Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

nzerman αν όπως προανέφερα πρίν ένα τμήμα καλυπτόταν με aircondition και το υπόλοιπο με κ.αναφοράς, θεωρείται μοναδικό έτσι?

τα aircondition δεν παίζουν ρόλο έτσι?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό όσο αφορά την επιθεώρηση και την ορθή διαδικασία υποβολής της μελέτης και φυσικά δεν είναι μοναδικό (δηλαδή παίζουν ρόλο τα κλιματιστικά) εφόσον συμμετέχουν.

Στη θέση σου θα καταχωρούσα τα κλιματιστικά μόνο για ψύξη και στη θέρμανση 100% του Κ.Α. για το πρώτο Π.Ε.Α. και αντιστοίχως τα κλιματιστικά μόνο για ψύξη και στη θέρμανση 100% με σόμπα pellet για το δεύτερο Π.Ε.Α. με το β.α. που δίνει ο κατασκευαστής. Απλώς θα κάνεις ένα έλεγχο απωλειών και θα του ζητήσεις να φέρει μια προσφορά για σόμπα ισχύος που θα καλύπτει τις απαιτήσεις της ζώνης.

Link to comment
Share on other sites

@tasxan206

@Kostas K

Πρέπει να υπάρχει ένα ισοζύγιο όταν μιλάμε για φυσικό πόρο. Το πετρέλαιο δεν είναι ΑΠΕ όχι γιατί δεν ανανεώνεται αλλά γιατί ανανεώνεται σε εκ. χρόνια.

Το ίδιο και ένα δάσος στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται αποψιλωμένο. Θα ανανεωθεί. Απλά οι ανάγκες που έχουμε πρώτα θα εξαντλήσουν τα πάντα. Από αυτή την άποψη δεν είναι ΑΠΕ.

 

Καθαρή ΑΠΕ είναι τα φ/β και αιολικά συστήματα τα οποία όμως τα προμοτάραμε για να πουλάει ο άλλος στη ΔΕΗ. Όχι για την ενεργειακή κατανάλωση των κατοικιών. Τώρα ερχόμαστε απροετοίμαστοι και συζητάμε για pellet, ξυλόσομπες κλπ.

 

Για τη σόμπα ότι λέει ο nzerman θα έκανα και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν ξεκινήσουμε να συζητάμε για ενεργειακή πολιτική, σκοπιμότητα χρήσης των ΑΠΕ μπορεί και να συμφωνήσουμε σε πολλά. Άλλωστε καμιά ΑΠΕ δεν είναι αθώα. Αλλά το θέμα του τόπικ είναι συγκεκριμένο και στο θέμα που έθιξες, το ότι η βιομάζα δεν είναι ΑΠΕ δηλαδή, διαφωνώ. 1 KW ενέργειας που παράγεται από βιομάζα, προέρχεται από ίση ποσότητα φωτεινής ενέργειας που μέσω της φωτοσύνθεσης. Υπάρχει βέβαια και η ενέργεια για να μεταφερθεί να συσκευαστεί και να μετατραπεί σε καύσιμη ύλη (π.χ. στην περίπτωση των πέλετ). Αλλά και στα φ/β και την αιολική δεν έχουμε κατανάλωση ενέργειας για κατασκευή βάθρων, πάνελ, ανεμογενητριών κλπ;

Αν δεις και η wikipedia κατατάσει τη βιομάζα στις ανανεώσιμες http://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω παιδιά ότι μπορώ να βάλω τα κλιματιστικά μόνο για ψύξη στο 1ο πεα. Από την στιγμή που υπάρχουν και είναι το μοναδικό σύστημα που υπάρχει και ανήκουν στον ιδιοκτήτη υποχρεωτικά βάζεις το ποσοστό που καλύπτουν και συμπληρώνεις με κ.αναφοράς.

Απλά στο 2ο πεα αν κύρια είναι η σόμπα πελλετ εκεί αγνοούνται τελείως στην θέρμανση . Δεν θα μπορούσα θεωρώ να βάλω πελλετ αν είχα κάποιον λέβητα.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

να σου πώ κατηγορία αυτοματισμών πολλοί βάζουν Γ λόγω των κλιματιστικών . Εγώ αν το ποσοστό του κ.αναφοράς είναι μεγαλύτερο θα βάλω Δ.

Και στο δευτερο ΠΕΑ τώρα κανονικά Δ αλλά δεν ξέρω με μπερδεύει πού κάπου στην θεωρία των σεμιναριών λέει ότι όλα τα τοπικά συστήματα πάνε ελάχιστο Γ και αν έχουν θερμοστάτη Β. Η σόμπα πέλλετ θα έχει θερμοστάτες και αεραγωγούς για να δίνει και σε άλλο χώρο θέρμανση. Τι θα την βάζατε?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Aν έχεις 2 συστήματα, κατηγορία αυτοματισμών πας με το δυσμενέστερο. Συνεπώς κ.α. - με οτιδήποτε άλλο σε πάει σε κατηγορία Δ. Δεν έχει να κάνει με το ποσοστό που πάει με κ.α. Και ένα δωμάτιο να μην θερμαίνεται σε ρίχνει στο Δ.

Ας πάμε στην περίπτωση που η σόμπα πέλετ είναι το μόνο σύστημα θέρμανσης και θερμαίνει όλο το σπίτι (δεν είναι αυτονόητο, μπορεί κάποια δωμάτια να μην θερμαίνονται από αυτήν συνεπώς κ.α. συνεπώς αυτοματισμοί Δ).

Αν έχει θερμοστάτη κατηγορία Γ.

Αν έχει αεραγωγούς θα πρέπει ο κάθε ένας από αυτούς να μπορεί να ρυθμίζει την παροχή σε σχέση με τη θερμοκρασία του χώρου για να πας Β. Δεν έχω υπόψη μου να υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε κάποια σόμπα αυτή τη στιγμή.

Edited by kostas K
Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω παιδιά ότι μπορώ να βάλω τα κλιματιστικά μόνο για ψύξη στο 1ο πεα. Από την στιγμή που υπάρχουν και είναι το μοναδικό σύστημα που υπάρχει και ανήκουν στον ιδιοκτήτη υποχρεωτικά βάζεις το ποσοστό που καλύπτουν και συμπληρώνεις με κ.αναφοράς.

Αν δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης και ο ιδιοκτήτης δεν δηλώσει πως χρησιμοποιεί τα κλιματιστικά και για θέρμανση στη θέρμανση βάζεις του Κ.Α.

Άνετα μπορείς να βάλεις τα κλιματιστικά μόνο για ψύξη και στη θέρμανση να βάλεις το θεωρητικό σύστημα του Κ.Α. Υπάρχουν όντως και είναι το μοναδικό σύστημα. Ξέρει κανείς πότε τα ανάβει; Και εγώ σου λέω τα ανάβει μόνο για ψύξη. Υπάρχει τρόπος να αποδείξεις το ανάποδο ή να κατηγορηθείς οτι τα δήλωσες μόνο για ψύξη; Σε καμία περίπτωση.

 

Το θεωρητικό σύστημα του ΚΑ είναι ότι λέει η λέξη. Θεωρητικό. Ή δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης και βάζεις το θεωρητικό σύστημα ή υπάρχει σύστημα θέρμανσης και μπαίνει το πραγματικό. Σε καμία περίπτωση δεν βάζεις ποσοστό του θεωρητικού συστήματος και ποσοστό του πραγματικού συστήματος.

Ποσοστά κάλυψης των συστημάτων μόνο σε 2 και άνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συστήματα.

 

Για τους αυτοματισμούς όταν δεν καλύπτεται έστω και μία απαίτηση του πίνακα αυτοματισμών της ΤΟΤΕΕ πάς στο αμέσως από κάτω (δυσμενέστερο). Σε συνδυασμούς συστημάτων στο δυσμενέστερο. Άρα όπως το γράφεις Δ θα πας.

Link to comment
Share on other sites

<<Το θεωρητικό σύστημα του ΚΑ είναι ότι λέει η λέξη. Θεωρητικό. Ή δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης και βάζεις το θεωρητικό σύστημα ή υπάρχει σύστημα θέρμανσης και μπαίνει το πραγματικό. Σε καμία περίπτωση δεν βάζεις ποσοστό του θεωρητικού συστήματος και ποσοστό του πραγματικού συστήματος.

Ποσοστά κάλυψης των συστημάτων μόνο σε 2 και άνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συστήματα.

 

εδώ κάνεις λάθος. Παλιά μέχρι τον Μαιο 2012 πρίν αλλάξουν οι Τοτεε προσθέταμε το υπόλοιπο ποσοστό με το ίδιο σύστημα πού βρήσκαμε στην πραγματικότητα (είναι ουσιαστικά αυτο πού προτείνεις).τώρα προσθέτεις το υπόλοιπο με κ.αναφοράς

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.