Μετάβαση στο περιεχόμενο

πίνακας κατανομής χιλιοστών


lourio

Recommended Posts

Αν εννοείς στον πίνακα κατανομής κοινοχρήστων της πολυκατοικίας, ναι.

 

Για τα χιλιοστά που αντιστοιχούν σε κάθε διαμέρισμα καθαυτά εξαρτάται από την χρήση του πίνακα.

 

Αν μιλάς για τα χιλιστά του οικοπέδου του κάθε διαμερίσματος που θα μπουν στα συμβόλαια, τα οποία προκύπτουν από τα εμβαδά των διαμερισμάτων, δεν έχεις δικαίωμα υπογραφής καθώς προκύπτουν από τα αρχιτεκτονικά. Οι αρμόδιοι μηχανικοί που έχουν το δικαίωμα υπογραφής αρχιτεκτονικών είναι οι Α/Μ και οι Π/Μ.

Αντίστοιχα, οι συντελεστές για την κατανομή δαπανών θέρμανσης, τα χιλιοστά για τον ανελκυστήρα και άλλες τυχόν δαπάνες που αντιστοιχούν σε Η/Μ υπογράφονται από μηχανικό που έχει δικαίωμα υπογραφής Η/Μ.

 

Αν έχεις έτοιμο τον πίνακα των χιλιστών από τα συμβόλαια, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και να υπογράψεις όποιον πίνακα σου ζητήσουν για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας. Θα χρησιμοποιήσεις τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στην κάθε ιδιοκτησία από τα συμβόλαια και θα συμπληρώσεις και ότι άλλο χρειάζεται.

 

 

Υ.Γ. Διόρθωσε το "υπογραφείς" σε "υπογραφής", βγάζει μάτι.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

´υπογραφής´ λάθος από αυτόματη διόρθωση .... λοιπόν μου έχει ζητηθεί ένας πινάκας ποσοστών συνιδιοκτησίας οικοδομής που αποτελείτε από 2 διαμερίσματα και ένα υπόγειο κατασκευής του 1975.τον χρειάζονται για νέα σύσταση από συμβολαιογράφο για αλλαγή χιλιοστών οικοπέδου διότι θα πωληθεί το ένα διαμέρισμα . ευχαριστώ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Όπως πολύ σωστά τα είπε ο sdim, αυτό που σου ζητήθηκε είναι δουλειά ΠΜ, ΑΜ (δεν ξέρω αν είναι και ΑΤΜ).

Edited by tasxan206
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι γνωρίζω ότι ειναι δουλειά ΠΜ και ΑΜ αλλά πιστεύω οτι δεν ειναι δουλειά που χρειάζονται γνώσεις κατάλληλες εκτός από απλά μαθηματικά άρα γιατί να μην μπορεί και ένας Μηχανολογος , εξάλλου έχω ήδη φτιάξει τον μισό πίνακα ( θέρμανση ,ανελκυστήρα ) .επισης νομίζω δεν υπάρχει κάποιος νόμος για τον πινακα ώστε να ακολουθούν οι εκάστοτε μηχανικοί ! Οι δουλειές πλέον ειναι λίγες και πρέπει να ψάχνουμε τα πάντα ! Ευχαριστω για το ενδιαφέρων.

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και ποια εμβαδά θεωρείς ότι πρέπει να λάβεις υπόψη...?

 

Άλλωστε και ο συμβολαιογράφος, με στοιχειώδη γνώση των επαγγ. δικαιωμάτων μηχανικών, δεν θα αποδεκτεί κάτι τέτοιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε lourio, όντως ένας μηχανολόγος μπορεί να κάνει την κατανομή, αλλά ελάχιστοι μπορούν να την κάνουν σωστά. Στο λέω ως μηχανολόγος που έχει διαβάσει τον ΓΟΚ και τον κτηριοδομικό κανονισμό. Ακόμα και οι Π/Μ και οι Α/Μ δεν την κάνουν πάντα σωστά, πολλοί συνειδητοποιούν μετά από χρόνια δουλειάς πως οι πρώτες τους δουλειές είχαν πολλά λάθη.

