panos-vicious Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Κάποιος που έχει περάσει θερμοπρόσοψη στο εξοικονομώ, μπορεί να μου απαντήσει τι ακριβώς δίνουν οι εταιρείες σαν πιστοποιητικό; Δίνουν συνολικό λ (κόλλα, μονωτικό, πλέγμα, βασικό και τελικό επίχρισμα) ή τιμή του λ μόνο για το μονωτικό ή για κάθε υλικό χωριστά και βέβαια δίνουν και το πάχος του κάθε υλικού; Αν μπορεί ας στείλει κάποιος ένα pm με σχετικό παράδειγμα. Και μια δεύτερη ερώτηση. Η αμοιβή του συμβούλου έργου περνάει από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antboton Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Δεν πέρναει απο το σύστημα αμοιβών ο σύμβουλος έργου, συνήθως αναφέρεται στο λ κάθε υλικού και όχι σαν σύνολο και το CE Link to comment Share on other sites More sharing options...
vk2626 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 (edited) Σε διαμέρισμα με ηλεκτρικούς θερμοσυσσωρευτές για σύστημα θέρμανσης χρονοδιακόπτεις που να ρυθμίζει να φορτίζουν αυτοί μόνο όταν υπάρχει νυχτερινό ρεύμα δικαιολογείται από το πρόγραμμα κι από την κατηγορία 3.Γ. Κι ακόμη προμηθευτής ή εγκαταστάτης μπορεί να είναι συγγενής του ωφελούμενου? Edited Μάρτιος 7 , 2013 by vk2626 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Όσες θερμοπροσώψεις έχω περάσει είναι μόνο με το πιστοποιητικού του μονωτικού υλικού και μόνο με το δικό του λ. Σύμβουλος έργου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μηχανικός, οπότε δε νομίζω να απαιτείται να περαστεί από το σύστημα αμοιβών. Ο προμηθευτής ή ο εγκαταστάτης μπορεί να είναι συγγενής. Μου έχει τύχει 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 και εγώ τουλάχιστον όλες τίς προσφορές που έχω δει έχουν το λ μόνο του μονωτικού υλικού και απλώς περιγράφουν στην διαδικασία τα υπόλοιπα υλικά. Εμείς νομίζω μόνο από το λ του μονωτικού βγάζουμε την πρόσθετη αντίσταση R. 1. Τωρα όταν βγάζετε την R και στο εν΄τυπο παρεμβάσεων προτείνετε π.χ .....ώστε τελικό U<0.7 για τοίχο, στο σενάριο επειδή το κάθε κομμάτι τοίχου λόγω του ποσοστού φ.ο μπορεί να έχει διαφορετικό Uαρχικό, α βγάζετε διαφορετικό κάθε φορά U που το ίδιο θα μπεί και στο 2ο ΠΕΑ ή β είχατε αρχικά υπολογίσει ότι με τον χειρότερο τοίχο θα έχετε U=0.7 τουλάχιστον και έτσι βάζετε παντού 0.7? 2.τα υπόλοιπα υλικά (ελαφρύ σκυρόδεμα, ρητινες, ασφαλτόπανα) στο έντυπο παρεμβάσεων εκτός από το μονωτικό γράφετε και αυτά να φέρουν συμμορφωση CE βάσει προτύπου-------, ή το αποφεύγετε μήν τυχόν και κολλήσει εκεί στο τέλος? Τι γράφετε για αυτά τα υλικά? 3. τελικά τι είναι πιό σωστό (η μέτρηση σεντόνι την αποκλείω εξ'αρχης) να προτείνετε για την εξωτερική θερμομόνωση Α.τα τ.μ που έχετε βάλει στο xml του τοίχου τα οποία είναι μεικτά και περιέχουν και τα πάχη τον πλακών ή Β τα καθαρά τ.μ (καθαρό ύψος πλακάκι ώς πρόβολο που βέβαια είναι πιό λίγα ακόμα και από του xml? Εσείς ποιά βάζετε τα Α ή Β? και σίγουρα μετά προτείνετε να ανέβει λίγο και η τιμη να καλύψει διαφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 (edited) μπορει να φανει χρησιμο δεν αλλαξα κατι και δεν ειναι διαφημιση +1 τσχ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ (2).xls Edited Μάρτιος 7 , 2013 by OTTO_engine 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 +1 επειδή το ανέβασες με μια ματιά που έριξα νομίζω οτι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία, ισως και να κάνω λάθος ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 οπως το πηρα τανεβασα παω για τσιγαρο επιστρεφω Link to comment Share on other sites More sharing options...
liv25k Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Να ρωτήσω σχετικά με τα πιστοποιητικά; Το DQS έχει να κάνει με το CE ή είναι άλλο πράγμα; Αναζητούμε δηλαδή απλά τη σήμανση CE σε ένα πιστοποιητικό με προδιαγραφές (για παράδειγμα αν έχουμε μόνωση), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 13163:2008 και είμαστε οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiliosa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Για το εξ'οικονομώ στην τοποθέτηση θερμοπρόσωψης εκτός από το CE του μονοτικού υλικού, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο και το συνεργείο τοποθέτησης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα