Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία: Ελλάδα ή Εξωτερικό;


thodoris1982

Recommended Posts

McRaster για άλλο λόγο θα τρελαθώ, νομίζω ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει και έχει χάσει το νόημά της. Οι εμπειρίες αυτών που ζήσαν ήδη στο εξωτερικό φυσικά και είναι σεβαστές και μάλιστα οι πιο πολύτιμες εδώ πέρα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιάννη πρώτα έδωσα στοιχεία σχετικά με το τί χρειάζεται έξω, γενικά για μισθούς,έβαλα και ένα σύνδεσμο που αν κάποιος φιλοτιμηθεί να στείλει βιογραφικό ίσως βρεί κάτι και μετά είπα τα δικά μου....Η κατάσταση είναι τρελή γενικά, χαλαρώστε όλοι και μη κάνετε βεβιασμένες κινήσεις.Η υδρόγειος θα υπάρχει για τα υπόλοιπα 100 χρόνια ακόμα....Είπα όποιος χρειαστεί κάτι απο μένα με μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω , δέν χρειάζεται να τρελαινόμαστε.

 

Θα αναρτήσω αύριο αναλυτικά τη χαρτούρα που χρειάζεται και τα έγγραφα, θα σας βάλω και τα χαρτιά μισθοδοσίας, συμφωνητικά με την εταιρία, τί να προσέξει κανείς στα συμβόλαια (Αγγλία)

 

Ευρωπαϊκη Κάρτα Ασφάλισης-Διαδικασία, χαρτιά

 

Αυτά θα αφορούν γενικά, και ειδικά σε όσους επιθυμούν να εργασθούν σε εργοτάξια

 

 

 

Για Κύπρο τα ξέρετε, βλέπετε ειδήσεις πιστεύω

 

Βασικά θα τα ανεβάσω σήμερα, τα σκανάρω και τα ανεβάζω σε λίγο...

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπα στο πρωτο ποστ μου, ειχα αποφασισει να μη συμμετεχω και καλα εκανα. Καντε οπως σας φωτισει ο αλλαχ και σας ευχομαι καλη επιτυχια. Και μη φοβαστε για τιποτα, το κορανι λεει οτι στην αλλη ζωη θα τρωμε πιλαφι με μελι οσο γουσταρει η ψυχη μας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς με το και καλά είναι Ελληνικό φαινόμενο....Ε, και να είναι που χαλάει? Δεν θέλουν να γίνουν όλοι Αμερικανάκια και Κινεζάκια που είναι το πρόβλημα, κάνουν κάτι παράνομο? Και στην τελική για μένα κάποιος που ξεσκίζεται στις άδειες πχ είναι πολύ πιο μάγκας από τον κάθε υπαλληλίσκο μηχανικό, που τρέχει σαν το Βέγγο σε όποιο απίθανο μέρος της γης του πει το αφεντικό του...Με αποτέλεσμα να ξενοπηδάει μέχρι να μην τον παίρνει άλλο, να μιλάει για την τεχνογνωσία των Κινέζων, τις πλατφόρμες πετρελαίου κτλ,....στο τέλος να γυρίζει Ελλάδα μπάκουρος και να λέει ιστορίες από την Αφρική..

Το θέμα είναι το Ε9 και η ζωή που επιλέγεις να ζήσεις...Αν μπορούσα να την βγάλω με άδειες και δηλώσεις θα το έκανα και ούτε που θα με ενδιέφερε κανένα Η/Μ έργο (λόγω ειδικότητας το λέω). Θα επέλεγα που θέλω να ζήσω (ΚΑΡΑ-ΒΑΣΙΚΟ) με ποιους θέλω να ζήσω (γυναίκα-φίλους-συγγενείς) και όχι όπου κάτσει με τον κάθε αλλοδαπό να μου ζαλίσει τα @@...

Το εξωτερικό για μένα τελείωσε στις σπουδές (την ζήσαμε και την Αγγλία καλή φάση ήταν), τώρα μόνο αν ποτέ κάτσει κανένα ταξιδάκι....Κατά τα άλλα εδώ, από μηχανικός των δηλώσεων, ανακαινήσεων, και ότι κάτσει, μέχρι και dj πάιζω δεν έχω πρόβλημα. Ιδέα, challenge παλιά....Τώρα ότι βγάλουμε, όπως το βγάλουμε

Link to comment
Share on other sites

ikaros 13 δεν μπορούσα να κοιμηθώ πρίν σου πώ καληνύχτα ρε φίλε.Κρίμα που ήσουν άρρωστος σήμερα χαχαχαχα,έχασες.Ο κινέζος ήρθε είδα, COSCO -HP,έλα οι επενδύσεις

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Τελειώνω με αυτό και δεν ξανα-ανακατεύομε.

 

Α. 100000 μηχανικοί με 100000 overheads και με τέτοιες εισφορές δεν βγαίνει και δεν έβγαινε ποτέ εαν τα λεφτά δεν φύτρωναν σαν τα ραδίκια όπως στην Ελλάδα και άρα ήταν φούσκα 25 χρόνια και ψευδαίσθηση. Και ΝΑΙ Ελληνικό φαινόμενο. Κάτι ενέσεις με ΚΕΝΑΚ, αυθαίρετα στον πεθαμένο για να τον θάψουμε την Τετάρτη και οχι την Τρίτη είναι ψευδαίσθηση και αυτές. Και οτι την έβγαλες το 2013 δεν σημαίνει οτι θα την βγάλεις το 2014. Δεν παίζουν ποσοστά οτι θα είμαι και 30% και αρα ΟΚ. Η αγορά στην Ελλάδα πάει στο flat line απότομα.

 

Β. Εξω ή είσαι εξειδικευμένος ή πας με την μάζα και κάθε χρόνο θα σε πηδάνε περισσότερο για λιγότερα αφού πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι πιο φτωχός απο εσένα και απο κουλτούρα που του δικαιολογεί την σκλαβιά (Ο κινέζος που ζούσε με 30 σε ένα σπίτι για 25Κ στο Λονδίνο θα ζεί με 10 και άρα είναι ανάπτυξη για αυτόν)

 

Γ. Εξειδίκευση δεν την παίρνεις εύκολα, θέλει στομάχι, να γουστάρεις τρελά, να μπορείς να διαβάσεις, να κρίνεις και να είσαι τυχερός να σε μάθουν το βασικά για το πιάσεις μετά μόνος σου. Εαν περιμένεις να σου δώσουν μασημένη τροφή τα πάντα όλα δεν γίνετε.

 

Δ. Και με εξειδίκευση θα ταλαιπωρηθείς και μέχρι να φτιάξεις το δικό σου όνομα θα περάσουν 10-15 χρόνια. Περισσότερη η εξειδίκευση και άρα τα λεφτά περισσότερος ο πόλεμος.

 

Ε. Οταν και εαν εδραιωθείς θα καταλάβεις οτι μόνο η εξειδίκευση δεν φτάνει και πρέπει να φτιάξεις ομάδα και να το παίξεις επιχειρηματίας σοβαρός. Εδω είναι το μεγάλο πρόβλημα. Εαν πεις δεν μαθαίνω σε άλλους γιατί θα χάσω δουλειά είσαι για κλάματα και πάντα θα είσαι χαμένος (Ελληνικό φαινόμενο). Στον παγκόσμιο ανταγωνισμό δεν φτουράς μόνος σου.

 

Ζ. Είσαι με το κατεστημένο ή οχι. Εαν είσαι και αντέξεις οτι ακόμα και το κατεστημένο τρώει τις σάρκες του σήμερα έχεις λίγες ελπίδες να βγάλεις και το 2014. Για το 2015 δεν ξέρω.

 

Η. Εαν και εφόσον κάνεις το Ε θα πρέπει να σηκώνεις τον πήχη κάθε μέρα στην ποιότητα μειώνοντας το κέρδος σου. Ο κόσμος θα πρέπει να πληρώνεται καλά και καλύτερα και να αρχίσεις να το παίζεις μεγάλος μπαμπάς. Στον κόσμο σου δίνεις πάντα καλύτερη ζωή απο αυτήν που έχεις εσύ επιλέξει. Δεν το κάνεις, θα κλείσεις εντός 5 ετών και η ομάδα σου θα πάει αλλού.

 

Αυτά λέω και κλείνω την συνεισφορά μου.

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ σιδεράς, τα έφαγα χθές φίλε τελικά.Ο κινέζος τί είπε; και τί εννοείς με το τσιγκο λελέτα;.Η συμβουλή σου είναι πώς θα πηδήξω τη κοπέλα μου με 50 ευρώ; Αυτά να μου τα πείς καλύτερα απο κοντά,γιατί στο τζάμπα φίλε σου δίνω ότι γουστάρεις, προφανώς ξέρεις να μοιράζεσαι τα δικά σου ρε γαμιά

 

 

Κανόνας συμμετοχής 8: Συμπεριφερόμαστε κόσμια, κάνουμε προσεκτική επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιούμε, δεν βρίζουμε...

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατακρινω κανεναν συναδελφο..ξεκινω μ αυτο..αλλοι θελουν να γινουν μηχανικαρες θυσιαζοντας πολλα..Αλλοι θελουν να κονομησουν και πανε στην αραπια για δουλεια..Αλλοι ειναι τοσο απελπισμενοι που πανε στην αραπια με ποσα κατω των 2000 μηνιαιως..Καθενας μας κανει τις επιλογες του..Προσωπικα θεωρω οτι τ επαγγεμα του μηχανικου, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ, δεν ειναι για υπαλληλικι. Κατ επεκταση, δεν ειναι για καποιον που δεν εχει μπαμπα, πεθερο, γυναικα σχετικη με τον κλαδο...Θα ξεπατωθει σαν υπαλληλακι κεριζοντας λιγα για το αγχος του, την δουλεια του κτλ..Αντε και κανα χτυπημα στην πλατη οπως σωστα εγραψε ο zavi..Σαν τα σκυλακια που τρωνε το φαγητο τους..Και στην τελικη πλεον ολα εχουν γινει απολαβες-χρονος..Πετυχημενος ειναι ο μηχανικος που με μια αδεια σε 10 ωρες βγαζει5,000..Και οχι ο top range - λεξοτανιλμηχανικουλης εργαζομενος της Giant S.A που σε εναν μηνα βγαζει 3000...

