Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Μην περδεύεσαι με την ΜΕΑ για νέο κτίριο, το κτίριο αναφοράς μπορεί να βγεί Α,Β,Γ,...Η, ανάλογα με την κατάστασή του, εσύ πλέον δεν κοιτάς να ανέβεις μια κατηγορία αλλά να μειώσεις 30% στην κατανάλωση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με λίγα λόγια, στην πρώτη σελίδα αναγράφει:

"Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κτιρίου αναφοράς [kWh/m2]: 125.5"

 

Επομένως 125.5 Χ 30%= 37.65

Link to comment
Share on other sites

Εάν το κτίριο αναφοράς έχει κατανάλωση 121 kWh/m2 και το δικό σου έχει 409, οπότε είσαι κατηγορία Η, παλιά χρειζόσουν να ανέβεις περίπου 90-100 kWh/m2 για να πας κατηγορία Ζ, τώρα αρκεί εξοικονόμηση του 30% του 121, δηλαδή 36,3 kWh/m2.

Σε γενικές γραμμες είναι πολύ χαλαρότερο το όριο, εκτός απ΄ομερικές εξαιρέσεις όπου με την πρώτη επιθεώρηση έβγαινες ελάχιστα πάνω το όριο των κατηγοριών.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά.Μηχανολόγος είμαι,αλλά επειδή απασχολούμαι στη βιομηχανία,δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το πρόγραμμα.

Λοιπόν,το σπίτι μου έχει άδεια το 1983 και επειδή το είχα πάρει απόφαση οτι δεν μπαίνω στο πρόγραμμα,αποφάσισα να ξεκινήσω ανακαίνιση.Μόλις τελείωσα τη στέγη(8000 euro) και σε μια εβδομάδα θα μπουν καινούρια κουφώματα(7500 euro).Eπίσης σκοπεύω να αλλάξω και λέβητα(μάλλον θα βάλω πέλλετ,οπότε γύρω στα 4000 euro επιπλέον).Σήμερα έμαθα οτι αλλάξαν τα κριτήρια και υποθέτω οτι μπορώ να μπω στο πρόγραμμα.Τι να κάνω????

 

Έβγαλες άδεια για την αλλαγή στέγης;Με ρώτησαν αν για αντικατάσταση στέγης στο εξοικονομώ χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας γιατί για οικοδομική άδεια θέλει τουλάχιστον 2 μήνες.

Link to comment
Share on other sites

Για θερμομόνωση το κέλυφος απαιτούνται σκαλωσιές. Θέλει άδεια απο πολεοδομία αυτό; Αδεια εργασιών μικρής κλίμακας δεν αρκεί λόγω σκαλωσιών. Πόσος χρόνος άραγε απαιτείται για να βγει αυτή η άδεια στην Αθήνα και πως υπολογίζεται το κόστος της άδειας αυτής. Στο πρόγραμμα λέει ότι όλα πρέπει να έχουν γίνει σε 4 μήνες.

Εχει κανείς άποψη ή γνώση επί του θέματος;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Σήμερα ''έκλεισα'' την πρώτη μου δουλειά στο Εξοικονομώ.Πρόκειται για μονοκατοικία στην οποία θα γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων.θέλω την βοήθειά σας στο πως συντάσω την πρόταση στο 1ο ΠΕΑ και στο έντυπο πρότασης παρεμβάσεων, καθώς επίσης και τι χαρτούρα χρειάζεται για το 2ο ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ panos-vicious.

Ξέρει όμως κανείς τι είναι απαιτούμενα δικαιολογητικά, ΣΑΥ-ΦΑΥ;

 

Κάπου αλλού είδα ότι για αίτηση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας δεν απαιτείται να την κάνει δουλειά μηχανικός και άρα να πάρει την ελάχιστη αμοιβή που πριν 4-5 χρόνια μου είχε στοιχίσει 1300 αν θυμάμαι καλά, αλλά μπορεί να κάνει την άιτηση και ο ιδιοκτήτης (και στην περίπτωση πολυκατοικίας για το εξοικονομώ, φαντάζομαι αναφέρονται όλοι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, στην περίπτωση μου δύο όλοι και όλοι). Στο τέλος όμως της παραγράφου όπως θα δείτε παρακάτω αναφέρει για ανάθεση και ανάληψη μελέτης και επίβλεψης από μηχανικό κατάλληλο. Τι σημαίνει τώρα αυτό συνάδελφοι και πόσο στοιχίζει. Υπενθυμίζω ότι μιλάω για εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους.

 

«ιθ. Η εγκατάσταση ικριωμάτων, όπου αυτή απαιτείται

για την εκτέλεση των εργασιών που αναφέρονται στις

περιπτώσεις ιζ και ιη ανωτέρω, εφ’ όσον υποβληθούν πέ−

ραν των απαιτουμένων δικαιολογητικών της παραγρά−

φου 2, σχέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας (ΣΑΥ

και ΦΑΥ), καθώς και δήλωση ανάθεσης και ανάληψης

της μελέτης και της επίβλεψης εγκατάστασης των ικρι−

ωμάτων και του έργου μέχρι την αποπεράτωσή του από

μηχανικό που πληροί τις κατά νόμο προϋποθέσεις.»

 

 

Επίσης, στις εργασίες που αναφέρονται στην άδεια μικρής κλίμακας αναφέρει και περγκολα σε ακάλυπτο χώρο. Αν τελικά προχωρήσω σε τέτοια άδεια λόγω του εξοικονομώ, μπορώ έτσι απλά να δηλώσω ότι θα φτιάξω και μια πέργκολα στον ακάλυπτο χώρο, και να τη στήσω; Πειράζει αν η περγκολα έχει και κάποια κάλυψη από πάνω τύπου πάνελ, ή πολυκαρμπονικό ή πανί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.