barkoulis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Καλησπέρα σας Θα ήθελα την γνώμη κάποιον ποιο ειδικών από εμένα για την θέρμανση μιας πισίνας σε μια οικογενειακή πολυκατοικία στην Βούλα Αττικής. Η πισίνα έχει εγκατάσταση με εναλλάκτη που είναι συνδεδεμένος με τον καυστήρα. Όπως βέβαια καταλαβαίνετε πλέον ο καυστήρας δεν χρησιμοποιείται ούτε για την θέρμανση των διαμερισμάτων!. Μέσα στον χώρο του λεβητοστασίου υπάρχουν 4 boiler ZNX 3πλής ενεργείας που συνδέεται το καθένα με τον δικό του ηλιακό panel στην ταράτσα. Τα panel είναι περίπου 3μ2 το καθένα απόδοσης 6000Kcal (έτσι γράφουν επάνω) φαντάζομαι είναι η απόδοση ανά ημέρα χωρίς να γράφει τις συνθήκες. Με την ηλιοφάνεια όμως της Αττικής δεν νομίζω να είμαστε μακριά από αυτό το νούμερο. Οπότε όλοι μαζί έχουν μια απόδοση περίπου 25000 Kcal/ημέρα. Ο σκοπός μου είναι να χρησιμοποιηθούν αυτοί για την θέρμανση της πισίνας με μετατροπές στα υφιστάμενα κύκλωμα του εναλλάκτη και των ηλιακών και την προσθήκη κάποιον αυτοματισμών για να υπάρχει ΖΝΧ και θέρμανση πισίνας ταυτόχρονα. Οι ανάγκες για ΖΝΧ το καλοκαίρι είναι περιορισμένες αλλά και η ανάγκη θέρμανσης του νερού της δεξαμενής είναι και αυτή περιορισμένη. Μια άνοδος 2-3 βαθμών του νερού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι ικανοποιητική. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη. Αν κάποιος συνάδελφος με εμπειρία θα ήθελε να ασχοληθεί και να δώσει στους ιδιοκτήτες μια λύση ας μου στείλει pm.
Didonis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Προσωπικά για τις πισίνες θα σου συνιστούσα την θερμική βοήθεια να την επιτυγχάνεις με παθητικό τρόπο (διαφανές στεγάσματα κινούμενα) παρά με ηλιακούς. Στην Ελλάδα ειδικά κοντά σε θάλασσα, το 90% των ημερών όλου του χρόνου θα το έχεις. Και όμορφα αισθητικά αποτέλεσμα μπορείς να έχεις και να αποφύγεις την οπτική ρύπανση των πάνελ για τα αναγκαία ηλιακά για να θερμάνεις την πισίνα.
barkoulis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Προσωπικά για τις πισίνες θα σου συνιστούσα την θερμική βοήθεια να την επιτυγχάνεις με παθητικό τρόπο (διαφανές στεγάσματα κινούμενα) παρά με ηλιακούς. Στην Ελλάδα ειδικά κοντά σε θάλασσα, το 90% των ημερών όλου του χρόνου θα το έχεις. Και όμορφα αισθητικά αποτέλεσμα μπορείς να έχεις και να αποφύγεις την οπτική ρύπανση των πάνελ για τα αναγκαία ηλιακά για να θερμάνεις την πισίνα. Δεν διαφωνώ αλλά η κατασκευή υπάρχει 15 χρόνια τώρα (και η πισίνα με τον εναλλάκτη και τις σωληνώσεις και οι ηλιακοί) οποτε αυτή είναι μια λύση με το μικρότερο κόστος. Άλλωστε τα πάνελς υπαρχουν στην ταράτσα 4 ορόφους ποιο πάνω και δεν υπάρχει κάποια οπτική ρύπανση του χώρου.
raftopoua Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Τελικά προχώρησε η κατασκευή? Ενδιαφέρεται ένας πολύ καλός μου φίλος για κάτι αντίστοιχο καθώς έχει μεγάλη ταράτσα και αναρωτιόμουν τι ακριβώς χρειάζεται... πρόκειται για μια μικρή θερμαινόμενη πισίνα συνολικού όγκου 60μ3. Χωρίς να το γνωρίζω 100% θεωρώ ότι στους 25-28 βαθμούς θα είναι μια χαρά η θερμοκρασία του νερού. Πόσα πάνελ πιστεύετε ότι πρέπει να τοποθετηθούν? Ασφαλώς θα χρειαστούν αντλίες για την κυκλοφορία του νερού και κάποιος εναλλάκτης που δεν ξέρω καθόλου πως θα τοποθετηθεί αλλά θα το ψάξω...Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη!!
antloukidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2015 Σιγουρα καλη ιδεα, και για να σου δωσω αλλη μια, οι συλλεκτες μπορουν το χειμωνα να βοηθανε στη θερμανση του σπιτιου. Όλα αυτά όμως χρειάζονται κάποια μελέτη - διαστασιολογηση για να είναι λειτουργικά. Θα πρέπει κάποιος μηχανολόγος να αναλάβει να την κάνει ( με κάποια αμοιβή φυσικά)
mechatr0n Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2015 5 χρόνια έκανα μελέτες και εγκαταστάσεις με συνδυασμό πισίνας, ΖΝΧ, ενδοδαπέδια, συμβατική θέρμανση, κλπ. από απλές έως περίπλοκες εγκαταστάσεις. Αν κάποιος έχει συγκεκριμένη απορία μπορώ να βοηθήσω. (Ο χρόνος είναι ένα πρόβλημα αυτή την περίοδο....)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα