Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδη αν το περιγραμμα ειναι σωστο και νομιμο ειμαι οκ? ασχετα αν εσωτερικα στην αδεια φαινονται αλλου η κουζινα και αλλου τα δωματια?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έτσι. Ποτέ σε ΠΕΑ δεν εξετάζω την διαρρύθμιση αν είναι σύμφωνα με την άδεια. Δεν επηρεάζει ενεργειακά το ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Πως μπορει να αποδειχθει οτι ενα διαμερισμα δεν ειναι κατοικησιμο?

Στη δηλωση του τα δηλωνει ολα σαν κατοικια.

Βεβαια δεν ηλεκτροδοτουνται ολα.

Edited by Πάνος
Link to comment
Share on other sites

ΠΕΑ βγαίνει σε κτίριο κλειστό, ηλεκτροδοτημένο, με συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ΖΝΧ εγκατεστημένα.

Αν είναι έτσι τότε όλα εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

ΠΕΑ βγαίνει σε κτίριο κλειστό, ηλεκτροδοτημένο, με συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ΖΝΧ εγκατεστημένα.

Αν είναι έτσι τότε όλα εντάξει.

Αυτό ισχύει μόνο για κτίρια με ΜΕΑ. Και με τις νέες ρυθμίσεις (ΠΕΑ πριν την ηλεκτροδότηση) προφανώς δεν είναι προαπαιτούμενη η ηλεκτροδότηση.

Για να εκδοθεί ΠΕΑ σε παλιό κτίριο, χρειάζεται απλώς να είναι το κέλυφος κλειστό. Δηλ. να έχουν ολοκληρωθεί τα επιχρίσματα, και να έχουν τοποθετηθεί τα εξωτερικά κουφώματα. Αν δεν υπάρχουν Η/Μ συστήματα, βάζεις αυτά του Κ.Α.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

tetris εγώ ξέρω από την 1η εγκύκλιο ότι:

 

<<Γ. Διευκρινήσεις για τις Ενεργειακές Επιθεωρήσεις και το Πιστοποιητικό Ενεργειακής

Απόδοσης (ΠΕΑ)

1. Η έκδοση ΠΕΑ απαιτείται μετά την ολοκλήρωση τηςκατασκευής νέου κτιρίου ήτ η ριζική ανακαίνιση υφισταμένου κτιρίου, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3661/2008, και συγκεκριμένα μετά την κατασκευή του κελύφους(τοποθέτηση κουφωμάτων, υαλοπινάκων, χρωματισμοί), την τοποθέτηση όλων των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τη ρευματοδότησήτου. Στην περίπτωση πώλησης ακινήτου βάσει σχεδίων, το ΠΕΑ εκδίδεται και προσκομίζεται μετά την πλήρη αποπεράτωση του κτιρίου μαζίμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να εξοφληθείτο ακίνητο.>>

 

Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις (ΠΕΑ πριν την ηλεκτροδότηση);

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα νομικό θέμα στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Πολλά κτίρια που προορίζονται για να γίνουν καταστήματα είναι άδεια πριν νοικιαστούν. Ούτε εγκατάσταση θέρμανσης, ούτε θερμοσίφωνας.

Ο ενοικιαστής θα αναλάβει την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών. Πιθανότατα θα βάλει αντλία θερμότητας (ντουλάπι).

Για να μπει όμως μέσα πρέπει πρώτα να υπογράψει το μισθωτήριο συμφωνητικό/συμβόλαιο. Δεν θα επενδύσει κανείς σε ένα ακίνητο χωρίς να εξασφαλίσει πρώτα την εκμετάλλευσή του.

Για να γίνει το μισθωτήριο, απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για το κατάστημα.

 

Βλέπετε είναι ένας φαύλος κύκλος αν δεν μπορεί να εκδοθεί ΠΕΑ χωρίς τις Η/Μ εγκαταστάσεις. Γι'αυτό συχνά βγαίνει ΠΕΑ για το κενό κατάστημα θεωρώντας πως έχει εγκαταστάσεις Η/Μ όπως το κτίριο αναφοράς.

 

Λέω πως υπάρχει νομικό θέμα γιατί αν όντως δεν βγαίνει ΠΕΑ πριν μπουν οι Η/Μ εγκαταστάσεις τότε δεν μπορεί να ενοικιαστεί κατάστημα, δηλαδή ουσιαστικά υποβαθμίζεται η ιδιοκτησία ως μη εκμεταλλεύσιμη.

 

Θα μου πείτε πως θα έπρεπε να έχει Η/Μ εγκαταστάσεις σύμφωνα με την μελέτη στην πολεοδομία, αλλά έχει γίνει δυστυχώς τόσο διαδεδομένη πρακτική το να μην τηρούνται τα Η/Μ που σηκώνω πλέον τα χέρια ψηλά.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι Καλημέρα,

έχω μία περίπτωση μίας οριζοντίας ιδιοκτησίας που πρόκειται να ενταχθεί στο Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον. Ο ιδιοκτήτης πέραν από Ενεργειακό Επιθεωρητή θα με ορίσει και ως Σύμβουλο. Ένα από τα σενάρια Ενεργειακής Αναβαθμίσεως περιλαμβάνει και την εγκατάσταση Επιτοίχου Λέβητος φυσικού αερίου. Θα θέσει θέμα αποσυνδέσεως από το σύστημα Κεντρικής Θερμάνσεως της πολυκατοικίας σε επικείμενη Συνέλευση. Προς το παρόν η πολυκατοικία δεν έχει συνδεθεί με φυσικό αέριο (έχει λέβητα πετρελαίου). Έχει ελεγχθεί και υπάρχει η δυνατότητα. Για την εγκατάσταση του Επιτοίχου Λέβητος φυσικού αερίου απαιτείται να συναφθεί Συμβόλαιο με την ΕΠΑΑ (Φυσικό Αέριο Αττικής), Μελέτη Αερίου και μετά την αποσύνδεση από την Κεντρική Θέρμανση απαιτείται η κατάρτιση νέας Κατανομής Δαπανών Κεντρικής Θερμάνσεως. Υπάρχει κάποιος που να του έχει τύχει ή/και να γνωρίζει τα εξής :

1) Η Δαπάνη του Συμβολαίου με την ΕΠΑΑ (Φυσικό Αέριο Αττικής) μπορεί να ενταχθεί στη Δαπάνη της ενέργειας "Εγκατάσταση Επιτοίχου Λέβητος Φυσικού Αερίου" και εάν ναι πώς ;

 

2) Η μελέτη αερίου μπορεί να πραγματοποιηθεί από Μηχ/γο Μηχ/κό που είναι και Ενεργειακός Επιθεωρητής και Σύμβουλος του Ιδιοκτήτη και η Δαπάνη αυτής να ενταχθεί στη Δαπάνη της ενέργειας "Εγκατάσταση Επιτοίχου Λέβητος Φυσικού Αερίου" ή σε "αναγκάζει" το Πρόγραμμα να αναθέσεις τη Μελέτη Αερίου αποκλειστικά και μόνο στην Εταιρεία που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση και η οποία θα περιλάβει και αυτή τη δαπάνη στην προσφορά της και στο παραστατικό που θα εκδόσει μετά το πέρας των εργασιών ;     

3) Υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με το ερώτημα 2, είναι δυνατό να καταρτίσει ο ίδιος Μηχανικός τη νέα Κατανομή Δαπανών Κεντρικής Θερμάνσεως και να ενταχθεί και αυτή στη Δαπάνη της ενέργειας "Εγκατάσταση Επιτοίχου Λέβητος Φυσικού Αερίου" ;

Οτιδήποτε διαφωτιστικό επί των ανωτέρω είναι επιθυμητό. 

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.