Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

To να κάνεις παρεμβάσεις εκτός προγράμματος δεν νομίζω ότι είναι κακό, μου έχει τύχει και άλλες φορές ίσα ίσα βελτιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα μου είναι πώς να το περιγράψω την προτεινόμενη παρέμβαση στο έντυπο. Να πω ότι προτείνω θερμομόνωση δώματος, αφού ξέρω ότι μετά τις εργασίες θα μετατραπεί σε θερμονωμένη πλάκα κάτω από ψυχρή στεγή; Το να γίνει η στέγη μετά το πρόγραμμα δεν παίζει γιατί μπετόν ρύσεων κλπ θα έχουν πέσει τζάμπα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατασκευαστικά δε βολεύει. Ισχύει. Το λέω για να είναι τυπικά καλυμμένος ο ιδιώτης.

Γιατί εδώ δεν γίνονται εκτός. Γίνονται παράλληλα με το εξοικονομώ. Προφανώς εμένα με βρίσκει σύμφωνο. Και ενεργειακά και τεχνικά και οικονομικά.

Μακάρι να αρκούσε μόνο η δικιά μου γνώμη εδώ. Κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου και λέω πως:

 

Για να μπει ένας ιδιώτης στο εξοικονομώ πρέπει να αλλάζει κατηγορία ή να πιάνει το 30% του Κ.Α. Αν δεν πιάνει το 30% (το χειρότερο) με τις παρεμβάσεις που δηλώνει δεν εντάσεται στο πρόγραμμα. Πως δηλωνονται οι παρεμβάσεις κατά την έγκριση; Στα σενάρια του 1ου ΠΕΑ. Εκεί θα υπάρχουν μόνο οι παρεμβάσεις του εξοικονομώ; Αν ναι νομίζω είναι καλυμένος 100%. Μετά ας κάνει ότι θέλει (παράλληλα). Θα κάνει σαν ελάχιστο ότι δήλωσε στο εξοικονομώ + ότι άλλο θέλει. Στο 2ο ΠΕΑ καταγραφή γίνεται για να "Δείξεις" την κατηγορία. Όχι μόνο θα πιάνει το 30% του Κ.Α. (με ότι δήλωσε) αλλά θα έχει και την επιπλέον παρέμβαση. Θα ανέβει τουλάχιστον δηλαδή το 30% συν την παρέμβαση.

 

Αν στα σενάρια δηλώνεται και η δική του παρέμβαση δεν νομίζω πως θα εγκριθεί. Θα είναι "λάθος" (δεν θα συμβαδίζει πιο σωστά) το προτεινόμενο σενάριο με τις προσφορές. Θα πιάνει 30% αλλά με 1 επιπλέον παρέμβαση για την οποία δεν θα υπάρχει προσφορά (καθώς δεν εγκρίνεται σαν δαπάνη). Λέω εγώ τώρα... Και που ξέρει ο ελεγκτής της τράπεζας οτι χωρίς την επιπλέον παρέμβαση δεν ήσουν στο 20% και για να τον εντάξεις στο πρόγραμμα δεν "άλλαξες" και κάτι άλλο στο σενάριο του ΠΕΑ; Δεν το ξέρει. Άντε να εξηγείς.

Edited by Sw0rdf1sh
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τη λογική σου. Εννοείται πως στα σενάρια θα βάλω μόνο τις παρεμβάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα. Το 30% του ΚΑ το πιάνει εύκολα γιατί θα κάνει και άλλα πράγματα σε σύστημα θέρμανσης και κουφώματα. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα τελικά. Ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους σας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μη λάβεις υπόψη σου τη στέγη στη δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση. Κατ' αυτό τον τρόπο είσαι άμεμπτος.

Link to comment
Share on other sites

Σε ΠΕΑ ότι υπάρχει καταγράφεται. Είτε είναι για ενοικίαση είτε για εξοικονομώ. Άσε που τον βολεύει που περιγράφει τη στέγη καλύτερα (ως προς τις απώλειες) μετά την παρέμβαση.

 

Θα μπορούσε να μην λάβει τη στέγη στην περίπτωση θερμομόνωσης της πλάκας που βρίσκεται κάτω από τη στέγη. Εκεί ο όγκος δεν περιλαμβάνει την ξύλινη στέγη. Ενδεχομένως όμως (σε άλλη περίπτωση) να εχει δημιοργηθεί λειτουργικός χώρος ο οποίος είναι και προσβάσιμος (πόρτα προς τα εκεί και το ύψος της στέγης είναι επαρκές) οπότε ακόμα και εκεί η στέγη λαμβάνεται είται ως ζώνη είτε ως ΜΘΧ. Γενικά ότι υπάρχει καταγράφεται. Έλεγχοι γίνονται και σε ΠΕΑ για εφορία (ενοικιάσεις/αγοραπωλησίες) και σε ΠΕΑ για το εξοικονομώ. Εμένα προσωπικά μου έχουν τύχει.

Link to comment
Share on other sites

Σε εξοικονομω.για το 1ο η 2ο πεα. Σε πεα για εφορια ποτε. Θεωρητικα μπορει να πραγματοποιηθουν η οπως λενε ελεγχονται ηλεκτρονικα

Link to comment
Share on other sites

Sorry που σε πρήζω αλλά τί έλεγχος σου χει γίνει για ΠΕΑ και εξοικονομώ; Αυτοψία ή ταυτοποίηση στοιχείων ηλεκτρονικά μεταξύ αρχείου xml και έντυπο πρότασης παρεμβάσεων;

Link to comment
Share on other sites

Και αν στο μεσοδιαστημα αναμεσα στο τελευταιο ΠΕΑ και την αυτοψια υπηρξαν αλλαγες στο διαμερισμα, τι ευθυνη εχει ο μηχανικος?

Εχω ακουσει για μεταφορες υλικων (πχ τεντες) απο ενα διαμερισμα σε ενα αλλο μετα την τοποθετηση τους...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.