maranti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21 , 2013 Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται σε περίπτωση αυθαιρέτου που πρόκειται να ρυθμιτεί με 4014 και είναι κοντά, σχεδόν από κάτω από γραμμές Υψηλής Τάσης σε εκτός σχεδίου περιοχή, γεγονός που φαίνεται και στο τοπογραφικό. Συνεχίζουμε κανονικά όπως στις άλλες περπτώσεις ή χρειαζόμαστε επιπρόσθετα κάποιο άλλο χαρτί, έγγραφο ή στοιχείο?
EEFTHIM Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Η απόσταση από τα καλώδια της υψηλής ενέχει και ποινικά αδικήματα πέρα των πολεοδομικών ....
maranti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Μπορεί άραγε να νομιμοποιηθεί με 4014? Ή επειδή βρίσκεται στην περιοχή της δουλείας -θεωρείται κάτι σαν κοινόχρηστος χώρος οπότε πρέπει να μην χτίζει κανείς εκεί?Η χρειαζόμμαστε κάποιο χαρτί από ΔΕΗ που να λέει ότι μας επιτρέπουν αλλά πχ με χαμηλό ύψος. Πρέπει να βρω το ΦΕΚ που αναφέρεται στους 2 πυλώνες εκατέρωθεν?
zefuros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Δεν γνωρίζω. Αλλά ξέρω το εξής: Η Απόσταση από γραμμή Υψηλής τάσης ειναι και για λογους ασφαλείας. Συνηθέστερα, μιλάε για μια ζωνη πλατους 40μ (20μ+20μ) εκατερωθεν του αξονα της γραμμής. Αν εισαι εντός αυτής της απόστασης, τον λόγο το έχει η ΔΕΗ. Δεν παν να βγουν και 100 νόμοι αυθαιρέτων, αν η ΔΕΗ θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα, είσαι καπούτ. Για τα υπόλοιπα ας πει κανας συναδελφος που γνωρίζει ΥΓ. Αλήθεια, τι ποινικά αδικήματα εχουμε? ΠΛηροφοριακά για να μαθαίνω...
maranti Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Οκ το έχω καταλάβει αυτό με την ζώνη. Ομως ο 4014 δεν αναφέρει πουθενά τέτοια περίπτωση ώστε να μην νομιμοποιείται όπως π.χ το δάσος ή ο αιγιαλός. Και ο λόγος της ΔΕΗ είναι ποιο πάνω και από το Νόμο?Μήπως πρέπει να πάίρνουμε χαρτί από αυτήν μόνο για εντός σχεδίου?
cna Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2013 Δηλαδή θα αναγκάσεις την ΔΕΗ να μετακινήσει το δίκτυο υψηλής τάσης επειδή ο άλλος παραβίασε τον νόμο και έχτισε εντός της ζώνης ασφαλείας; Στάλθηκε από το κινητό μου.
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2013 Το τακτοποιείς κανονικά.Για νομιμοποίηση θα πρέπει να ψαχθει αν στο συγκεκριμένο δίκτυο ίσως λόγω μεγάλου ύψους η ΔΕΗ επιτρέπει και κοντύτερα από τα 20 μ.
zefuros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Οκ το έχω καταλάβει αυτό με την ζώνη. Ομως ο 4014 δεν αναφέρει πουθενά τέτοια περίπτωση ώστε να μην νομιμοποιείται όπως π.χ το δάσος ή ο αιγιαλός. Και ο λόγος της ΔΕΗ είναι ποιο πάνω και από το Νόμο?Μήπως πρέπει να πάίρνουμε χαρτί από αυτήν μόνο για εντός σχεδίου? Είναι πιο πάνω.... γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση ειναι για λόγους ασφαλείας. ΌΠως είπε παραπάνω συνάδελφος, αν η ΔΕΗ πει ΟΚ, τότε πιθανότατα προχωράς. Αν πει όχι, το ξεχνάς.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Πάντως η Λεμπέση στις σημειώσεις της λέει: 35. ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ της ΔΕΗ: Οι γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ συνιστούν δουλεία και σχετική είναι η εγκ.161/81. Το ζήτημα της δουλείας είναι ιδιοκτησιακό θέμα και δεν μπορεί να γίνει δήλωση κατά παράβαση του επιτρεπόμενου ύψους. Η ΔΕΗ στο Εγγρ-5143/23-9-81, αναφέρει: «Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ανέγερση κτισμάτων με άδεια Οικοδομήσεως, μέσα στη ζώνη διελεύσεως των Γραμμών Μεταφοράς της ΔΕΗ, τα οποία αρκετές φορές δυστυχώς, παραβίαζαν τους όρους δομήσεως που καθορίζονται από το καθεστώς δουλείας διελεύσεως που έχει συσταθεί με αναγκαστική απαλλοτρίωση για κάθε Γραμμή Μεταφοράς.»
CooEOS Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2013 (edited) Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω περίπτωση εντός σχεδίου που το κτίσμα βρίσκεται ακριβώς κάτω από καλώδια Υ/Τ έχει παραβιάσει την κατακόρυφη απόσταση ασφαλείας έχει κοινοποιηθεί υπόμνημα αυτοψίας από τη ΔΕΗ στον ιδιοκτήτη (με υποσημείωση πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής ρεύματος προς αυτόν) και στην Πολεοδομία (έγινε αυτοψία και επεβλήθει και πρόστιμο αφού το κτίσμα δεν διαθέτει οικοδομική άδεια). Από τη στιγμή που ο 4014 δεν αναφέρει κάτι για απαγόρευση τακτοποίησης σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ ότι δύναται να γίνει τακτοποίηση, σωστά; Πώς εξασφαλίζουμε όμως τον πελάτη (και κατα συνέπεια εμάς) πως η ΔΕΗ δε θα προβεί σε ένσταση για ενδεχόμενη ακύρωση της τακτοποίησης ή εν πάσει περιπτώση θα δεχτεί πως πλέον το ακίνητο είναι τακτοποιημένο; Ή στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα διακόψει την ηλεκτροδότηση στο κτίσμα όπως η ίδια "απειλεί" πως θα κάνει; Όπως ρώτησε και ο συνάδελφος Ζέφυρος παραπάνω, όταν τίθεται θέμα ασφάλειας η ΔΕΗ είναι παραπάνω του Νόμου και πως είμαστε σίγουροι ότι δε θα έχουμε θέμα μετά την ολοκληρωμένη υπαγωγή του ακινήτου στον Ν.4014; Edited Μάιος 13 , 2013 by CooEOS
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα