Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα εκτός σχεδίου


Recommended Posts

καλησπέρα.

χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας καθώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τίποτα με την τρέλα της πολεοδομικής νομοθεσίας και εξηγούμαι:

 

αποτύπωσα δυο γεωτεμάχια. το ένα εκτός σχεδίου 4 στρέμματα και λίγο και το άλλο εντός ζώνης οικισμού 1500 μ2.

ρώτησα υπάλληλο της πολεοδομίας για να με βοηθήσει και μου είπε τα εξής:

 

αυτό με τα 4 στρέμματα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο επειδή δεν έχει καθόλου πρόσωπο σε χαρακτηρισμένο δρόμο.διαβάζοντας το π.δ. 85 βλέπω ότι αναφέρει μόνο τα 4 στρέμματα ως αρτιότητα και πίστευα ότι για να οικοδομηθεί αρκεί να του παραχωρίσει γείτονας δρόμο έστω και στενάκι για να έχει πρόσβαση.

 

αυτό με τα 1500μ2 που είναι εντός ζώνης μπαίνει μόνο στην παρέκκλιση των 2000 μ2 και όχι στις παρεκκλίσεις των εκτός σχεδίου για 1200μ2.εδώ πρέπει να αναφέρω ότι το γεωτεμάχιο είναι 3 στρέμματα αλλά επειδή το διασχίζει ρέμα ο υπάλληλος μου είπε ότι θεωρούνται 2 ξεχωριστά και όχι μία ενιαία ιδιοκτησία όπως πίστευα.

 

η γνώμη σας ποια είναι?

 

τέλος πάντων μια βοήθεια από ένα πιο έμπειρο σε ένα τελείως άπειρο μηχανικό θα ήταν καλοδεχούμενη. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Εαν είναι >4000τμ και προϋφιστάμενο της 31-12-03 ΔΕΝ απαιτείται πρόσωπο σε "κοινόχρηστη" οδό!!! Εκτός έαν έχει προκύψει από κατάτμηση μετά την 1-1-04. Το 1500αρι είναι άρτιο κατά παρέκκλιση μόνο εάν έχει πρόσωπο >20μ σε Διεθνή, επαρχιακή, κύρια δημοτική οδό και προϋφίσταται της 12-9-64 ή >10μ και προϋφίσταται της 12-11-62.

Τα ρέματα δεν επιφέρουν κατάτμηση παρά μόνο εάν οριοθετηθούν.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση.

 

δηλ. για το 4άρι χώρις δρόμο θα γράψω άρτιο και οικοδομήσιμο? αν ποτά πάει να χτίσει θα το δεχτούν στην πολεοδομία? και από που θα μπαίνει?

αυτό με το ρέμα που το έχεισ βρει? γαι να το διαβάσω.παντού μου λένε ότι η ιδιοκτησία διασπάται. και κάτι τελευταίο ο όρος κοινόχρηστη οδός που αναφέρεται στο π.δ. 85? και τι τελικά είναι κοινοχρηστη οδός?

ευχαριστώ συνάδελφε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.