vsokme Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2023 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2023 Γεια σας, θέλω να κάνω προσθήκη ανελκυστήρα σε ακάλυπτο χώρο σε τριώροφο κτήριο του ‘65. Κάθε όροφος έχει δυο διαμερίσματα. Επίσης θέλω να αφήσω αποστάσεις κατάλληλες από τον ανελκυστήρα προς τα διαμερίσματα προεκτείνοντας τα μπαλκόνια που τώρα είναι 0,65 για διόδους προς τις νέες εισόδους. Θα καταλάβω λίγο πολύ όλον τον ακάλυπτο (4μx4 περίπου), καθώς και θα διανοίξω εισόδους από την πλευρά του ανελκυστήρα. 1) Επιτρέπεται εκτός από την προσθήκη ανελκυστήρα ανοιχτός χώρος αναμονής ή διάδρομος ελαχίστων διαστάσεων; (μέχρι τις νέες εισόδους για την εξυπηρέτηση όλων των διαμερισμάτων) 2) Υπάρχει θέμα με την κάλυψη με την προσθήκη ανελκυστήρα (και μετέπειτα με τον απαραίτητο χώρο αναμονής ή τους διαδρόμους;) Ευχαριστώ,
nikolaras Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 On 19/1/2023 at 6:27 ΜΜ, tromoskaifobos said: Ευχαριστώ. Θεωρείτε ότι η υποχρεώτικότητα ανελκυστήρα έχει, πλέον, να κάνει με το 9μετρο του ΚΚ ή με το πλήθος των ορόφων; Βάσει της Εγκυκλίου ΑΜΕΑ, η κατακόρυφη προσπέλαση στους ορόφους πιστεύω ότι δύναται να γίνεται και με αναβατόρια στο κλιμακοστάσιο. Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Επειδή δεν ξέρω αν απαντήθηκε το ερώτημα, έχω και εγώ το ίδιο. Αν δηλαδή ισχύει το άρθρο του Κτιρ. Κανονισμού για τα 9.00 μ. Πρόκειται για μεζονέτα όπου πρόκειται να κατασκευασθεί ανελκυστήρας. Πρέπει αυτός να πληροί τις προδιαγραφές του υποχρεωτικού ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα