Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάβρωση μωσαϊκού από συμπηκνώματα λέβητα φυσικού αερίου


miltos

Recommended Posts

Τα συμπηκνώματα ενός επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου έκαναν μια διαδρομή μήκους 10cm στο μωσαϊκό μιας βεράντας. Σε αυτή τη διαδρομή, το δάπεδο έχει διαβρωθεί έντονα! Πρόκεται για μια λωρίδα μήκους 10cm και πλάτους 3-4cm, η οποία διαβρώθηκε σε βάθος που, με το μάτι, ίσως ξεπερνούσε τα 5mm. Διαβρώθηκε και το συνδετικό υλικό και, αν κάτι δεν με ξεγέλασε (βράδυ, ελλειπής φωτισμός), τα αδρανή. Η εγκατάσταση τέθηκε σε λειτουργία αυτόν τον χειμώνα.

 

Έχετε συναντήσει κάτι παρόμοιο?

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Μπα... απλά παρατήρησα τη διάβρωση, τίποτα παραπάνω.

 

Κανονικά πρέπει να είναι ελαφρώς όξινα.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Μία φωτογραφία;

 

edit

Σύμφωνα με την Bosch (σελ. 2) το pH των συμπυκνωμάτων των καυσαερίων του φυσικού αερίου είναι μεταξύ 2,8 και 4,9.

Συγκριτικά, ο χυμός λεμονιού έχει 2,4 και το ξύδι 2,9.

 

Μπορείς να ρίξεις λίγο υδροχλωρικό οξύ (καθαριστικό τουαλέτας) σε μια γωνία του μωσαϊκού, ώστε να δούμε την αντοχή του στα οξέα;

Edited by CostasV
Link to comment
Share on other sites

Θα βρω μια ευκαιρία να τραβήξω φώτο. Η δοκιμή με το οξύ είναι λίγο δύσκολο να γίνει. Μπορεί να το ξεπλύνουν, να το ξεπλύνει η βροχή κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται καμία δοκιμή το μωσαικό δεν αντέχει pH κάτω απο 5!!!!! Επίσης η δοκιμή είναι λάθος διότι θα πρέπει να το κάνετε για πολλές μέρες. Δεν είναι καυστικό με αυτή την έννοια. Πρέπει να περάσει απο τον πόρο, να τον φάει να περάσει νέο να τον φάει κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Μίλτο....

Με έβαλες στον πειρασμό...

Πήγα εχτές σε μια εγκατάσταση μου που το συμπυκνώματα τα έριχνα ακριβώς στο σκαράκι της βεράντας....

Το σκαράκι της βεράντας μέσα σε δύο μήνες ξεφλούδισε...και τα πλακάκια γύρο απο αυτό θάμπωσαν λίγο...

Πλέον το έριξα μέσα στο σκαράκι....

Οσο ζεις μαθαίνεις....

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

και θα φας το σκαράκι !!!!! :smile: και μετα την πλάκα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μειώσετε την οξύτητα αναμιγνύοντας με νερό μπας και φέρουμε το πεχα στο 6,5.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.