 

Και μιλωντας παλι προσωπικα στοχος μου ειναι να βρω εξω μια δουλιτσα και να ζω αξιοπρεπως με ανθρωπους γυρω μου και οχι καμηλες..Ουτε μηχανικαρες που ζουν με λεξοτανιλ...Ουτε να πλουτισω θελω ουτε τπτ..Ακομα και για σχεδιαστης Catia κοιταζω..

Edited by ANEMONA
Link to comment
Share on other sites

Με αυτά που ακούω το χειρότερο επάγγελμα να διαλέξει κάποιος είναι αυτό του μηχανικού...

Εξιδικεύσεις, ξενιτιές, δουλειά στο φουλ, καμία προσωπική ζωή...και αντάλαγμα? Βλέπουμε......

Καλύτερα Ελλαδίτσα και άρχοντας του εαυτού σου. Αδειες? Αδειες. Πολεοδομίες? Πολεοδομίες. Αν μπορούσα να βγάζω μεροκάματο πχ 150ευρώ από ΠΕΑ θα ήμουν βασιλιάς....Δεν θα με ενδιέφερε τίποτα άλλο. Ούτε εξιδικεύσεις, επαγγελματικά meetings, team-leader και σαχλαμάρες τούμπανα. Αν όχι, δε βαριέσαι, θα έκανα κάτι άλλο στη ζωή μου...δεν είμαι κολλημάς με το μηχανιλήκι.

Και στην τελική πόσοι είναι μάρτυρες της επιστήμης? 100-200? Ας φροντίσουν αυτοί για την ανοικοδόμηση του κόσμου.. Δεν μπορούμε όμως να κατακρίνουμε τους υπόλοιπους που θέλουν μια δουλιτσα ανθρώπινη. Στην τελική δουλεύεις για να ζεις όχι ζεις για να δουλεύεις. Εκτός αν είσαι psycho αλλά και αυτό σεβαστό από μένα...

Και βγάζω το καπέλο στο μπαρμα-Γιώργη τον αδειάκια-υπογραφάκια που περνάει ζάχαρη στην Ελλάδα και όχι στον Mr.George που τον έφαγε η αραπιά...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ikaros τώρα εσύ πας στο άλλο άκρο.

 

Η αλήθεια είναι ότι αν πληρωνόταν το σοβαρό μηχανιλίκι, τότε για μένα προσωπικά που τρελοκαβλώνω θα ήταν μονόδρομος. Αλλά επειδή δεν πληρώνεται, και επειδή το ψυχικό αντάλλαγμα είναι τεραστιότατο, πάμε στη λογική που λες.

 

Κατά βάθος κανείς μας δεν σπούδασε για να κάνει χαρτομαλακίες του κώλου χωρίς ουσιαστικό επιστημονικό αντίκρυσμα, αλλά επειδή αυτές πληρώνουν καλύτερα και εξασφαλίζουν καλύτερο επίπεδο ζωής, επιλέγονται αυτές έναντι της πιό σοβαρής εργασίας.

 

Αυτή είναι και η απάντηση στο κακό ποστ του Ροδόπουλου, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΧΑΝΙΛΙΚΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

 

Επίσης φίλε Ροδόπουλε, εσύ μπορεί να ξέρεις εταιρείες που παρακαλάνε για junior engineers με 90Κ το χρόνο, στην πράξη όμως η πλειοψηφία των εταιρειών στον κλάδο παγκοσμίως δεν έχουν τέτοια νούμερα ούτε για να σπάσουν πλάκα σε μια σύσκεψη. Εκτός κ αν μιλάς για θέσεις που κυνηγιούνται μόνο μέσω συστάσεων καθηγητών και πανεπιστημίων. Αν είναι έτσι, τότε κακώς τα γράφεις αυτά στο φόρουμ, διότι αυτά είναι ελιτίστικα πράγματα. Είναι σαν να λέμε για κάτι θέσεις λουκούμια που δεν βγαίνουν σε αγγελίες και πηγαίνουν φυτευτοί βουλευτών (βλέπε Νιάρχος, που δεν πρόλαβα καλά καλά να στείλω cv και να στεγνώσει το μελάνι του, πλάκωσαν οι γιούφτοι από το γραφείο Σαμαρά). Ε, δεν έχει νόημα να συζητάμε τέτοιες θέσεις, έχει? Αν έχει, τότε να αρχίσουμε να ψιθυρίζουμε και τις κρυφές πληροφορίες για χρηματιστήριο και forex και προπο, σου λέω αυτά δεν γίνονται στον πραγματικό κόσμο.

 

Και μη ζορίζεσαι, σε αντιλαμβάνομαι στο ύφος σου, δεν παύεις όμως μερικές φορές να ξεφεύγεις, στο έχω ξαναπεί. Είδες τί κατάλοιπα δημιουργούνται, όταν σου λέω εγώ για κατάλοιπα δεν με πιστεύεις....

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.