Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακοίνωση-καταγγελία της απρόκλητης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο του ΤΕΕ στη Θεσσαλονίκη


alej

Recommended Posts

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

 

 

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών καταγγέλλει την έντονη κι εντελώς απρόκλητη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο του ΤΕΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 25/02/2013, κατά την ώρα που μέσα συνεδρίαζε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Πάνοπλοι άντρες των ΜΑΤ (με κράνη, ασπίδες και γκλόπς) είχαν περικυκλώσει το κτίριο και ασκούσαν ατομικό έλεγχο σε όσους έμπαιναν μέσα. Μετά από την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ και άλλων μελών της Διοικούσας Επιτροπής ζητήθηκε από την αστυνομική δύναμη ν’ απομακρυνθεί από το κτίριο κι έτσι συνεχίστηκε η συνεδρίαση.

 

Η επέμβαση αυτή αποτελεί συνέχεια της προκλητικής εμφάνισης και παρέμβασης της αστυνομίας στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στην Αθήνα, στις 13/02/2013, με πρόφαση ότι είχαν «άνωθεν εντολή να ελέγξουν εάν τηρείται ο νόμος και η τάξη» κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Σωματείου. Τέτοιες ενέργειες ούτε πρωτοφανείς είναι, ούτε τυχαίες. Είναι ενταγμένες στην στρατηγική κλιμάκωσης της καταστολής από πλευράς του αστικού κράτους, όπως αυτή εκτυλίσσεται όλο το τελευταίο διάστημα, με τα απανωτά κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος.

 

Αφορμή για την αστυνομική παρέμβαση αυτήν τη φορά ήταν η παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα, ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί με τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ και να πείσει για την «ορθότητα και τα οφέλη της επένδυσης του χρυσού», υποδεικνύοντας γι ακόμη μια φορά στον «Τεχνικό Σύμβουλο του Κράτους» τα λάθη και τα ατοπήματά του στην αρνητική θέση, που έχει πάρει απέναντι στην εν λόγο «επένδυση».

 

Η προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στις Σκουριές της Χαλκιδικής αποτέλεσε την αφορμή, για να συκοφαντηθεί και να χτυπηθεί ο αγώνας των κατοίκων, που αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους από την καταστροφή και να εμποδίσουν την καταλήστευση του ορυκτού πλούτου του λαού μας. Χρησιμοποιήθηκε για να στείλει η άρχουσα τάξη και οι μηχανισμοί της ξεκάθαρο μήνυμα, πως οι εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, που βάζουν εμπόδια στη δράση των καπιταλιστών, αντιμετωπίζονται ως έγκλημα και ως τέτοιο, θα χτυπιούνται αλύπητα.

 

Η προβοκάτσια αυτή αποτέλεσε την αφορμή ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς να εξαγγείλει μέσω της εφημερίδας «Wall Street Journal», ότι θα επιταχύνει όλες τις διαδικασίες για να προχωρήσουν οι εξορυκτικές δραστηριότητες της στην Βόρεια Ελλάδα. Η απόφαση αυτή της τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι εγκληματική και αντιλαϊκή, ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας στα μονοπώλια «επενδυτές», που θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα φύγουν αφήνοντας τις αρνητικές συνέπειες της εξόρυξης και της επεξεργασίας στο λαό και στο περιβάλλον της περιοχής.

 

Προκύπτουν αβίαστα τα ερωτήματα:

  • Τι θα γίνει από δω και πέρα, όπου θα εμφανίζεται ο κος Πάχτας θα συνοδεύεται πλέον από δυνάμεις της αστυνομίας;
  • Ποια η θέση των υπόλοιπων παρατάξεων του ΤΕΕ, θα εξακολουθήσουν να δέχονται την παρουσία της αστυνομίας στις συλλογικές δράσεις κι εκδηλώσεις των φορέων και των οργανώσεων των μηχανικών;
  • Με ποιον τρόπο σκοπεύει η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του κεντρικού ΤΕΕ να αντιδράσουν στα κλιμακούμενα φαινόμενα αστυνομοκρατίας, καταστολής και τρομοκράτησης των λαϊκών αγώνων, μαζί και των αγωνιζόμενων μισθωτών, μικρών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών;

Θεσσαλονίκη, 26/02/2013

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.