Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία: Ελλάδα ή Εξωτερικό;


thodoris1982

Recommended Posts

Ζαβι

 

έχεις δίκιο φίλε μου και δεν είπα τίποτα διαφορετικό εαν το ξαναδιαβάσεις. Αυτό που λέω είναι οτι υπάρχουν πολλαπλασιαστές μισθού προς κέρδος για τους υπαλλήλους. Τώρα με τις άδειες να σου πω οτι κάποιοι έκαναν φασόν τα πάντα. Θα μου πεις μαγκιά. ΟΚ μαζί σου.

 

Αλλα τα ισοπεδώνεις όπως πάντα. Υπάρχουν αρκετά γραφεία top of the range μηχανικών. Υπάρχουν γραφεία που κάνουν μόνο σεισμική μόνωση και περιμένουν ουρά απο έξω, υπάρχουν γραφεία που κάνουν κάτι τρελά λιμενικά, υπάρχουν γραφεία που κάνουν κάτι Η/Μ για πυρηνικά εργοστάσια, υπάρχουν αρχιτέκτονες που κάνουν κάτι ξενοδοχεία Lux και τους περιμένουν να αδειάσουν. Εκεί φίλε μου δεν παίζει το 4,5 6 χιλιάδες. Χρεώνουν με την ώρα σαν τους δικηγόρους και τα ΣΒ πάνε για σκι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@σιδερας

 

Δεν νομίζω να διάβασες προσεκτικά τα όσα διάβασα. Ξαναδιάβασέ τα και τα νούμερα θα σου κουμπώσουν. Αυτά που λες για διαμερίσματα είναι για 50ρηδες, επομένως συμφωνούμε. Και επειδή δεν θέλω να λέω ονόματα, σου επιβεβαιώνω ότι και οι Ιταλοί εδώ πήραν αντίστοιχα διαμερίσματα, όσο για τα μπόνους, αυτά που έχω να σου παραθέσω μόνο θλίψη θα σου φέρουν, διότι τα παληκάρια που δούλευαν 18ωρες βάρδιες για 7 ημέρες τη βδομάδα επί 5 μήνες λόγω επιτάχυνσης ήταν 3 μισθοί ενώ ο διευθυντής έλαβε εξαψήφιο νούμερο.

 

Bonus και κάτω των 50 ετών είναι ένα φράγκο να πας για καφέ. Μέχρι τα 50 εγώ έχω καμιά δεκαπενταετία ακόμη, αλλά το ξέρω ότι θα πάθω έμφραγμα νωρίτερα, ΤΟ ΞΕΡΩ.

 

Μπορούν βέβαια και οι υπόλοιποι συνάδελφοι να επιβεβαιώσουν τους μισθούς των ξένων των κοινοπραξιών στα μεγάλα έργα προ 5ετίας, διότι κάτι κομπάρσοι γάλλοι έφταναν τα 15 χιλιάρικα ανά μήνα, και μιλάμε για τσογλάνια σαραντάρηδες, αλλά εν πάσει περιπτώσει όπως είπα και προηγουμένως και για να μην είμαι και μυθομανής, αυτό που ξέρω να πω με σιγουριά και από πρώτο χέρι είναι για 4 ελληνικές 7ης τάξης, και 2 ιταλικές.

 

@Ροδόπουλος: το μήνυμά σου που σχολίασα ήταν κακοήθες, και λόγω της ψυχοθεραπείας μου που προχωράει δεν δέχομαι πλέον τις κακοήθειες. Εδώ μέσα διαβάζουν και απελπισμένοι που δεν έχουν το επίπεδό σου, ούτε εγώ άλλωστε. Είσαι απαράδεκτος και επιθετικούλης. Όσο για τους μηχανικούς που λες, και ο Ρωμαλιάδης με την ώρα χρεώνει, και ο Μπίρης με την ώρα χρεώνει, μόνο για να σε ακούσουν.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Ζάβι μονο για κακοήθεια μην με κατηγορήσεις, διότι αυτό που ρωτάνε οι περισσότεροι μέσα τους είναι γιατί να ξενιτευτώ για 3 χιλιάρικα όταν λογικά μου είπαν οτι θα έβγαζα εύκολα εδω. Αυτό που είπα είναι οτι έξω ποτέ δεν υπήρχε αυτή η λογική και αναγκάστηκαν να κάνουν τα πάντα όλα για αυτά τα λεφτά και να τους την λένε και απο πάνω. Αυτό που με κατηγορείς για κακοήθεια είναι οτι αυτό που είχαμε στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά έξω και πλέον δεν πρέπει να αποτελεί σε καμία περίπτωση τρόπο σκέψης.

 

Να στο πω και διαφορετικά. Έξω παίζουν το πολλοί 500 top of range μηχανικοί και στοπ. Είναι οι κατά κύριο λόγο consultants και πραγματικά τους βγάζω το καπέλο. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν όμως απο τα σκατά.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Εγω ρε φίλε είχα να πιάσω στατικά 9 χρόνια ή μάλλον 10, πήγα για σεμινάρια ενεργειακών @@@@, ότι μαλακία υπάρχει κάθομαι και τη μαθαίνω.ΚΑΙ φυσικά μου μένει και χρόνος για το φόρουμ γιατί έκοψα και το καφέ.Η χειρότερη επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να φύγει τώρα!!!.Έπρεπε να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα.Η υπομονή σας αξίζει περισσότερο απο ένα κομμάτι ψωμί που θα σας δώσουν όταν άλλοι τσογλαναράδες κονομάνε.Όποιος κοστολογήσει το εαυτό του σύμφωνα με τη λύπη που δείχνει για το άτομο του καλύτερα να ανοίξει ένα περίπτερο και να πουλάει τσιγάρα.Όλοι σας αξίζεται πολλά περισσότερα απο αυτά που σας υπόσχονται απο έξω.Φτηνά εργατικά θέλουν, τζάμπα μάγκες.Τα λέω και έχω 50 ευρώ στη τσέπη μου και σε λίγο θα κάνω πλάνο πώς θα βγάλω το ΣΚ.

 

 

Εδώ τι γίνεται ακριβώς; ΔΟΥΛΕΥΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΕΝ ΚΛΕΒΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Για τα λαμόγια όλα θα αφήσω τη ζωή μου εδώ και θα τρέχω στα κουνούπια για να μπορώ να πίνω coca cola και να τρώω mars στο launch break;.Να σηκωθούν να φύγουν τα κωλοβύσματα του δημοσίου και όλο αυτό το σάπιο σύστημα που και καλά θα μας πεί τώρα τί είναι καλό για μάς.Αυτό με την Αμερική τα έλεγε η γιαγια μου, έχετε δεί φωτογραφίες πώς ζούσαν; ΄η οι Έλληνες της Γερμανίας;.Τα ίδια πράγματα υπάρχουν και τώρα, ένας συνάδελφος έγραψε για την Αυστρία οτι είναι καλύτερα απο Ελλάδα αλλα πλούσιος δέν γίνεσαι.Το κόμπο που έχει κάθε βράδυ στο στήθος του και τίς ελληνικές ταινίες που βάζει στα κρυφά για να "θυμάται", μόνο κάποιος που τα έκανε τα γνωρίζει.Τελικά όχι απλώς μας π@@ξαν , μας ισοπέδωσαν και τον εγκέφαλο.

 

Εδώ στη επαρχία ποτέ δεν γύρισε το χρήμα, όλα στην Αθήνα είναι συνεπώς μισθούς τρελούς και αμοιβές στα ύψη εγω δέν είδα ποτέ στη ζωή μου.Αυτο που έβλεπα πάντα είναι να έχω ένα ηλίθιο μπροστά και ένα μαλάκα πίσω να με ταλαιπωρεί.Αυτός ήταν ο λόγος που έφυγα και ευτυχώς που γύρισα ακόμα και με πείνα

Edited by McRaster
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ζάβι Μπράβο τώρα μιλάμε αληθινά. Φούσκες που επιτρέπουν σε μερικούς να κονομάνε και σε μερικούς να πεινάνε και το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της φούσκας της Ευρώπης (μόνο η Αθήνα κάποια στιγμή έβγαινε δεύτερη) αλλα πάλι δεν κολλάει με το φλαπ/φλαπ.

Link to comment
Share on other sites

Και τελικά τί είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ; ότι είναι λίγο καλύτερο απο αυτό που περνάμε στην Ελλάδα;.Ναι το Λονδίνο είναι φούσκα, μόνο που έσκασε η δική μας απο τις μαλακίες ολονών και τώρα θα τη κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια.Όποιος δέν άντεξε τη πίεση τής ύφεσης στην Ελλάδα μη κάνει το λάθος και φύγει πουθενά εκτός ευρώπης, σύντομα θα βαρέσει μπιέλα και θα γυρίσει.Τα παιχνίδια του μυαλού που φτιαχνουμε τίς ζωές μας γαμάτες είναι ωραία, απλά μη κάνετε το λάθος και τα πιστέψετε!!!.Δέν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να είσαι μετανάστης απο ανάγκη, ρωτήστε το Πακιστανό και τον Ινδό στο δρόμο να σας πεί.

Link to comment
Share on other sites

Είπαμε οτι γουστάρει ο καθένας. Εμένα δεν με πειράζει να είμαι κάτω απο την γη στο θειάφι και να φτιάχνω την καθοδική προστασία, το γουστάρω. Αλλους τους πειράζει ΟΚ. Απλά απο το γραφείο μόνο κάποια πράγματα δεν γίνονται ούτε μπορείς να πεις θα βασιστώ στον εργολάβο διότι την πάτησες άσχημα. Θα κατέβεις θα πάρεις την ομάδα και θα λερωθείς, θα ιδρώσεις και για 10 μέρες θα σου κλείσει ο λαιμός. Δεν είναι πάντα τα λεφτά είναι η τρέλα, το challenge. Γνώρισα μια εταιρία που είναι η πρώτη στον χώρο της προστασίας πλατφορμών εξόρυξης. 2 συνάδελφοι απο το Georgia Tech και 12 μηχανικοί. Γουστάρουν τις πλατφόρμες. Η μελέτη μόνο τραγικά δύσκολη (60 κανάλια στο πόδι). Εχουν βγάλει όνομα στις πλατφόρμες αλλα και οι 2 καθηγητάδες (Fellows of NACE) φοράνε τις αδιάβροχες και κατεβαίνουν στο πόδι (70 μέτρα). Ηλικία 56 και 60. Το γουστάρουν διότι βλέποντας την δουλειά τους βελτιστοποιούν την επόμενη. Νομίζετε οτι δεν έχουν λεφτά (να σας δώσω ενδεικτική τιμή μελέτης μόνο για πλατφόρμα 1,2-3,0 εκ), οπότε χαλαρά τα παιδιά έχουν βγάλει καμιά 500 ο καθένας τους. Το ξέρετε οτι παρακαλάνε να βρουν κόσμο να δουλέψει στην εταιρία με μισθούς κοντά στις 90000 για jounior engineer. Ποιοι πάνε? Βραζιλιάνοι, Κινέζοι και Ινδοί. Προσοχή όλοι οι μηχανικοί έχουν διδακτορικό απο αυτούς και τα παιδιά το έχουν σοβαρά το άθλημα. Πάμε στην Vector Corrosion. Τα παιδιά κάνουν προστασίες σε προενταμένες γέφυρες. Μελέτες με 70 εκ finite differences για πλάκα και team 25 μηχανικών που το έχουν. Τους παρακαλάνε να μην πάρουν σύνταξη διότι οι νέοι δεν πάνε. Μισθός... στα 3 χρόνια που θα πάρεις level III δεν πέφτεις κάτω απο 200Κ. Για κάθε έργο θα πάρεις και χαλαρά 20Κ εκτός έδρας. Θα κάνεις 10 γέφυρες θα βγείς με 400Κ. Γιατί δεν πάνε οι μηχανικοί? διότι τα 400Κ στην Αμερική θα τα πάρει εαν σπουδάσει οικονομικά και είναι καλός, θα τα πάρει εαν γίνει δικηγόρος, γιατρός, ψυχίατρος κλπ. Επιλογές.

 

Τι θέλω να πω. Η εξειδίκευση πληρώνετε. Πάντα θα είναι λίγοι. Το να γίνεις σήμερα ΠΜ δεν λέει τίποτα. Κάθε χρόνο βγαίνουν 420000 Π. Μ παγκοσμίως. Θα μου πείτε γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε εξειδίκευση διότι η χώρα δεν το χρειάζεται, χρειάζεται ΔΥ με διάθεση να ψηφίζουν.

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά φέτος μας έκοψαν την θέρμανση, ποιος μου εγγυάται ότι του χρόνου δεν θα μας κόψουν το ρεύμα. Αντε εγω είμαι απο τους προνομιούχους και μπορώ να καίω ξύλα με τους υπόλοιπους τι γινεται;

 

Δεν θέλω να πάω έξω ουτε για να γίνω best of the best of the best ουτε για να γίνω εκατομμυριούχος δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις.

Σεβαστή η άποψη σας αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει το εξωτερικό θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να γράφετε σε αυτό το θέμα.

Edited by HARDCORE
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλος συμφωνώ, ΔΕΝ υπάρχει το challenge πλέον,εδώ μιλάμε για επιβίωση.Ο κόσμος έχει μουρλαθεί και εσυ μου δίνει την εικόνα ανθρώπου που ζεί σε αποστειρωμένο περιβάλλον.Δηλαδή τί challenge πάω να βρώ έξω; Αυτά είναι για τα απιδιά που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο.Ο άνθρωπος βάζει κάποιους στόχους στη ζωή του, θα πρέπει να είναι αφελής αν νομίζει οτι έγινε καλύτερος επειδή απο 10 ορόφους πήγε στούς 60.Αυτά ακριβώς δέν πιστεύουν οι ξένοι έξω γι'αυτο έχουν πάει μπροστά.Θα μπορούσα να σου ανεβάσω ένα κάρο φωτογραφίες απο challenge έργα ε και τί; Υπάλληλος ήμουνα δικά μου είνα;ι.Το πρώτο πράγμα που έμαθα έξω είναι να μη ψαρώνω απο αυτές τίς μαλακίες και αυτά τα έλεγε "Άγγλος".Μου έλεγε όλα είναι μαλακίες, το πιο μεγάλο έργο έργο στο κόσμο μπορώ να στο κάνω "Πολλά Μικρά".Όταν το σύστημα θα μάθει στην Ελλάδα να δίνει τα εφόδια στούς φοιτητές και όχι τίς επιστημονικές μ@@@ που θέλεις άλλα 4 χρόνια για τις κατανοήσεις επειδή διάλεξαν να σου τα πούν έτσι ωστε΄να μη τα καταλάβεις, και άλλα 10 χρόνια στα εργοτάξια γιατι ο κομπλεξικός εργοταξιάρχης δέν θέλει να χάσει τη θέση του απο εσένα και δέν θα σου δείξει σχεδόν τίποτα τα πρώτα 2 χρόνια μέχρι να τα βρείς μόνος σου, τότε θα μπορέσεις να μιλήσεις για challenge.Διαφορετικά μπορώ να αγοράσω τη σειρά MEGA STRUCTRURES και να μάθω να φτιάχνω απο γέφυρα μέχρι διαστημόπλοιο.Όλα αυτά θέλουν και χρήματα που ξεχνάς.Για πές πόσο κοστίζει το αεροπορικό εισητήριο για Κίνα;, Αμερική; πού θέλεις; Αυστραλία;.Τί εγγύηση χρειάζεται; .Ρωτάς αν υπάρχουν; ξέρεις πόσοι φίλοι μου γυρνάνε πίσω απο ευρώπη next month?.Το challenge είναι να καταφέρεις να νικήσεις τούς φόβους σου και όχι να ψάχνεις τρόπους να το αποφύγεις.Όποιος βρήκε δουλειά με καλά χρήματα και προοπτική να ΦΥΓΕΙ!!!! αρκεί να το θέλει, όποιος είναι σε κατάθλιψη γιατί νιώθει άχρηστος και αρχίζει και ζηλεύει και τ συνάδελφο που έχει έστω ένα αυθαίρετο να πάει μία βόλτα στο πάρκο να ηρεμίσει και μετά να σκεφτεί ξανά δύο φορές τι θέλει απο τη ζωή του.

 

 

@HARDOCORE Οποιος δέν θέλει να ακούσει τίς γνώμες απο άτομα που ήταν έξω μέχρι πρόσφατα ,να διορθώσει το τίτλο του thread σε "Μόνο για όσους φεύγουν για πρώτη φορά".Δηλαδή η λύση όταν σου κόψουν το ρεύμα είναι να φύγεις; ρωτάω απλά.

 

Γιάννη γιατί θα τρελαθείς; δέν σε κρατάει κανείς,όποιος θέλει να φύγει φεύγει.Πού είναι το πρόβλημα;

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.