Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Γιατί panos δεν πάω Γ με inverter;

έχω θερμοστάτη ανά ιδιοκτησία, προσαρμογή του δικτύου .....με εφαρμογή διατάξεων όπως ...... κυκλοφορητή μεταβλητού σημείου και δεν έχω αλληλουχία συστημάτων.

Οι θερμοστατικές κεφαλές είναι καλή ιδέα αλλά το πρόγραμμα δίνει 600ευρώ/διαμέρισμα για αυτοματισμούς. Εφόσον ένας κυκλοφορητής ή αντιστάθμιση κάνει γύρω στα 400, για τις θερμοστατικές ο πελάτης πρέπει να τα βάλει από την τσέπη του.

Ευχαριστώ αμφότερους.

Edited by kostas K
  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Γιατί ο inverter είναι για να καλύπτει τα μερικά φορτία με μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αν έχεις μόνο ένα διαμέρισμα (ή μόνο ένα επίπεδο αν θες για μονοκατοικία) και δεν έχεις με κάποιο τρόπο απαίτηση για μερικά φορτία (π.χ. με θερμοστατικές κεφαλές ανά σώμα ή/και με δεύτερο θερμοστάτη αν είχες ένα δεύτερο επίπεδο (π.χ. μεζονέτα)) τότε ποια η χρησιμότητά του;

Πάντως με αντιστάθμιση + θερμοστατικές (όπως είπε και ο Ηλίας) μια χαρά πας Β. Είπαμε, οι θερμοστατικές "τζάμπα πράμα" είναι. Πόσα σώματα έχεις;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Nαι το ξέρω, αλλά δεν θέλει να αυξήσει τόσο τον προυπολογισμό, οπότε θα περιοριστούμε στο να ανεβούμε από Δ σε Γ. Γι' αυτό ρώτησα inverter ή αντιστάθμιση.

Για τη μόνωση του δικτύου, είχα ρωτήσει παλιότερα τηλεφωνικά και μου είχαν πει ότι δεν είναι στις επιλέξιμες παρεμβάσεις (βγάλε άκρη τώρα γιατί!)

 

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο της Eurobank και συγκεκριμένα την Ε/Α 15 :

Η εγκατάσταση / αντικατάσταση αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου στο σύνολό του

(αυτοματισμοί, κυκλοφορητές, καμινάδα, αντικατάσταση ή μόνωση σωληνώσεων, κλπ.) με εξαίρεση τη

δεξαμενή πετρελαίου, καθώς και του δικτύου διανομής. Εξαιρούνται οι τερματικές μονάδες απόδοσης

θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδιο σύστημα, κλπ.).

Edited by nzerman
Δημοσιεύτηκε

'Αρα panos μου λες να επιλέξω αντιστάθμιση. Το αν με τον inverter θα ανέβαινα ή όχι στην κατηγορία αυτοματισμών Γ, ας το αφήσουμε γιατί είναι φιλοσοφικό ερώτημα, δεν προκύπτει πραγματική εξοικόνομηση (μόνο δημιουργεί μία υποδομή για να ανεβεί Β, όταν μπούνε οι θερμοστατικές). Σωστά;

10 σώματα έχω *70 ευρώ =700 ευρώ. Ήδη το ξεπεράσαμε το 600άρι + 400 αντιστάθμιση. Πρέπει να βάλει 500ευρώ από την τσέπη, για κάτι που δεν το ήθελε και του το ξεφούρνισα εγώ. Δύσκολο.

@nzerman έχεις δίκιο και στην σελίδα του εξοικονόμηση που το κοίταξα καλύτερα το αναφέρει ρητά. Απλά μου είχε τύχει μία περίπτωση στο παρελθόν που κάποιος ήθελε να μονώσει τις σωληνώσεις στο λεβητοστάσιο και ρώτησα τηλεφώνικα, μου το ξεκόψανε αλλά δεν το έψαξα παραπέρα γιατί ήταν μικρό το κόστος και τον έκαιγε η θερμομόνωση τον πελάτη.

Δημοσιεύτηκε

Ε, ας βάλει μόνο αντιστάθμιση βρε Κώστα και θα τον πάει κατηγορία Γ στους αυτοματισμούς (αφού ήδη υπάρχει θερμοστατικός έλεγχος). Πάντως το 500αρι θα το έπαιρνε πίσω...

Θερμομόνωση στα αδιαφανή έχει; Γιατί μόνο με αλλαγή κουφωμάτων και αν δεν έχει θερμομόνωση, πολύ πιθανόν να δημιουργούνται επιφανειακές συμπυκνώσεις στους τοίχους-φ.ο.

Δημοσιεύτηκε

To ξέρω ότι θα τα παιρνε πίσω, εξάλλου μιλάμε για τεράστιο διαμέρισμα που κατοικείται από ένα άτομο. Ταμάμ για θερμοστατικές βαλβίδες δηλαδή.

