Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ετσι για την ιστορια.

Ποσο κοστιζει το τ.μ. ο αφρος πολυουρεθανης?

Σε τι παχος μπανει?

Δημοσιεύτηκε

Σας έχω προτρέψει παραπάνω από μια φορά να ασχοληθείτε περισσότερο με τα δομικά υλικά,ειδικά σε αυτή την περίοδο.

Ενώ αφήσατε αυτό ασχολίαστο και ανάξιο σκέψης και σημασίας,μπορέσατε να γράφετε ολόκληρα κατεβατά για τις απόψεις μου στο νομισματικό και την κατάντια ενός ολόκληρου κλάδου,κάτι που φυσικά δεν σας βρίσκει σύμφωνους, όσοι μείνατε Ελλάδα,ενώ παράλληλα δεν μπορείτε, φαινομενικά πάντα,να ανακαλύψετε το εύκολο, αυτό που είναι κάτω από την μύτη σας κυριολεκτικά.

Ούτε διαφήμιση θα κάνω,ούτε μασημένη τροφή θα σας δώσω και έχω και τους λόγους μου για το αστάρι που ανέφερα.

Θα χρησιμοποιήσω το edit για το συγκεκριμένο,αφού είναι εκτός θέματος αλλά προτίμησες την εδώ αναφορά.

 

2X(-1) από μένα, όχι για το οφφ τοπικ, αλλά για το ύφος και το στυλ...

Δημοσιεύτηκε (edited)

Παχος πολυουρεθανης min.3cm , λεω για 5cm. Μεσο παχος γαρμπιλομπετού 7εκ. Κοστος Ολης της στρωσης φραγμα υφρατμων-Spf-γαρμ/το 22-27ευρω για 3εκ.παχος Spf. Για προσθετο παχος +3- 6ε. λSpf =0.021-0.023!!!!!

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε (edited)

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

 

 

Τι φραγμα υδρατμων χρησιμοποιουν.

Μη μου πεις φυλλο πολυαιθυλενιου!!!!!!!!!!

 

 

ΥΓ. Εντελως φιλικα και απο περιεργεια, γτ θα πας σε αυτη τη λυση?????????????????

Edited by terry
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Βουτηξα ενα κομματι Spf 6cm σε νερο για 30 ώρες και μετά το έκοψα . ΔΕΝ ειχε ποτίσει ουτε χιλιοστο!!!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αλλο ρωτησα, αλλα απαντηση δεν πηρα.

 

 

Εγω βαρεθηκα δεν συμμετεχω αλλο.

Το παν για το μηχανικο ειναι να βρισκει τη βελτιστη λυση (σε σχεση με κοστος, χρονο, αποτελεσμα κτλ), οχι να αναμασαει "λογικες" εταιρειων εμποριας υλικων.

 

 

ΥΓ Δεν εχει μονο το λ σημασια.

πχ αν μιλαμε για υφισταμενο κτηριο με κουφωματα χωρις θερμοδιακοπη, χωρις μονωση στους τοιχους κτλ, τι να το κανεις το 0.021??

πχ2. γιατι να βαλλεις 3εκ πολυουρεθανη και οχι 6εκ εξηλασμενη???

Edited by terry
  • Upvote 1
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Αν βαλω σε κατακορυφη πλευρα αφρο πολυουρεθανης θα χρειαστει και καποια αλλο υλικο επικαλυψης απο πανω. Μιλαω για τοιχοποιια

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Για το δώμα θα πρέπει να λάβεις υπόψη και τις μηχναικές αντοχές των δύο υλικών, εφόσον θα είναι βατό. Και ο terry έχει δίκιο πώς αν μεγάλο ποσοστό του κελύφους είναι αμόνωτο δεν σε νοιάζει αν το λ σου στο δώμα είναι 0,021 ή 0,035. Πρακτικά θες να προστατεύσεις την πλάκα σου από το να πυρώνει το καλοκαίρι. Η συνολική διαφορά σου στο συνολικό κτίριο θα είναι πολύ μικρή αν δεν έχεις συνολική αντιμετώπιση του κελύφους.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σας

Θέλω να μπω και εγώ στην παρέα σας λέγοντας τον πόνο μου , ελπίζοντας να βρω μια λύση.

 

Πέρυσι αποφάσισα να βάλω φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του σπιτιού που μένουμε εγώ και η οικογένεια μου. Εξαιτίας περιορισμένου προυπολογισμού και επειδή δεν ήθελα να εμπλακώ με τράπεζες αποφάσισα να κάνω πρώτα το ΦΒ και μετά να κάνω την θερμοπρόσοψη που ήθελα (έπρεπε βλέπεται να προλάβω και τις ημερομηνίες του 0.55€). Το σπίτι είναι του 1979 χωρίς ίχνος μόνωσης και σχετικά κοντά στην θάλασσα. Παρ' όλα αυτά δεν είχε ποτέ σοβαρό πρόβλημα υγρασίας παρότι η ταράτσα κάνει λιμνούλες. Το πρόβλημα προέκυψε από την στιγμή που έβαλα τα ΦΒ. Το σπίτι γέμισε υγρασία (μούχλα) μέσα σε διάστημα 20 ημερών (αρχές με μέσα Δεκεμβρίου) και έκτοτε είναι έτσι.

 

Θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η βέλτιστη λύση για την υγρο -θερμομόνωση της ταράτσας και αν μπορεί στην περίπτωση μου να είναι λύση οριστική το SPF. Μια πρόσθετη λεπτομέρεια  είναι ότι δεν με ενδιαφέρει η ταράτσα να είναι βατή. Επίσης θα πρέπει να υπολογιστεί ότι το 60% της ταράτσας είναι καλυμμένο με ΦΒ και ότι υπάρχουν περίπου 25 πόδια που αυτά στηρίζονται.

 

 

Ευχαριστώ πολύ

Edited by john anderton
Δημοσιεύτηκε

υπολόγισε ότι θες και ρύσεις για να μην κάνει πλέον λιμνούλες. Καλό είναι να κάνεις βατή τη ταράτσα σου για να έχεις πρόσβαση στα ΦΒ αν και όταν χρειαστούν εργασίες. Και να βάλεις και τα στηρίγματά τους πάνω από την τελική σου επιφάνεια, ώστε να μην έχει διακοπές η στεγάνωσή σου. Υπάρχουν και οι εμποτιστικές ρυτίνες, αλλά θα ήθελα και την γνώμη κάποιου άλλου για τα σημεία που στηρίζονται τα ΦΒ, όπου πάλι θα διακόπτεται το εμποτισμένο πλέον μπετό από τις βίδες ή ότι άλλο στεραιώνει τα ΦΒ. Και πάλι θα θες ρύσεις να μην μαζεύεις νερά τουλάχιστον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.