Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύγκριση των ελέγχων των συνδέσεων μεταξύ προγραμμάτων


 

Recommended Posts

ανέβασε τα

εγώ έχω δει τα αντίθετα και παρόλα αυτά εμπιστέυομαι πιο πολύ το robot

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ. το βρήκα. Ένα ακόμη σχόλιο πρός τους χρήστες του robot. προφανώς αν βάλεις grout layer thickness 30mm τότε κάνει δάτμηση μόνο στον κορμό των αγκυρίων και βγαίνει ο έλεγχος λάθος. Αντ αυτού υπάρχει τσιμεντένεμα τύπου emaco που (κατ εμέ) προκαλεί σχεδόν μοπνολιθοκή σύνδεση.

 

μήπως τώρα έγινε η επισύναψη???

Link to comment
Share on other sites

Βαγγέλη αν θες να δεις πως θα ανεβάσεις αρχεία στα downloads κοίτα εδώ:

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=787&postcount=1

 

Στην περίπτωση σου το πιο έυκολο είναι να τα ανεβάσεις σε κάποιον server όπως το http://www.rapidshare.com ή το http://www.ifile.it και να μας δώσεις το link.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι, το συγκεκριμένο thread πιστεύω ότι δείχνει κάποιες αδυναμίες που έχουμε ως στατικοί που ασχολούνται με μεταλλικές κατασκευές: "Κρεμόμαστε" από τα "γένια" του κάθε προγράμματος για να μας διαστασιολογήσει τα έργα μας, χωρίς να ξέρουμε τι παραδοχές γίνονται.

 

Κάποιος συνάδελφος σε άλλο thread μιλάει για την καλή βιβλιογραφία στα ελληνικά βιβλία των μεταλλικών κατασκευών, άποψη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την δική μου άποψη.

 

Τόσοι μηχανικοί ασχολήθηκαν με τον έλεγχο συνδέσεων σε αυτό το thread, και ούτε ένας δεν έλυσε μία "με το χέρι". Η ποιο εύκολη να λυθεί "με το χέρι" είναι η σύνδεση κορφιά. Για δείξτε μου τον Βάγια να λύνει σύνδεση στύλου - ζυγώματος με ενίσχυση στο ζύγωμα;; Πλήρη υπολογισμό έδρασης ροπής για σεισμική φόρτιση;;;

 

Σε όλα τα δύσκολα εξαρτόμαστε από τα προγράμματα.

 

Για μένα ο σωστός μηχανικός έχει τους δικούς του αλγόριθμος (excelakia) για να υπολογίζει τα πάντα. Αλλά αυτό δεν γίνεται χωρίς να έχει πρόσβαση σε κανονική βιβλιογραφία. Για αυτόν τον λόγο προτείνω να βρούμε πρώτα λυμένα παραδείγματα με τις συνδέσεις που μας ενδιαφέρουν και έπειτα να γράψουμε προγραμματάκια= επίλυση με το "χέρι" που τεστάρουν τα προγράμματα.

(Για το μπετόν έχουμε τα λυμένα παραδείγματα του Αβραμίδη. Η "τριανδρία" του ΕΜΠ τι κάνει;;; )

 

Για βιβλιογραφία σε σχέση με εδράσεις προτείνω να αναρτηθεί στο "Εδράσεις μεταλλικών υποστυλώματων - Προβλήματα - Προτάσεις".

 

Και κάποιες παρατηρήσεις:

Μέχρι τώρα βάζαμε δυο στήλες κοχλιών με 2-4 γραμμές στα άκρα.

Τώρα βλέπουμε (εγώ έχω δει και σε σχέδια) 4 στήλες κοχλιών με 2 κοχλίες η κάθε στήλη. Αυτό ωφείλεται στο μέρος 1.8 που αντιμετωπίζει τις εδράσεις όπως και τις συνδέσεις (Τ-stub). Στις συνδέσεις οι δυο πάνω σειρές κοχλιών παίρνουν όλη την ροπή. Τώρα προβάλετε μια σύνδεση δοκού υποστυλώματος στο μπετόν και πολλά εξηγούνται.

 

Στο Robot, είτε λύσεις μια έδραση με λεπίδες ενίσχυσης είτε όχι, τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα ίδια.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.