Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δεν γίνεται καμία αυτοψία απλώς θα πρέπει να είναι νόμιμο γιατί παίρνεις κάτοψη την οποία και επεξεργάζεσαι κλπ... θα πρέπει νομίζω όμως έτσι κι αλλιώς να αποτυπώσεις στη μελέτη σου την υπάρχουσα κατάσταση αφού τελικώς διακινδυνεύεις να έχεις λάθος ΠΕΑ... σωστά;

Ποιον ενδιαφερουν οι εσωτερικες διαρρυθμισεις του χωρου αν το περιγραμμα ειναι ιδιο?

Εγω ποτε δεν καθησα να εξακριβωσω την ακριβεια των αρχιτεκτονικων, δε με ενδιαφερει στην τελικη... Μια-δυο διαστασεις επαιρνα παντα για επαληθευση, εβγαιναν και μετα προχωρουσα με το σχεδιο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην περίπτωση μου έχει αλλαξει το περιγραμμα, έχουν κλεισει καποιους ημιυπαίθριους.Το εμβαδό δηλαδη του ΠΕΑ θα ειναι μεγαλυτερο απο αυτό της αδείας.δεν θα υπάρξει καποιο προβλημα με αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα δεν υπάρχει αντιπαραβολή παλαιού-νέου.

Ο ενεργειακός επιθεωρητής απλά αποτυπώνει,τέλος πάντων βλέπει την υπάρχουσα κατάσταση και βάσει αυτής εκδίδει το πιστοποιητικό.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κι εγώ δύο απορίες

 

α) Ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος αναφέρει ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές των παρ. 2 & 3 του άρθρου 8 του ΚΕΝΑΚ.

 

Έχω μία περίπτωση που σε διαμέρισμα θέλουν να αντικαταστήσουν σόμπα πετρελαίου με ατομικό λέβητα πετρελαίου (εννοείται θα μπουν κυλοφορητής, σωληνώσεις, σώματα κλπ).

 

Το άρθρο 8 του ΚΕΝΑΚ (παρ. 3δ) αναφέρει ότι "Τα δίκτυα διανομής θερμού και ψυχρού μέσου διαθέτουν σύστημα αντιστάθμισης για την αντιμετώπιση των μερικών φορτίων, ή άλλο ισοδύναμο σύστημα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας υπό μερικό φορτίο."

 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει υποχρεωτικά να εγκατασταθεί σύστημα αντιστάθμισης για να ενταχθεί το διαμέρισμα στο πρόγραμμα? Ποια είναι τα άλλα ισοδύναμα συστήματα?

 

β) Η εγκατάσταση boiler 2ης ενέργειας (θέρμανση και ρεύμα) δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδερφοι

Συμφωνώ με τον συνάδερφο που αναφέρει ότι τους κόβουν οι τράπεζες. Γνωρίζω πολλούς ενδιαφερόμενους που κόπηκαν από τον 'υπεβάλοντα' ζήλο των πιστ. ιδρυμάτων. Οι λόγοι πολλοί , λόγω ηλικίας , ζητούν εγγυήσεις κλπ.

Και αν ισχύει ο αριθμός πρωτοκόλλου που βλέπω να δίνεται στα πιστοποιητικά προβλέπω και νέα παράταση διότι μέχρι χτές ζήτημα να είχαμε φτάσει στις 22000 αιτήσεις.

Και το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100000 ιδιοκτήτες.

Έχω κάποιες απορίες ,και θέλω την γνώμη σας.

Απορία 1 : το όνομα που αναγράφεται στο πιστοποιητικό πρέπει να είναι του δανειολήπτη ; Προσωπικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο αλλά μία τράπεζα μου το ζητάει έτσι. Στο helpdesk του προγράμματος πήρα (αν είναι δυνατό!!!!) δύο διαφορετικές απαντήσεις ,και ναι και όχι.

Απορία 2 : Μπορεί κάποιος που έχει κάνει την πρώτη επιθεώρηση να κάνει και την δεύτερη; Μπορεί να είναι και κατασκευαστής της παρέμβασης ; Γιατί νόμιζα ότι δεν μπορεί και από αυτά που διάβασα εδώ βγάζω το συμπέρασμα ότι μπορεί.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

επιβεβαιώνω και εγώ τη δυσκοιλιότητα των τραπεζών στο να δώσουν δάνεια.

 

πχ στη Πειραιώς ζήτησαν εγγυητή πρώτης συγγένειας άτομο και έκοψαν το δάνειο (μόλις 8000 €).

Link to comment
Share on other sites

Τότε να βάλουν το πρόγραμμα για περιοχές από 2000 ευρώ και πάνω... αν θέλουν εγγυήσεις... Αλλιώς να γίνει 8ετές για να μειωθεί η δόση.

Link to comment
Share on other sites

 

Ερ.: Μπορεί να υποβληθεί αίτηση για ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας;

 

Απ: Ναι. Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί το μεμονωμένο διαμέρισμα ως επιλέξιμη κατοικία είναι:

 

* η θέρμανση του να πραγματοποιείται με σύστημα/συσκευή τον έλεγχο του/ης οποίου/ας έχει ο ένοικος του διαμερίσματος (αυτονομία σε κεντρικό σύστημα θέρμανσης, σύστημα/ συσκευή αποκλειστικά για τις ανάγκες θέρμανσης του διαμερίσματος) ή υποβολή πρότασης, στο πλαίσιο του Προγράμματος, για εγκατάσταση συστήματος/συσκευής θέρμανσης αποκλειστικά για τις ανάγκες του διαμερίσματος.

 

[/i]

 

Κάποιος συνάδελφος ΜΗΧ/ΜΗΧ πρότεινε την λύση θερμιδομετρητών ανά σώμα έτσι ώστε να μπορεί να ελεγθεί η κατανάλωση του διαμερίσματος , ουσιαστικά δηλαδεί έχεις μια μορφή αυτονομίας

 

Ισχύει κάτι τέτοιο ?

 

Αν ναι , τότε με ποιά νομική διαδικασία τροποποιείται υποχρεωτικά η κατανομή δαπανών κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας ως προς το αναβαθμισμένο διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ την προϋπόθεση την αντιλαμβάνομαι, ως μονόδρομο στην χρήση ΑΤΟΜΙΚΟΥ συστήματος θέρμανσης (αντλία θερμότητας, επίτοιχο λέβητα, κτλ) και όχι ως ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

 

Ασχετα από αυτό, γενικά, η χρήση θερμιδομετρητών γίνεται ανά διαμέρισμα σε συνδιασμό με Η/Β και οχι ανά σώμα, ΑΛΛΑ για να είναι δυνατός ο επιμερισμός των δαπανών πρέπει να τοποθετηθούν θερμιδομετρητές σε ΟΛΑ τα διαμερίσματα.

 

Έπειτα συντάσεται νέος πίνακας κατανομής δαπανών, ο οποίος σφραγίζεται από τον μηχανικό και, αν θέλουμε να είμαστε εντελώς νόμιμοι, κατατίθεται και στο φάκελο της πολεοδομίας, σε αντικατάσταση του προηγούμενου (αν υπάρχει).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.