Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανονισμός φ. αερίου: ονομαστική θερμική φόρτιση


miltos

Recommended Posts

Διαβάζοντας τους ορισμούς του κανονισμού εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου ως 500mbar, προκύπτει ότι η ονομαστική θερμική φόρτιση είναι η θερμική φόρτιση της συσκευής που επιτυγχάνεται κατά τη ρύθμισή της και όχι χαρακτηριστικό της συσκευής που αναγράφει ο κατασκευαστής, όπως είναι η ελάχιστη και η μέγιστη θερμική φόρτιση.

 

Κάνω κάποιο λάθος? Ρωτώ διότι μου φαίνεται παράξενο που δίνουν αυτόν τον ορισμό.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Εμένα καλό μου φαίνεται. Δίνουν σαν μέγιστη και ελάχιστη θερμική φόρτιση τις ακραίες τιμές που δηλώνονται από τον κατασκευαστή στο πινακάκι, και ονομαστική αυτή που ρυθμίζουμε σταθερά εμείς. Τη λένε "ονομαστική" ίσως διότι είναι ανηγμένη στην κατώτερη θερμογόνο δύναμη του αερίου η οποία "παίζει".

Link to comment
Share on other sites

Τη λένε "ονομαστική" ίσως διότι είναι ανηγμένη στην κατώτερη θερμογόνο δύναμη του αερίου η οποία "παίζει".
Δεν το θεωρώ λόγο για να χρησιμοποιηθεί ο όρος "ονομαστική". Εκτός αυτού, και η ελάχιστη και μέγιστη θερμική φόρτιση αναφέρονται στην ελάχιστη θερμογόνο δύναμη.

 

Η ένστασή μου είναι ότι η ονομαστική θερμική φόρτιση είναι στοιχείο που δίνει ο κατασκευαστής και δεν έχει να κάνει με τη ρύθμιση (με βάση τη συνηθισμένη χρήση του όρου "ονομαστικός").

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Όμως αφού η συσκευή έχει δυνατότητα ρύθμισης από π.χ. 10-24 KW όπως δίνει ο κατασκευαστής. Ποια θα έπρεπε να θεωρηθεί ονομαστική ισχύς; Λογικό είναι, αυτή να είναι η ισχύς που θα το ρυθμίσεις να λειτουργεί μόνιμα. Η ρύθμιση που κάνεις όμως αφορά την παροχή αερίου. Η ισχύς που σου δίνει η συγκεκριμένη παροχή που ρυθμίζεις, είναι στην πραγματικότητα μεταβαλλόμενη, ανάλογα με τη διακύμανση των χαρακτηριστικών του αερίου που καταναλώνεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εξ ου και "ονομαστική". Όμως η μέγιστη και η ελάχιστη φόρτιση είναι όρια ισχύος που θέτει ο κατασκευαστής ότι μπορεί να "χειριστεί" η συσκευή, και όχι παροχής αερίου. Γι αυτό και αυτά δεν είναι ονομαστικά αλλά "απόλυτα". (Λέω γω τώρα :) )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.