Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε 24 ώρες (εργασιακό θέμα)


Julius Caesar

Recommended Posts

"ΠΕΑ σε 24 ώρες": Το διαβάζω σε διαφημίσεις συναδέλφων και αναρωτιέμαι: Δηλαδή τι θα γίνει αν το ΠΕΑ παραδοθεί σε 48 ώρες; Τι είναι αυτό που μπορεί να βιάζει τόσο έναν πελάτη;

Θα σας πω εγώ τι είναι. Είναι ο εξευτελισμός του επαγγέλματος που εκτός από τις καταρρέουσες αμοιβές, έχουμε και τους καταρρέοντες χρόνους.

 

Περίπτωση 1: Συμβολαιογράφος να μου παίρνει τηλέφωνο και να μου λέει: "Οπωσδήποτε αύριο θέλω τη βεβαίωση μη αυθαιρεσίας". Τι είχε γίνει; Πελάτης είχε πάει στις 15 του μηνός για μεταβίβαση. Το ραντεβού για τις υπογραφές κλείστηκε στις 30. Η συμβολαιογράφος το έβαλε στην άκρη και στις 29 λέει στο μηχανικό ότι αύριο θέλω....ούτε που νοιάστηκε για την άνεση του μηχανικού

 

Περίπτωση 2: Σε εργοτάξιο το αφεντικό στις 4 η ώρα το απόγευμα μου λέει: Άσε αυτά που κάνεις και ετοίμασε στοιχεία χάραξης γιατί αύριο το πρωί θα έρθει η φαγάνα για να σκάψει. Τι είχε γίνει; Το ραντεβού με τη φαγάνα είχε κανονιστεί μεθαύριο αλλά την τελευταία στιγμή ο οδηγός είπε για προσωπικούς λόγους, θα έρθω αύριο. Το αφεντικό προτίμησε να χώσει το μηχανικό παρά τον οδηγό φαγάνας.

 

Συνάδελφοι, ας μην τρελαινόμαστε. Ο μηχανικός δεν είναι γυναικολόγος να σου λέει ο άλλος "σπάσανε τα νερά, έλα σε μισή ώρα στην κλινική". Καμία εργασία μηχανικού δεν είναι τόσο κρίσιμη χρονικά, ειδικά όταν τίθονται θέματα ασφάλειας και ποιότητας της δουλειάς.

Εντάξει, περνάμε δύσκολες εποχές, εξευτελίσαμε τις αμοιβές μας. Ας μην εξευτελίσουμε και τους χρόνους μας.

Link to comment
Share on other sites

Και πες ότι εγώ κουτσά στραβά κάνω τη δουλειά μου σε 24 ώρες. Θα με πληρώσει κανείς ιδιώτης σε 24 ώρες και 1 λεπτό? Δεν το νομίζω..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.