 

Για παράδειγμα, είσαι σίγουρος πως γνωρίζεις τον τρόπο υπολογισμού του συντελεστή δόμησης; Δεν μετράς μόνο το ωφέλιμο εμβαδό εντός του διαμερίσματος. Υπό συνθήκες προστίθεται και μέρος των τετραγωνικών των Η/Χ.

Επίσης αν υπάρχει υπόγειο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Πόσο είναι το καθαρό ύψος από το δάπεδο; Πόσο ψηλότερα είναι η οροφή του υπογείου από την στάθμη του εδάφους ή του πεζοδρομίου (πρέπει να ξέρεις και πότε έχεις σημείο αναφοράς το έδαφος και πότε το πεζοδρόμιο); Είναι 1.20μ, 1.50μ, 0.80μ; Παράλληλα πρέπει να ξέρεις και το πότε βγήκε η άδεια γιατί ανάλογα με την χρονική περίοδο ήταν διαφορετικό το όριο ύψους από το έδαφος που διαχώριζε το υπόγειο από το ισόγειο.

Το υπόγειο είναι λειτουργικά εξαρτημένο από το ισόγειο ή έχει ανεξάρτητη είσοδο;

 

Για το ίδιο ακριβώς κτήριο, αν είχε βγεί η άδειά του σε διαφορετικές περιόδους, μπορεί να έχει διαφορετικά τετραγωνικά σε κάθε διαμέρισμα οπότε να αλλάζει και η κατανομή.

 

Ο συμβολαιογράφος δεν νομίζω να αρνηθεί τον πίνακα των χιλιοστών αν έχει την σφραγίδα σου αλλά καλό είναι να είσαι σίγουρος πως κατέχεις τον ΓΟΚ, ΝΟΚ και κτηριοδομικό , καθώς και τις σχετικές εγκυκλίους, πριν υπογράψεις.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που επιμένω αλλά μιλάμε για ένα κτίριο 2 ορόφων άδειας του 1975 με 2 ίδια διαμερίσματα και ένα υπόγειο. Ούτε γοκ ούτε νοκ απλά πράγματα , ΣΔ , ύψος , κάλυψη κτλ. εξάλλου δεν υπάρχει κανόνας στο πως θα μοιραστούν τα χιλιοστά ειναι στην κρίση του μηχανικού ,πάντα βάση λογικής.εκει που θέλω να καταλήξω ειναι στο γιατί και ποιος απαγορεύει σε όλες τις ιδικοτητες να υπογράψουν κάτι ανάλογο . Εννοείται οτι αν μιλαγαμε για νέα οικοδομή με πολλές ιδιοκτησίες θα το αναλάμβανε τουλάχιστον κάποιος πιο έμπειρος στο κομμάτι αυτό . Ο συμβολαιγραφος ειναι ο αρμόδιος για το αν θα δεχθεί την υπογραφή; η κάποιο άλλο αρμόδιο όργανο ; Ευχαριστω για το ενδιαφέρον .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο ΣΔ είναι απλό πράγμα, η πραγματοποιούμενη δόμηση δεν είναι. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

 

Αρμόδιο όργανο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών είναι το ΤΕΕ, αλλά εδώ και δεκαετίες δεν ασκεί αυτή την εξουσία.

 

Το πως θα μοιραστούν τα χιλιοστά επί του οικοπέδου είναι στην κρίση του μηχανικού υπό την προϋπόθεση πως δεν υπάρχει έγγραφο (συμβόλαιο, διαθήκη, κτλ) που να εμπεριέχει δεσμεύσεις επί του οικοπέδου. Αν δεν εξασφαλίζεται από τα έγγραφα του πελάτη σου πως έχει το 100% του οικοπέδου (με συμβόλαιο, αποδοχή κληρονομιάς, κτλ), τότε θα πρέπει να το ψάξεις παραπέρα.

 

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θέμα

http://www.michaniko...

 

και σε αυτό

http://www.michanikos.gr/topic/29976-%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%AE-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%9F%CF%81%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%99%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά δεν είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί διαθήκη , αποδοχή κληρονομιάς κτλ. ? μήπως με μια υποσημείωση ότι η κατανομή έγινε με σύμφωνη γνώμη συνιδιοκτητών αποφεύγονται παρατράγουδα ? αφού συμφωνούν όλοι για τις αλλαγές πρέπει να ψάξω περισσότερο ? ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.