Για θερμομόνωση ήταν αρχική μου πρόταση, αλλά φοβίζει πολύ κόσμο (θα χαλάει η όψη, τί θα γίνει με τα κλιματιστικά και τις βρύσες κλπ). Ευτυχώς δεν θέλει να αλλάξει όλα τα κουφώματα, παρά μόνο δύο που είναι μονά. Θέλησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα για τέντες, γιατί υπάρχει έντονο πρόβλημα θάμβωσης το καλοκαίρι. Πρέπει να δείχνουμε και μεις κατανόηση. Οι περισσότεροι που θέλουν να ενταχθούν δυσκολεύονται οικονομικά και δυσκολεύονται επίσης να αντιληφθούν ότι το ποσό της δόσης θα είναι συγκρίσιμο με το ποσό της εξοικονόμησης από λογαριασμούς.

Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σας.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Ξέρετε εάν θα υπάρξει πρόβλημα εάν τα τετραγωνικά του κουφώματος του 1ου ΠΕΑ είναι διαφορετικά από αυτά του 2ου;

Το ρωτώ καθώς ενώ εγώ μέτρησα π.χ 1,20x2.50 (ξύλινο κούφωμα με εξωτερικό κουτί για το ρολό), ο κουφωματάς στην προσφορά του (και αφού μέτρησε προφανώς) δίνει:

-Κούφωμα 1,20x2.35 και διαστάσεις με ρολό 1,20Χ2,35 ή π.χ σε άλλο κούφωμα (ξύλινο κούφμα χωρίς κουτί):

-εγώ 1,20Χ2,20 και ο κουφωματάς 1,20Χ2,05 κουφωμα και διαστάσεις με ρολό 1,20Χ2,14

και επίσης με τα τετραγωνικά των κουφωμάτων στο έντυπο παρεμβάσεων τι γίνεται; τι γράφουμε;

Τέλος, μια άσχετη ερώτηση, στα πιστοποιητικά των κουφωμάτων, ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να αναγράφονται οπωσδήποτε; (αν έχει κάποιος κάποιο πιστοποιητικό, παρακαλώ ας το ανεβάσει), και ποιά αντίστοιχα για επιτοίχιο λέβητα φυσικού αερίου.

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα

Δημοσιεύτηκε

Λίγο γρήγορα...

Δεν έχω υπόψη μου να έχει γίνει κάποιος έλεγχος στα αρχεία που υποβάλουμε για οποιοδήποτε λόγο (εξοικονομώ ενοικίαση κ.τ.λ.).

Όταν και αν ξεκινήσουν όμως πιστεύω πως αυτά που γράφεις θα είναι πταίσματα αν και καλό είναι να τα αποφεύγεις.

Σχετικά με τα κουφώματα είχα και εγώ την ίδια απορία επειδή τα πιστοποιητικά που μου φέρνουν μέχρι τώρα αναφέρουν άσχετα πράγματα ( τριπλά κρύσταλλα π.χ.) και ψάχνοντας λίγο το μόνο που βρήκα ήταν να πως τα δομικά υλικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, για τα οποία υφίσταται σχετική υποχρέωση από την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει να φέρουν σήμανση CE.

Δημοσιεύτηκε

Και όμως συνάδελφοι, γίνονται έλεγχοι αλλά μπορούν να ελέγξουν μόνο αυτά που κάνουν ΜΠΑΜ.

Έτυχε σε συνάδελφο που είχε κάνει ένα λάθος και τον πήραν τηλέφωνο για διευκρινήσεις. Δεν έμαθα τι έγινε όμως γιατί έχω πολύ καιρό να τον δω....

Δημοσιεύτηκε

Πάντα θα υπάρχουν μικροαποκλίσεις στις διαστάσεις, πολύ πιθανό άλλο να μετράμε εμείς και άλλο ο τεχνίτης. Εγώ βάζω πάντα αυτά που μετράω εγώ.

Όσον αφορά τα έντυπα της δεύτερης επιθεώρησης είναι η δήλωση συμμόρφωσης των υλικών. Πρέπει να σου βεβαιώσει ο τεχνίτης δηλαδή ότι το συγκεκριμένο υλικό είναι σύμφωνο με τα αντίστοιχα πρότυπα. Στα κουφώματα πρέπει να περιγράφονται αναλυτικά τα κουφώματα που τοποθετήθηκαν και τα χαρακτηριστικά τους και θέλει ξεχωριστό για το κούφωμα και ξεχωριστό για τον υαλοπίνακα. Δεν είναι κάτι που σε αφορά εσένα, το ζητάνε οι τεχνίτες από τις βιομηχανίες. Συνήθως είναι τυποποιημένο και απλά συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά του προιόντος (π.χ. διαστάσεις κουφώματος, χωρητικότητα ηλιακού κλπ). Δεν είναι κάτι που θα σου δημιουργήσει πρόβλημα, ακόμα και αν δεν το ξέρει ο εγκαταστάτης, με ένα τηλέφωνο στον προμηθευτή του θα λυθεί το θέμα (εκτός αν πρόκειται για τίποτα υλικά δράκους οπότε αλλάζει το θέμα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.