KOKARADI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 ΑΔΑ: Β4ΩΓΒ-Θ35 +1 Για την πολυ χρησιμη παραπομπη
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2016 (edited) .....για όποιον δεν την εχει βρει... https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%924%CE%A9%CE%93%CE%92-%CE%9835 Edited Ιούνιος 9 , 2016 by dimitris GM 2
ele9 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 Καλησπέρα, είμαι στην φάση ολοκλήρωσης πρόχειρου καταλύματος κτηνοτροφικής εγκατάστασης με άδεια από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΙΚΑ μου ζητάει ένσημα για ανέγερση με Πίνακα 2. Ωστόσο όσοι έχουν κατασκευάσει, ο τοπικός συνεταιρισμός αλλά και η Υπηρεσία προφορικώς (φυσικά και όχι γραπτώς) με διαβεβαιώνει ότι προφανώς δεν απαιτείται. Έχω ψάξει νομοθεσία για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εγκυκλίους ΙΚΑ για να το αποδείξω και να γλιτώσει ο ιδιοκτήτης αλλά μάταια. Μήπως έχει κάποια ιδέα κάποιος να με βοηθήσει?
Didonis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 (edited) 1 ώρα πριν, ele9 said: ... Έχω ψάξει νομοθεσία για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εγκυκλίους ΙΚΑ για να το αποδείξω και να γλιτώσει ο ιδιοκτήτης αλλά μάταια. ... Υπαρχει μια ΓΕΝΙΚΗ υποχρέωση εκ του νόμου όπου χρησιμοποιεί κάποιος εργαζόμενους (για οποιοδήποτε λόγο) να του πληρώνει (με μισθό ή με μπλοκάκι κλπ.) και να τους πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές όταν δεν είναι στεγασμένο επάγγελμα στα οικοδομικά όπως λέμε. Αρα ο ιδιοκτήτης πλήρωσε ΙΚΑ αν είχε εργαζόμενους για να τα φτιάξει? (κάτι ανάλογο υπάρχει γενικά και για τα ΦΠΑ υλικών φυσικά) Δεν είναι όμως ζήτημα μηχανικού αλλά περισσότερο λογιστή θα έλεγα. Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι θα ήταν και δίκαιο να "γλυτώνουν" οι κτηνοτρόφοι αυτό που έχουμε υποχρέωση όλοι οι άλλοι (ΙΚΑ, ΦΠΑ κλπ) Edited Σεπτέμβριος 12 , 2018 by Didonis
ele9 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 Συνάδερφε καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το θέμα είναι ότι το πρόχειρο κατάλυμα αποτελείται από υλικά που τοποθετεί ο κτηνοτρόφος, ο οποίος έχει ασφάλιση ΟΓΑ, δίχως να έχει εργαζόμενους. Πως είναι δυνατόν να πληρώνει ΙΚΑ για την ανέγερση? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω και δεν μπορώ να βρω νομοθεσία να το στοιχειοθετήσω. Τώρα εάν είναι θέμα λογιστή όπως άλλωστε ξέρεις έχουμε γίνει γραμματείς, λογιστές κλπ κλπ ΥΓ: Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση ειδικά για το καθεστώς του ΦΠΑ. Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν είναι δίκαιο να πληρώσει μια πρόχειρη κατασκευή όπως θα πλήρωνε μία συμβατική μα άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2018 (edited) αν μιλαμε για "προχειρα καταλυματα" ισχυει αυτο http://agrotes.eu/tropopiithike-egkiklios-gia-ta-prochira-ktinotrofika-katalimata-ti-ischii-pleon/ και αυτο https://dasarxeio.com/2016/06/09/32148/ Edited Σεπτέμβριος 12 , 2018 by dimitris GM
artemis_78 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2019 (edited) (από μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα, μπορώ να ανεγείρω πρόχειρο κατάλυμμα σε οικόπεδο το οποίο έχει ήδη σταυλικές εγκαταστάσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί ΟΑ? Η Πολεοδομία μου λέει ότι εφόσον το πρώτο κτίριο κατασκευάστηκε με ΟΑ, τότε όλα τα επόμενα θα πάνε αναγκαστικά με ΟΑ, και ότι θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές αν δεν έχουν ΟΑ. Η Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης μου δίνει το ΟΚ και ενημερώνει την άδεια εγκατάστασης με τα νέα πρόχειρα κτίρια. Edited Μάιος 3 , 2019 by Pavlos33
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2019 (edited) Κατ' αρχας μιλαμε για "γηπεδο"...οχι οικοπεδο.. βλεπεις και εδω https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:"Διαδικασία χορήγησης άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων κατηγοριας 1"&page=1&sort=relative και εδω www.minagric.gr/images/stories/docs/.../diefkrinistiki_n4056.pdf κατα τα λοιπα, προκυπτει το ερωτημα αν μπορει να συνυπαρξει, στο ιδιο γηπεδο, λειτουργουσα με ΟΑ κτηνοτροφικη μοναδα, με προχειρο καταλυμμα ή εάν αυτο το "προχειρο" γιατι να μην αποτελει επεκταση ήδη λειτουργουσας μοναδας, αρα να απαιτειται ΟΑ. Edited Μάιος 4 , 2019 by dimitris GM
aquar Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2019 (edited) Έκανα μια ρυθμιση σταυλικής εγκατάστασης (...) Σε διάλογο με υπάλληλο του Κ.Ε.Α. (κέντρο εξυπηρέτησης αγροτών) μου είπε πως εάν δεν χωράνε τα οικόσιτα ζώα μέσα στην νομιμοποιημένη σταυλική εγκατάσταση, μπορούν να πάρουν έγκριση για πρόχειρο κατάλυμα (Α' κατ) από τη ΔΑΟΚ. Edited Μάιος 4 , 2019 by aquar
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2019 Δημοσιεύτηκε Μάιος 4 , 2019 Άσχετα με το ότι ήδη υπάρχει κτίσμα με Ο.Α, θεωρώ ότι μπορεί να ανεγερθεί και πρόσθετο πρόχειρο κατάλλυμα -(που δεν απαιτεί Ο.Α) Μου αρκεί που προβλέπεται ότι η αδειοδοτούσα αρχή, μπορεί να κάνει τη σχετική ενημέρωση της άδειας λειτουργίας της (μου μοιάζει λίγο με τη γενική περίπτωση, που ενώ έχω κτίσμα με Ο.Α, ο νόμος 4495 μου επιτρέπει να κάνω και κατασκευές που δεν απαιτούν ούτε Ο.Α., ούτε Ε.Ε.Δ.Μ.Κ.!)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα