Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Για κοιτάχτε αυτή την εγκύκλιο (?) που εκδόθηκε απο τη δ/νση φορολογίας εισοδήματος (4-2-2013), σχετικά με το εξοικονομώ

 

Αφορά αυτούς που ήδη έχουν ενταχθεί (εγκριθεί) στο πρόγραμμα .....

B2Green.gr_POL_1019_2013.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εδώ κάνεις λάθος. Παλιά μέχρι τον Μαιο 2012 πρίν αλλάξουν οι Τοτεε προσθέταμε το υπόλοιπο ποσοστό με το ίδιο σύστημα πού βρήσκαμε στην πραγματικότητα (είναι ουσιαστικά αυτο πού προτείνεις).τώρα προσθέτεις το υπόλοιπο με κ.αναφοράς

Αν το λέει σε κάποια οδηγία αυτό πείτε μου να το κάνω και εγώ έτσι από δω και πέρα όταν πχ δε "φτάνει" το σύστημα που έχει ένα διαμέρισμα. Δεν το έλεγε κάπου γι αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ.

Προσωπικά θεωρητικό σύστημα έχω βάλει μόνο όταν δεν υπάρχει άλλο σύστημα (είτε για θέρμανση, ψύξη ή ΖΝΧ).

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ τους συναδέλφους να αποφεύγουν τη χρήση γραμματοσειρών με κόκκινο ή πράσινο χρώμα.Τις χρησιμοποιούμε οι mods για παρατηρήσεις και επισημάνσεις.

Επίσης θα παρακαλούσα να μείνουμε στο θέμα του εξοικονομώ.

Ευχαριστώ, hkamp

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ξέρω πως στην περίπτωση περισσοτέρων από ένα συστημάτων στην κατηγορία αυτοματισμών καταχωρείται το δυσμενέστερο. Εδώ όμως αφορά το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ΄οίκων. Όπως ανέφερε και ο Sw0rdf1sh παραπάνω τα κλιματιστικά μπορούν να λειτουργούν μόνο για ψύξη. Σ' αυτή την περίπτωση και δε θα ταλαιπωρείσαι και θα "ανέβεις πιο εύκολα κατηγόρια".

Link to comment
Share on other sites

TOTEE 1 σελ 89 κάτω κάτω

>Σε περίπτωση που το εξεταζόμενο κτήριο δεν διαθέτει σύστημα θέρμανσης, τότε θεωρείται ότι θερμαίνεται όπως το κτήριο αναφοράς....

Νομίζω συμφωνούμε. Σε όποια ζώνη δεν υπαρχει σύστημα βάζουμε το θεωρητικό.

>Αντίστοιχα, όταν το εξεταζόμενο κτήριο διαθέτει συστήματα θέρμανσης, τα οποία καλύπτουν τμήμα του κτηρίου ή της θερμικής ζώνης (δηλαδή δεν ικανοποιούνται οι συνθήκες θερμικής άνεσης, παράγραφος 2.4), τότε θεωρείται ότι το υπόλοιπο μη θερμαινόμενο τμήμα θερμαίνεται όπως το κτήριο αναφοράς ....

 

Αν θεωρήσεις οτι ένα δωμάτιο έχει κλιματιστικό και το άλλο δεν έχει σύστημα θέρμανσης όντας πολύ σχολαστικός (χωρίζοντας ανά δωμάτιο) τότε αναγκαστικά πρέπει να τηρούνται όλες οι προυποθέσεις του διαχωρισμού θερμικών ζωνών (σελ 18 της ίδιας ΤΟΤΕΕ) ώστε να πεις πως το διαμέρισμα εξακολουθεί να είναι ενιαία θερμική ζώνη και εκεί ναι να πάρεις ποσοστά. Διαφορετικά χωρίζεις σε 2 ανεξάρτητες θερμικές ζώνες.

Μία από τις προυποθέσεις:

>Υπάρχουν χώροι στο κτήριο, που εξυπηρετούνται από διαφορετικά συστήματα θέρμανσης ή/και ψύξης ή/και κλιματισμού λόγω διαφορετικών εσωτερικών συνθηκών

EDIT:Αυτό είναι μια βασική παραδοχή που δεν τηρείται ποτέ σε επιθεωρήσεις πολυκατοικιών καθώς τα συστήματα ψύξης είναι διαφορετικά σε κάθε διαμέρισμα. Δεν τηρείται εν γνώση μας για ευννόητους λόγους απλούστευσης.

 

Πρακτικά εκτός και αν υπάρχει ταυτόχρονη ή συνδυαστική λειτουργία των μονάδων παραγωγής στον ίδιο χώρο τότε και μόνο τότε θα πάρεις ποσοστά στη θέρμανση. πχ έχεις ένα σαλόνι με τζάκι και καλοριφερ στον ίδιο χώρο. Διαφορετικά πρέπει να έχεις διακριτοποιήσει τις θερμικές ζώνες.

Δεν διαφωνούμε νομίζω. Απλά κατά περίπτωση πρέπει να δεις τι είναι πιο κοντά σε αυτό που έχεις. Αν πάω σε ένα διαμέρισμα του 80 πχ και βάλω κλιματιστικά (αυτά τα απαρχαιωμένα που είχαν κάποτε) μόνο στα δωμάτια που έχει ενώ στα υπόλοιπα βάλω του κτιρίου αναφοράς ο επόμενος επιθεωρητής που θα έρθει ενδεχομένως να έχει πρόβλημα να ανέβει κατηγορία μην κάνοντας την ίδια θεώρηση.

@hkamp η θεώρηση του υπάρχοντος κτιρίου ως προς τα συστήματα είναι στα όρια της κουβέντας του εξοικονομώ και μάλλον επηρρεάζει και όσα κτίρια είναι ενταγμένα ή υπό ένταξη στο πρόγραμμα. Για τα κόκκινα δεν το ήξερα... :sad:

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Δύο παρατηρήσεις μόνο. Το να θεωρήσεις ότι δεν καλύπτεται μέρος του κτηρίου δεν είναι θέμα σχολαστικότητας ή αυστηρότητας. Αντίθετα είναι πολύ σύνηθες. Για παράδειγμα στο γραφείο που εργάζομαι, επειδή παλιότερα ήταν κατοικία, έχουμε τοποθετήσει θερμοπομπούς σε όλα τα δωμάτια και η κουζίνα παραμένει χωρίς σύστημα θέρμανσης ή ψύξης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να "ανεβαίνει" το κτίριο στο ποσοστό που αναλογεί στην κουζίνα, από την άλλη να τιμωρείται με το να πέφτει η κατηγορία αυτοματισμών από το Β στο Δ. Θα μπορούσες να έχεις τζάκι στο σαλόνι και κλιματιστικό στο δωμάτιο ή κλιματιστικά σε όλο το σπίτι και θερμοπομπούς στο μπάνιο κοκ. Είναι όντως προβληματικό για τα σπίτια του εξοικονόμηση κατ' οίκον όταν ένα μέρος τους πάει με το ΚΑ, γι' αυτό όποιο σύστημα υπάρχει για θέρμανση (κλιματιστικά, σόμπες κλπ) δεν έχουμε λόγο να το αποκρύψουμε, πέρα του ότι είναι λάθος.

Επίσης όταν υπάρχουν 2 συστήματα όπως καλοριφέρ και τζάκι που αναφέρεις, τότε το ένα το θεωρουμε εφεδρικό και δεν το περιγράφουμε καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

Ας υποθέσουμε ότι η παρούσα συζήτηση εξυπηρετεί το θέμα του εξοικονομώ και δεν αφορά άλλο θέμα ^_^ .

 

Νομίζω ότι έχεις Sw0rdf1sh δίκαιο όσον αφορά τις απόψεις σου για τον διαχωρισμό σε ζώνες εντός ενός διαμερίσματος με βάση τις μονάδες παραγωγής.

 

Μια ανάλογη παρουσίαση είχε κάνει ένας συνάδελφος εισηγητής σε σεμινάρια στη Θεσ/κη (που δυστυχώς δεν είχα την τύχη να παρακολουθήσω) και στην αρχή με είχε ξενίσει πολύ. Μέχρι αργότερα να καταλάβω πόσο πιο ακριβής ήταν η αντιμετώπισή του.

 

Οι μονάδες παραγωγής είναι ένα βασικό κριτήριο που καθορίζουν τον διαχωρισμό των ζωνών. Δεν μιλάμε για την περίπτωση που στον ίδιο χώρο υφίστανται δύο κύρια (όχι το ένα από τα δύο εφεδρικό) διαφορετικά συστήματα παραγωγής και εκεί θα πάρουμε τα ποσοστά μηνιαίας κάλυψης.

Συζητάμε για την περίπτωση που στην ίδια ιδιοκτησία υπάρχει σύστημα παραγωγής σε ένα χώρο και σε ένα άλλο δεν υπάρχει. Τότε η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι να πάρεις 2 διαφορετικές ζώνες. Μία με το υπαρκτό και μία για το θεωρητικό.

Αν όμως ζητήσεις από τους επιθεωρητές (όλους τους επιθεωρητές, όχι τον περιορισμένο αριθμό που με περισσή υπερηφάνια θα συγκαταλέγαμε την αφεντιά μας μέσα :smile: ) να κάνουν κάτι τέτοιο, υπήρχε ο κίνδυνος να γινόταν ένα απερίγραπτο μπάχαλο. Μετά συγχωρήσεως για τους υπόλοιπους μη συγκατελεγόμενους στον περιορισμένο αριθμό. Οι παρόντες εξαιρούνται.

Οπότε καταλήξαμε σε <<ημίμετρα>> του ποσοστού κάλυψης ιδιοκτησίας με βάση τις υπαρκτές μονάδες παραγωγής και τις θεωρητικές.

 

Για τη θέρμανση πάντα.

Για την αντιμετώπιση της ψύξης αναμένονται διευκρινήσεις. Ετσι ακούγεται...

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολή να μιλάμε για διαφορετικές ζώνες εκτελώντας ενεργειακή επιθεώρηση διαμερίσματος ειδικότερα όταν η οδηγία είναι ο διαχωρισμός να γίνεται στο μικρότερο δυνατό αριθμό θερμικών ζωνών.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.