Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Galileo πέρασε την Τρίτη ένα σημαντικό ορόσημο προσδιορίζοντας για πρώτη φορά τη θέση ενός δέκτη στο έδαφος, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.

 

Το στίγμα της τοποθεσίας, στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας της ESA στο Νουρντβάικ της Ολλανδίας, προσδιορίστηκε με ακρίβεια 10 έως 15 μέτρων, χρησιμοποιώντας τέσσερις δορυφόρους που βρίσκονται ήδη σε τροχιά.

 

Η ακρίβεια θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια με την ολοκλήρωση ενός αστερισμού από συνολικά 27 κύριους δορυφόρους και τρεις εφεδρικούς.

 

news_6559_1_bg.jpg

 

Διαθέσιμο στα τέλη του 2014

 

Τέσσερις ακόμα δορυφόροι προγραμματίζεται να εκτοξευτούν εφέτος, ενώ οι πρώτες υπηρεσίες του Galileo αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες στα τέλη του 2014. Η ενεργοποίηση πάντως του συστήματος καθυστέρησε για αρκετά χρόνια λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση του έργου.

 

Σε αντίθεση με το σύστημα GPS, το οποίο ανήκει επίσημα στον αμερικανικό στρατό, το Galileo έχει αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα.

 

Θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις μεταφορές και τα σωστικά συνεργεία, καθώς και δωρεάν υπηρεσίες για το ευρύ κοινό.

 

Το ευρωπαϊκό σύστημα θα είναι επίσης συμβατό με το GPS, έτσι ώστε οι συσκευές των χρηστών να μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δύο συστήματα ταυτόχρονα προκειμένου να αυξάνεται η ακρίβεια.

 

Η Ρωσία, στο μεταξύ, αναπτύσσει το δικό της αντίστοιχο σύστημα Glonass ενώ στην Κίνα λειτουργεί ήδη το σύστημα Beidυ.

 

Πηγή: http://www.michanikos-online.gr

 

Πηγή:tovima.gr

 

Click here to view the είδηση

Δημοσιεύτηκε

Μακάρι να γίνει λειτουργικό τέλη του 2014, αλλά αν λάβει κανείς υπόψη τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις και τα γενικότερα οικονομικά δεδομένα της ευρωζώνης, ακούγεται λίγο αισιόδοξο

Δημοσιεύτηκε

Μια στιγμούλα . Στους Κινέζους έχει ήδη μπει σε λειτουργία το σύστημά τους ;

Δημοσιεύτηκε

Από το 2000 όπως είδα.

Από το 2011 έχουν ξεκινήσει το Beidoy-2 με δέκα δορυφόρους που θα φτάσουν τους 35, με στόχο να παρέχουν παγκόσμιο υπηρεσία κάπου στο 2020.

(όχι πως τα γνώριζα αλλά από περιέργεια το έψαξα λίγο, οπότε επιφανειακά αυτά που έγραψα)

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει και το ρωσικό, το Glonass αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσιεύτηκε

Το Glonass λειτουργεί κανονικά εδώ και 1-2 χρόνια νομίζω. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι συμβατό με το σύστημα GPS. Έτσι όπως γίνονται οι αναφορές στο άρθρο φαίνεται ότι ο χρήστης του GPS θα βλέπει ταυτόχρονα και τους δορυφόρους του Galileo (αν δηλαδή βλέπει 10 δορυφόρους GPS και 5 δορυφόρους Galileo θα παίρνει σήμα από 15 δορυφόρους ταυτόχρονα).

Δημοσιεύτηκε

Σε GPS που χρησιμοποιούσα εγώ (Topcon Hi Per Pro), φαίνονταν και οι δορυφόροι του Glonass, ενώ είχε και -γκριζαρισμένο- κουτάκι για μελλοντική κατάδειξη του Galileo. Το σύστημα μάλιστα διαφημίζονταν σαν "3G" από τα αρχικά τους.

Αυτό που μου φαίνεται μυστικοπαθές είναι το κινέζικο, πρώτη φορά το ακούω.

Σημεία των καιρών πάντως, που οι Ευρωπαίοι έρχονται τέταρτοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.