Μετάβαση στο περιεχόμενο

δομηση σε εξ αδιαιρετου αγροτεμαχιο


Recommended Posts

αγαπητοι φιλοι,θελω τη βοηθεια σας.υπαρχει ,αγροτεμαχιο 10 στρεμματων,,παλια ιδιοκτησια,,οι ιδιοκτητες ειναι 2 ,αποφασιζουν εκ κοινου να το πουλησουν,το συμβολαιο αγορας τους ειναι το 2000,ο αγοραστης ειναι ενας αλλα θελει να χτισει ενα σπιτι γι αυτον και ενα για μελλοντικη πωληση μαζι με τμημα του αγροτεμαχιου,οι ερωτησεις μου ειναι ,ποσο χτιζει το αγροτεμαχιο,πως μπορει να χωριστει και πως να χτιστουν 2 κατοικιες οχι συνενωμενες ,οχι δηλαδη με μια οικοδομικη αδεια,ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

πρώτον αν το αγροτεμάχιο δεν βρίσκεται σε κάποια ΖΟΕ ή σε νατούρα χωρίζεται σε δυο τμήματα με την προυπόθεση ότι το κάθε τμήμα να έχει ελάχιστο εμβαδόν 4000 τμ και να έχει προσωπο σε δημόσιο δρόμο (25 μ. αν είναι παλαιός αγροτικός προυφιστάμενος του 1923 και 45 μ αν είναι δημοτικός με απόφαση Νομάρχη , επαρχιακός κλπ και τότε ελάχιστο βάθος 50 μ ) Επίσης θα πρέπει να πληρεί τις αποστάσεις των 15 μ από τα όρια για τις μελλοντικές οικοδομές , δηλαδή να μένει επαρκής χώρος για την δημιουργία της οικοδομής πέρα των 15 μ από τα όρια Φυσικά για να βγούν δυο διαφορετικές άδειες θα πρέπει να κατατμηθεί και να ανήκει όχι στο ίδιο ιδιοκτήτη το καθένα γήπεδο . Αν γίνει δυο τμηματα των 5000 τμ θα κτίζει το καθένα 220 τμ κατοικία Βασικό είναι να έχει πράξη χαρακτηρισμού από δασαρχείο της έκταση ως μη δασικού χαρακτήρα με επίσης βεβαιωση τελεσικείας της πράξης

Οπως γίνεται αντιληπτό χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για πιο πλήρη απάντηση

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω στα πολύ σωστά που ειπες συνάδελφε, ότι η περίπτωση κατασκευής περίσσοτερων του ενός κτιρίων στο γήπεδο απαιτεί έγκριση πρώην ΕΠΑΕ (μάλλον σημερινού συμβουλίου αρχιτεκτονικής και πολ. θεμάτων) που συνήθως υπήρχε μεγάλη άρνηση και αυστηρότητα τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό , για διάσπαση όγκου χρειάζεται έγκριση πρώην ΕΠΑΕ τώρα ΣΑ , αν το γήπεδο μείνει ενιαίο και φυσικά βγεί μια οικοδομική άδεια Μέχρι μια διάσπαση , αν και δύσκολο πιθανώς να την δώσουν (έχω πάρει σε ΕΠΑΕ ) για παραπάνω από δυο το θεωρώ δύσκολο .

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι στη περίπτωση το Μακη η πιο σίγουρη λύση θα ήταν να γίνει μια σύσταση οριζόντίων ιδιοκτησιών και να οριστούν όρια χρήσης στο γήπεδο. Μειονέκτημα τα "κολλητά" ή τα ενωμένα με Η.Χ κτίρια φυσικά. Εννοείται πως αν γίνεται κατάτμηση, ακόμη καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Υποψιάζομαι πως δε θα μπορεί να γίνει κατάτμηση γιατί αν μπορεί τώρα , θα μπορούσε ευκολότερα το 2000 που αγοράστηκε εξ αδιαιρέτου και θα είχε αγοραστείκάθε τμήμα ξεχωριστά.Συνεπώς ένα ενιαίο γήπεδο με μέγιστη δόμηση 300μ2 και με δυνατότητα διάσπασης κτιρίων από το ΣΑ, ΑΛΛΑ δε θα μπορούν να πουληθούν ξεχωριστά λόγω μη δυνατότητας δημιουργίας οριζόντιων ιδιοκτησιών.

Link to comment
Share on other sites

στην αραχωβα διασπαση ογκου περναμε και ΜΕ

 

1. με υπογειες δεξαμενες νερου που υποτιθεται δημιουργουν ενιαιο ογκο κτιριων

2. με ξυλινες περγκολες που ενωναν τα κτιρια

3 με πισινα ενδιαμεσα

4με κλειστη θεση σταθμευσης

Link to comment
Share on other sites

τα ειπε ολα απο το #2, στην αρχη τα...στοιχεια ο γεωργιος μιχαήλ

[με τις καλησπερες μου]

αλλα και οι υπολοιποι φιλοι απαντησαν διεξοδικα και εδωσαν λυσεις...

 

ή χωριζεται με τις προυποθεσεις του 3212 ή χτιζεις στο συνολικο..

 

Αρα, για να μην κανουμε υποθεσεις για το αν ειναι ετσι ή αλλιώς ή αλλοιώτικα..

θα ηταν πιό ευκολο να μας πείς διαστασεις και ορια....και συνορα, ΖΟΕ, ΓΠΣ... κλπ

 

και μετα

τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.