Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα οικοπέδου εντός σχεδίου


Recommended Posts

σε εντός σχεδίου περιοχή ,οικόπεδο 110.00 τμ με δυώροφη προ 1955 κατοικία εντός και  με "πρόσωπο¨σε ¨δρομίσκο ¨ κατά το συμβόλαιο γονικής παροχής  8.20μ  όπου αναφέρεται οτι ο παρέχων το εχει απο το 1965 , .Αρτιο μεν κατα παρέκκλιση, αλλά οικοδομήσιμο??  Μπορούμε να κάνουμε χρήση του Αρ9 β με την τροποποίηση του 4759 /20  για την οικοδομησιμότητα??(Οικόπεδα τα οποία δεν έχουν πρόσωπο σε εγκεκριμένη οδό, όταν δεν μπορούν δια τακτοποιήσεως να αποκτήσουν πρόσωπο επί εγκεκριμένης οδού, επιτρέπεται να οικοδομούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης μόνον εφόσον η έλλειψη του προσώπου έλαβε χώρα πριν την ισχύ του Ν. 651/1977 χωρίς υπαιτιότητα του αιτούντος.)

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά

1. Θα πρέπει να αποδείξεις ότι η τακτοποίηση είναι αδύνατη. και

2. Θα πρέπει να αποδείξεις τη "μη υπαιτιότητα" (υπαίτια κατάτμηση). "Ο παρέχων το έχει από το 1965"  δεν διασφαλίζει τίποτε. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος των τίτλων έως πριν το 1948 (αν θυμάμαι καλά)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας. Στον ΝΟΚ, εκεί που γράφει στο άρθρο 7 Αρτιότητα και οικοδομησιμότητα

Παράθεση

8. Σε οικόπεδο που βρίσκεται στη συνάντηση δύο γραμμών δόμησης που τέμνονται είτε με πλάγια ή εισέχουσα απότμηση είτε με κοίλη ή κυρτή γωνία, κατά την τακτοποίηση ως μήκος προσώπου λαμβάνεται ολόκληρο το ανάπτυγμα της ρυμοτομικής γραμμής που αντιστοιχεί στο οικόπεδο.

μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει η έννοια του αναπτύγματος; 

Link to comment
Share on other sites

Α, δεν εφαρμόζεται σε μια περίπτωση όπως στο σκαρίφημα που επισυνάπτω; Επειδή δύο οικοδομικές γραμμές κάνουν εσοχή...που να μπει το όριο πάνω στη ρυμοτομική; Στην προέκταση της ευθείας που χωρίζει τα Α και Β; 2017878546_1.jpg.79aa43955c649e65f40233e784d9c4aa.jpg

Edited by aquar
Link to comment
Share on other sites

Έχω μια ιδιοκτησία Α και μια Β. Η μαύρη γραμμή, είναι τα περιγράμματα των κτισμάτων εντός της κάθε ιδιοκτησίας και η διαγώνια μαύρη γραμμή είναι ταυτόχρονα και το σύνορο των οικοπέδων. Η κόκκινη και η πράσινη γραμμή, είναι η οικοδομική και η ρυμοτομική γραμμή. Η πρασιά που δημιουργείται πρέπει να μοιραστεί-προσκυρωθεί και στις δύο ιδιοκτησίες. Αλλά πως θα μοιραστεί; Όλα τα κλασσικά παραδείγματα σε βιβλία, δείχνουν παράλληλες γραμμές για να ορίσουν την έννοια των Ο.Γ. & Ρ.Γ. και τραβάνε μια προβολή των κάθετων συνόρων πάνω σε αυτές για να ορίσουν τα όρια του κάθε οικοπέδου. Εδώ έχω οικοδομικό τετράγωνο με γωνία και μάλιστα εσωτερική, που η περιγραφή της νομίζω ότι ταιριάζει με αυτά που γράφει ο ΝΟΚ αρ7 παρ8.Αλλά δεν καταλαβαίνω την έννοια του αναπτύγματος. Είναι εδώ ορθό να προεκτείνω τις γραμμές των κάθετων προαναφερόμενων συνόρων της ιδιοκτησίας Α&Β μέχρι να βρουν την ρυμοτομική γραμμή ή πρέπει να γίνει κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Για να δοθεί απάντηση θα πρέπει, στο παραπάνω σκαρίφημα, απαραιτήτως να προστεθούν:

  1. Η υφιστάμενη κατάσταση (τόσο εντός  όσο και εκτός των οικοπέδων και των ομόρων τους όσο και της έναντι πλευράς του δρόμου).
  2. Τα όρια των οικοπέδων σήμερα.
  3. Τα όρια βάσει των τίτλων (όσο μπορούν να εφαρμοστούν κατά προσέγγιση επί τους εδάφους).
  4. Τα όρια της ιδιοκτησίας που προσκυρώνεται.

 

Σημ. 1: Το αρθ.7 παρ.8 του ΝΟΚ δεν αφορά οδηγίες τακτοποίησης ή προσκύρωσης αλλά ορίζει τον υπολογισμό του μήκους του προσώπου γωνιακού οικοπέδου από το οποίο θα προσδιοριστεί αν απαιτείται τακτοποίηση ή αν θα συμμετέχει σε μία δίδοντας τμήμα του προσώπου του.

Σημ. 2: Η προσκύρωση ορίζεται από:

  • Πράξη Αναλογισμού 
  • Πράξη Εφαρμογής
  • Με ιδιωτική επίσπευση αφού παρέλθει άκαρπη η προθεσμία ιδιωτικού διακονισμού με τον ιδιοκτήτη του τμήματος που προσκυρώνεται.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.