schionop Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Καλησπέρα σε όλους τους Συναδέρφους, καλώς σας βρήκα! Ενεργόποιώντας την παρουσία μου σε αυτή την παρέα και προσθέτοντας κι εγώ ίσως κάποια χρήσιμη πληροφορία στο φόρουμ, Επειδή είμαι στο χώρο των συγκολλήσεων, αγαπώ το αντικείμενο και αντίστοιχα είδα μερικές σχετικές Δημοσιεύσεις που αφορούν στο θέμα, Έχω την εντύπωση ότι ο Τίτλος του International Welding Engineer (IWE), δίνεται πλέον και στην Ελλάδα μέσω του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων και της Ελληνικής Εταιρίας Συγκολλήσεων. http://www.wgi.gr/ http://hwelda.com/ Δεν ξέρω περισσότερα, ξέρω μόνο ότι ένας συνάδερφος παρακολούθησε πέρσι το πρόγραμμα στην Ελλάδα και πήρε το σχετικό Τίτλο από εδώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το υποχρεωτικό πλέον ΕΝ 1090 που αφορά στις μεταλλικές κατασκευές, έχει σχέση με αυτούς τους τίτλους και ίσως ενδιαφέρει κάποιους συναδέρφους... Καλή μας συνέχεια 1
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Ναι, έχω δύο φίλους που παρακολουθούν το πρόγραμμα, διαρκεί αρκετό καιρό και κοστίζει αρκετά χρήματα αλλά είναι πολύ καλό....
schionop Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Πραγματικά είμαι σίγουρος ότι θα στοιχίζει αρκετά χρήματα ...!! Αν κάποιος δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με το αντικείμενο, είναι κρίμα να φορτωθεί ένα τέτοιο κόστος! Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως το παρακολουθούν άνθρωποι που το χρειάζονται στη δουλειά τους και γνωρίζουν αν θα το αποσβέσουν ή όχι. Ο τίτλος είναι απόλυτα αναγνωρίσιμος στο εξωτερικό και πολύ σοβαρός ενώ, οι αμοιβές είναι πολύ καλές. Τώρα για εδώ, ειδικά όπως έχουμε γίνει... είναι ένα θέμα! Το ΕΝ 1090 όμως, όπως είπα, το απαιτεί οπότε λογικά, ίσως είναι ένα κίνητρο...
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 (edited) Για τι κοστος μιλαμε? Το βρηκα, ειναι 3600Ε! Βλεπω οτι απευθυνεται και σε μηχανικους. Περα απο το θεωρητικο κομματι, ο μηχανικος θα μπει και στη διαδικασια να αρχισει τη συγκολληση? Μηπως το προγραμμα αυτο απευθεινεται σε επαγγελματιες, πιστοποιημενους συγκολλητες? Edited Μάρτιος 7 , 2013 by terry
schionop Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 (edited) Νομίζω στα site που postαρα παραπάνω κάπου θα γράφει... Το Ελληνικό Ιστιτούτο Συγκολλήσεων είναι ο Εθνικός φορέας και η Ελληνική Εταιρεία Συγκολλήσεων ο εκπαιδευτικός φορέας αν κατάλαβα καλά... σε κάποιον από τους δύο θα γράφει... Όχι το πρόγραμμα είναι σίγουρα για Διπλωματούχους και Πτυχιούχους μηχανικούς! Το αντίστοιχο για Συγκολλητές είναι το International Welder... τώρα που το χαζεύω κι εγώ καταλαβαίνω περισσότερα.. http://hwelda.com/υπ... Edited Μάρτιος 7 , 2013 by terry
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Ο ενας εχει κοστος 3600Ε και 2000!!!!!! ωρες. Ο αλλος εχει κοστος 6500Ε και 455ωρες!!!!!!!!! (συμπυκνωμενη γνωση)??
schionop Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Οχι βρε... Ο ένας δίνει πιστοποίηση σε ηλεκτροσυγκολλητές (3.660€) και έχει 2.000 ώρες πρακτική εξάσκηση Ο άλλος δίνει το Δίπλωμα του Μηχανικού Συγκολλήσεων που αφορά εμάς και είναι 6.500€ και 455 ώρες η θεωρητική εκπαίδευση (και 60 ώρες πρακτική)
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Οκ. Απλα δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι κατι τετοιο αν εισαι μακρια απο την Αθηνα. 1
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 νομίζω πλέον είναι υποχρεωτικό σε κάθε εταιρεία που κατασκευάζει μεταλλικά να έχει πιστοποιημένο μηχανικό συγκολλήσεων...οπότε...
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Μπαααααα Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι τετοιο......
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα