Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό καταλληλότητας σε...κατάστημα παιχνιδιών;


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

για υπόγειο καταστήματος παιχνιδιών στο οποίο θα γίνεται συναρμολόγηση προϊόντων, ζητήθηκε από τη Νομαρχία πιστοποιητικό/βεβαίωση καταλληλότητας. Υπέθετα ότι αυτό αφορούσε μόνο ΚΥΕ, υπάρχει περίπτωση να κατάλαβε λάθος ο ιδιοκτήτης; Και αν πράγματι χρειάζεται, τί πιστοποιείται με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό;

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες Νομαρχία υποθέτω οτι αναφέρεσαι στη δ/νση ανάπτυξης της περιφερειας (δεν υπάρχουν πλέον νομαρχίες απο 1/1/2011) που θα έκδόσει την άδεια λειτουργίας

 

Η βεβαίωση καταλληλότητας είναι αν ο χώρος του υπογειου είναι χώρος κύριας χρήσης, έχει προσμετρηθεί στο συντ. δόμησης του κτρίου και έχει τον απαιτούμενο φωτισμό και αερισμό, τα οποία στοιχεία θα τα βρείς στο φάκελο του κτηρίου της πολεοδμίας (αν τα βρείς και αν είναι χώρος κύριας χρήσης).

 

Επίσης η ίδια υπηρεσία θα σου ζητήσει και βεβαίωση χρήση γης για τη δραστηριότητα που θα γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή (ενδέχεται να μην επιτρέπεται)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ο ίδιος ο πελάτης ανέφερε τη Νομαρχία και έτσι το μετέφερα. Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα των επαγγελματικών ακινήτων οπότε δε το γνώριζα αυτό που ανέφερες έτσι κι αλλιώς.

Τα σχέδια τα αναμένω, τα είχα ήδη ζητήσει. Σχετικά με τον αερισμό/φωτισμό, στον κτιριοδομικό υπάρχει το εξής:

 

Επιτρέπεται οι χώροι κύριας χρήσης ειδικών κτιρίων και δομικών έργων να μην έχουν φυσικό φωτισμό, όταν ο φυσικός φωτισμός δεν εξυπηρετεί τη λειτουργία τους, όπως αυτό προκύπτει από βεβαίωση του φορέα που είναι αρμόδιος για τον έλεγχο της λειτουργικότητάς τους.

 

 

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο φορέας αυτός;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.