερισμάτων. Άμα σου ζητήσει η πολεοδομία και υπογραφές από τους υπόλοιπους ενοίκους την πάτησες. Προσπάθησε να τους πείσεις να το αποφύγεις. Κινήσου με μυστικότητα για να μην σε καταλάβουν οι υπόλοιποι ένοικοι πριν βγάλεις την άδεια. Η στατικότητα δεν είναι τόσο σημαντική, ίσως σου ζητήσουν βεβαίωση ότι δεν επηρεάζετε το κτίριο από την επέμβαση. Απέφυγε να κάνεις αλλαγές στις εξωτερικές όψεις. Επειδή η δουλειά μπορεί να μπλέξει ζήτα προκαταβολή αλλιώς μπορεί να τρέχεις τζάμπα (σημαντικό). Να μην γίνει καμία εργασία πριν την έκδοση της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα σου αποτελείται από 2 μέρη.Το πολεοδομικό και το συμβολαιογραφικό.Το πολεοδομικό έχει να κάνει με μια άδεια διαρρύθμισης με κάποιες μελέτες πυρασφάλειας , ΗΜ και αν δεν αλλάξεις τις όψεις (προσπάθησε να δεις αν γίνεται) και ο προυπολογισμός είναι μικρός σε σχέση με όλη την πολυκατοικία μπορεί να μη χρειάζεται ΚΕΝΑΚ (θέλουν έλεγχο οι προυποθέσεις απαλλαγής από ΚΕΝΑΚ). Η αλλαγή των όψεων μπορεί να θέλει ΣΑ (συμβούλιο αρχιτεκτονικής). Ισως να είναι και το εύκολο μέρος αυτό( το πολεοδομικό) .

Το άλλο είναι το συμβολαιογραφικό. Ελέγχεις τα δεδομένα σου όπως σου τα ανέφεραν πιο πάνω (συμβόλαια , καταστατικό) να δεις τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που αναφέρει.Αν αλλάξεις όψεις θέλεις συναίνεση, ίσως όχι και το πιο εύκολο που θα μπορείς να πάρεις.Να το έχεις αυτό από τα πρώτα που θα πάρεις για να δεις αν μπορείς να συνεχίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.