Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων & όρια οικοπέδου


Recommended Posts

Καλησπέρα, η ερώτηση μου αφορά ένα οικόπεδο εντός οικισμού με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό.

Το όριο του οικοπέδου με τον δρόμο θεωρείται το τέλος της τάφρου 'η τους πρανούς του δρόμου? Επίσης το πρόσωπο του οικοπέδου με τον δρόμο είναι και η μοναδική πρόσβαση στο οικόπεδο σε περίπτωση που θέλει ο πελάτης να οικοδομήσει.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εξετάζεις αν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης. Το όριο της οδού θα είναι αυτό.

Αφού λες ότι είναι εντός οικισμού υπάρχουν πιθανότητες να μην υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης, οπότε στη περίπτωση αυτή το πρόσωπο του οικοπέδου σου είναι επί αυτού που το ΠΔ 209/98 ορίζει ως όριο οδού στη παρ. 3

3) Το όριο της οδού είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Στην περίπτωση που το όριο της απαλλοτρίωσης δεν είναι καθορισμένο, ως όριο της οδού ορίζεται το σημείο συνάντησης του εξωτερικού άκρου της τάφρου ή του πρανούς του εκχώματος ή επιχώματος με το φυσικό έδαφος. 

 

Κατά πάσα πιθανότητα, αν είσαι ψηλότερα από το δρόμο και υπάρχει τάφρος θα οριστεί ως όριο οδού το εξωτερικό μέρος της τάφρου έως και το φρύδι του πρανούς του οικοπέδου σου. 

Η δική μου άποψη είναι, να συντάξεις τοπογραφικό με υψόμετρα και μια τομή της οδού συμπεριλαμβανομένου και της ιδιοκτησίας σου και να αιτηθείς στη τεχν. υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας η οποία ευθύνεται για τη συντήρηση της οδού,  να υποδείξει το όριο της οδού στο εν λόγω ακίνητο και να το σχεδιάσει στο εξαρτημένο τοπογραφικό που θα υποβάλλεις. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα, θέλω τη βοήθειά σας, οικόπεδο εντός οικισμού άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Ο γείτονας του είχε πει κάποια στιγμή να περνάει από το οικόπεδο του κ να παρκάρει το αυτοκίνητο του στην αυλή του(ο γείτονας) κ συμφωνήσαν με τον ιδιοκτήτη  τώρα ο γείτονας θέλει να βάλει εξώπορτα στην είσοδο του ιδιοκτήτη αλλά με τα από συζήτηση με την πολεοδομία κατέληξαν ότι ο χώρος που περνούσα ήταν κοινόχρηστος και δεν έκανε τίποτα. Κάναμε καινούριο τοπογραφικό με ΕΓΣΑ κ μετά από ψάξιμο βρήκαμε ότι από τη διανομή του 1939 ανήκει στον ιδιοκτήτη και δεν έχει κοινόχρηστο χώρο πήραμε κ βεβαίωση από την τοπογραφική υπηρεσία ότι ανήκει στον ιδιοκτήτη.

Σ' αυτήν την περίπτωση τη κάνω????  Ο γείτονας υποστηρίζει ότι είναι κοινόχρηστος κ εμείς ότι δεν ειναι????

 

Θέλω να ακούσω και κάποια γνώμη από εσάς.. Ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

συναδέλφισσα

1.έχεις θέσει το ερώτημα σε λάθος ενότητητα-θέμα

2.αφού υπάρχει διανομή και έγινε επανεφαρμογή δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση

3.κοινόχρηστος χώρος υπάρχει μετά απο παραχώρηση τμήματος, με συμβολαιογραφική πράξη σε κοινή χρήση, ή να έχει τεθεί ως κοινόχρηστο με άλλο νόμιμο τρόπο

4.συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία τοπογραφικά διαγράμματα,του γεωτεμαχίου και των ομόρων,πίνακες και διαγράμματα της διανομής και κατέθεσε τα στην υπηρεσία

5.για το οτιδήποτε απαίτησε έγγραφη και αιτιολογημένη απάντηση-γνωμάτευση

6.ενημέρωσε δικηγόρο ενδεχομένως το θέμα να φθάσει στα δικαστήρια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.