Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Η απόδειξη θα κοπεί στα συνολικά τμ του κτηρίου της μονοκατοικίας, γιατί θα περιγράψεις εκτός των τμ της ΘΖ και τα τμ των ΜΘΧ (επιφάνειες-όγκοι-ανοίγματα κλπ), για τον απλούστατο λόγω οτι δεν μπορείς να πάρεις το U/2 του κτηρίου όπως κάνουμε στη περίπτωση μεμονωμένου διαμερίσματος.

 

Μη σε μπερδεύει το Ε9, εσύ θα μετρήσεις όλη τη μονοκοτοικία, τώρα αν συμπίπτουν τα τμ σου με τμ του Ε9 καλώς, αλλιοώς θα αναγκαστεί να κάνει διόρθωση στο Ε9 για να προχωρήσει η διαδικασία του εξοικονομώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ερωτήσεις για τους καλύτερους γνώστες του εξοικονομώ :

 

1. Ενεργειακό τζάκι αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το εξοικονομώ? Εάν ναι, υπό ποιες προυποθέσεις?

 

2. Ιδιοκτήτης έχει εντάξει το ισόγειο της ιδιοκτησίας του στο εξοικονομώ.

Το κτίριο αποτελείται από Α' όροφο-ισόγειο-υπόγειο και στη κυριότητά του είναι το ισόγειο και το υπόγειο.

Το υπόγειο έχει μετατραπεί σε ΚΧ (ξεμπάζωμα κτλ) και έχει δηλωθεί με τον 4014. Το ισόγειο και υπόγειο δεν επικοινωνούν, έχουν ανεξάρτητες εξωτερικές μεταξύ τους εισόδους και λειτουργούν σαν ανεξάρτητοι μεταξύ τους "όροφοι".

Επίσης συμβολαιογραφικά, το ισόγειο και το υπόγειο δεν είναι διακριτές ιδιοκτησίες.

 

Μπορεί να κάνει δεύτερη αίτηση υπαγωγής στο εξοικονομώ για το υπόγειο έχοντας ήδη λάβει επιδότητη για κάποια άλλη ιδιοκτησια του (ισόγειο) ?

Πρέπει πρώτα να γίνει τροποποίηση της σύστασης ώστε το υπόγειο να "ανεξαρτητοποιηθεί" συμβολαιογραφικά ή αρκεί η αυτοτελής δήλωση του υπογείου στο Ε9 του?

 

Ευχαριστώ!

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

1. Ειναι επιλεξιμη δαπανη εφοσον ειναι το μοναδικο συστημα θερμανσης και φυσικα πιστοποιημενο. Κατι τυποι που ηρθανε να μου ζητησουν να βαλουν ενεργειακο τζακι ενω ειχαν ηδη λεβητα πετρελαιου, εφαγαν ακυρο... "Και τι εγινε μωρε? Πες πως δεν εχει θερμανση και καθαρισες"... ΑΚΥΡΟ...

 

2. Μιλαμε για δυο αυτοτελεις και ανεξαρτητες ιδιοκτησιες, ισογειου και υπογειου. Δεν εχει γινει συσταση ΟΙ και συμβολαιογραφικα φαινεται ενιαιο. Οταν αγοραστηκε, αγοραστηκε ως ΚΧ το πανω και ΒΧ το κατω, ετσι?

Αλλαζει χρηση νομιμα. Αλλαξε και στη δηλωση του Ε9 η οχι?

Πως ειναι δηλωμενο αυτη τη στιγμη στο Ε9?

 

Δεν ξερω αν ζητανε τιτλο κτησης ωστε να διαπιστωσουν οτι δεν ειναι ξεχωριστη ιδιοκτησια το υπογειο, ομως το οτι πρεπει να δηλωθει ξεχωρα στο Ε9, το θεωρω δεδομενο.

Νομιζω πως και χωρις συμβολαιογραφικη πραξη συστασης θα γινει δεκτος.

 

Αλλα ας μας δωσει τα φωτα του και ο tsx που το προγραμμα το παιζει στα δαχτυλα!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μια ώρα έγραφα και για κάποιο λόγο σβήστηκαν $%@#$%@$%, οπότε θα τα γράψω εν συντομία.

 

1. Μπορείς να βάλεις ενεργειακό τζάκι, έστω και εάν υπάρχει εγκατεστημένος λέβητας. Δεν μπορείς να βάλεις τζάκι και λέβητα μαζί.

Εάν δεν υπάρχει απλό τζάκι ίσως να σε ρίξει ενεργειακά.

Πρέπει να υπάρχουν πιστοποιητικά.

 

2. Αν είχε δύο κατοικίες στην ίδια πολυκατοικία και είχε βάλει την πρώτη, θα μπορούσε εκ των υστέρων αν βάλει και την δεύτερη.

Αρκεί που είναι χωρισμένο στο Ε9. Δεν θα δουν τα συμβόλαια.

 

Για το 1 είμαι σίγουρος

Για το 2 δεν έχω δει κάτι γραπτό, αλλά μου έχει τύχει και έχει περάσει. Μία άλλη φορά βέβαια, σε παρόμοια περίπτωση, χωρίς ΟΙ, έγινε καταγγελία και δεν προχώρησε η δουλειά.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Σε  διωροφη μονοκατοικια υπαρχει αποθηκη κατω απο μερος του δαπεδου του ισογειου ,  το οποιο και προεκτεινεται εκτος περιγραμματος (μπαζωμενη βεραντα) και το υπολοιπο τμημα του δαπεδου του ισογειου ειναι σε επαφη με το εδαφος. πως περναμε τωρα σωστα τα δεδομενα στο προγραμμα?

 

α)  για τα τετραγωνικα  σε επαφη με το εδαφος οκ , το εμβαδον τους στη καρτελα 'σε επαφη με το εδαφος'

β)  για τα υπολοιπα δημιουργια εσωτερ. διαχωριστικης επιφανειας με εμβαδον οσο το δαπεδο ισογειου σε επαφη με μη θερμαινομενο χωρο(αποθηκη) και U/2.

     Επισης στην καρτελα του μη  θερμαινομενου χωρου, δηλωνουμε τα συνολικα τμ του μαζι και την επιφανεια στο μπαζωμενο, τοιχους , κουφωματα. Την οροφη του    που εχει δηλωθει σαν διαχωριστικη επιφανεια δεν την ξαναβαζουμε , σωστα? βαζουμε μονο το τμημα οπου ειναι η βεραντα απο πανω?

 

Ελπιζω να μην κουρασα τα μυαλα σας!

Link to comment
Share on other sites

α) ναι

 

β) ναι αλλά οχι U/2 αλλα το U που λέει ο πίνακας 3.4 (?) για επαφή με ΜΘΧ

 

Κατα τα λοιπά πρέπει να περιγράψεις ΟΛΟ το ΜΘΧ στην καρτέλα (τοίχους, ανοίγματα, δάπεδα, οροφή) και το τμήμα της οροφής που έχεις βάλει στη διαχωριστικη, όπως σωστά λες δεν τη ξαναγράφεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.