Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα.

 

http://www.arc-energy.gr/files/u2/1f-3f_paroxes_dei.pdf

 

με βάση αυτό, μου γεννήθηκε η εύλογη απορία: πως γίνεται ο αγωγός παροχής να είναι μικρότερης διατομής απο τον αγωγό μετρητή- πίνακα??? (μονοφασική παροχή νούμερο 3)

 

επίσης, αφού κάθε μετρητής είναι για μία παροχή, για ποιοι λόγο δεν ασφαλίζουμε τη γραμμή παροχής με την ίδια ασφάλεια ή μικροαυτόματο όπως τη γενική ασφάλεια της εγκατάστασης (μονοφασική παροχή νούμερο 5)???

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν κάνω λάθος έχει απαντηθεί παρόμοια ερώτηση, στο πρώτο μη ξεχνάς ότι το παροχικό της ΔΕΗ μπορεί και ψύχεται μέσω του αέρα, ενώ τής εσωτερικής εγκατάστασης όχι. Στο δεύτερο ερώτημα σου είναι προτιμότερο να αντικαταστήσεις το φυσίγγι της Neoset σου σε περίπτωση υπερέντασης, παρά το να μεταφέρεις το πρόβλημα της εσωτερικής εγκατάστασης στον μετρητή.

Δημοσιεύτηκε

όντως συνάδελφε για το δεύτερο ερώτημά μου αυτό σκεφτόμουν και εγώ. είναι πιο εύκολο να αλλάζεις στον δικό σου πίνακα παρά να τρέχεις κάθε φορά στο ρολόι.

 

τώρα όσον αφορά το πρώτο, είναι σίγουρο και βέβαιο ότι η ΔΕΗ (η ΔΕΔΔΗΕ) σου φέρνει το παροχικό καλώδιο εναέρια ώστε όντως να ψύχεται και να επιλέγεται μικρότερο καλώδιο?? θέλω να πω ότι είναι πάγια τακτική της εταιρίας να το φέρνει εναερίως???

 

πάντως έχει λογική (η οποία μου φαίνεται και σωστή) το σκεπτικό σου!!! :smile: 8-)

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε, όχι δεν είναι πάγια τακτική της επιχείρησης, παίζει ρόλο η περιοχή, πχ απο προσωπική εμπειρία μου έτυχε σε πολυκατοικία να τροφοδοτείται υπογείως (λόγω του ότι ήταν σε κέντρο πόλης με πεζοδρομήσεις, παρτέρια κτλ.) και όλο το δίκτυο ήταν υπόγειο, άρα είναι ανάλογα με την περίσταση η επιλογή αυτή

Δημοσιεύτηκε

ναι δεν είπα ότι είναι πάγια τακτική της. απλά συμφωνησα με την εξήγηση που έδωσες σχετικά για το λόγο για τον οποίο το παροχικό σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μικρότερο απο το καλώδιο της εγκατάστασης.

 

όλα γκούντ λοιπόν!!! 8-)

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

"πως γίνεται ο αγωγός παροχής να είναι μικρότερης διατομής απο τον αγωγό μετρητή- πίνακα??? (μονοφασική παροχή νούμερο 3)"

εννοείς πώς γίνεται στη μονοφασική διατομή καλωδίου 2χ6, και 3χ10 στην ελάχιστη διατομή?

Όσο πιο σύντομα και περιεκτικά μπορώ...

Απλά σου λέει ότι μια ασφάλεια 35Α στο κουτί της ΔΕΗ προστατεύει από υπερφόρτιση (όχι για βραχυκύκλωμα που μπορείς να το κάνεις στο τέλος της γραμμής, στον πίνακά σου) καλώδιο 3χ10 από την ασφάλεια και μετά - μέχρι τον πινακα δηλαδή, όπως το 2χ6 προστατεύεται από την 35αρα αντίστοιχα στο τέλος του πριν το κουτι.

  • 10 years later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα,

 

σε παροχή Νο 6 πρέπει να μπει υποχρεωτικά καλώδιο 120mm² ή επειδή η ζητούμενη είναι αρκετά μικρότερη (αλλά πάνω απο την Νο 5) και το καλώδιο XLPE να μπει πχ 95mm² το οποίο βέβαια αποδεδειγμένα επαρκεί;

Εννοείται ότι θα υπάρχει ρύθμιση ανάλογη από τον αυτόματο του ΓΠΧΤ.

Edited by GregDel
Δημοσιεύτηκε

Μάλλον πρέπει να μιλήσεις με την ΔΕΔΔΗΕ .  εμείς ότι κ να σου πούμε δεν θα έχει καμιά αξία , γνωρίζουμε ότι οι παροχές είναι τυποποιημένες με τις ελάχιστες απαιτήσεις από τον  διαχειριστή  

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Εχει νόημα απο το μετρητή της ΔΕΗ έως τπν Γενικό Πίνακα Χαμηλής Τάσης παράλληλα του παροχικού καλωδίου 3×L+N+PE  να οδεύσει εντός χάνδακος και γυμνός χάλκινος αγωγός εντός του σκάμματος; 

 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν είναι στο καλώδιο όχι. Αλλά καλό είναι απο 25mm² και πάνω να μπαίνει 3xL+N και γυμνός χάλκινος αγωγός.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.