Didonis Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 11:58 πμ Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 11:58 πμ 8 λεπτά πριν, vasilori said: ...εφόσον πρόκειται για λανθασμένη βεβαίωση και όχι λανθασμένη τακτοποίηση, μπορώ εγώ να ανοίξω νέα δήλωση για να τακτοποιήσω... προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν είναι λάθος η υπαγωγή ενώ είναι λάθος η βεβαίωση..... ή το ανάποδο .... μπας και είναι λογοπαίγνιο? Εκτιμώ αν υπάρχουν αυτά τα ειδικά προβλήματα (ή ότι είναι) το πιο σημαντικό που πρέπει να λύσει είναι το θέμα της εγκυρότητας της ιδιοκτησίας της (συμβολαιογραφική πράξη) και είναι δευτερεύον ζήτημα το εξοικονομώ .... Τι εξοικονομώ αν ακυρωθεί το συμβόλαιο τους και η όποια αγοραπωλησία?? Το παίζουν κορώνα γράμματα και ότι κάτσει?? 1
vasilori Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 05:50 μμ Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 05:50 μμ 5 ώρες πριν, Didonis said: προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν είναι λάθος η υπαγωγή ενώ είναι λάθος η βεβαίωση..... ή το ανάποδο .... μπας και είναι λογοπαίγνιο? Εκτιμώ αν υπάρχουν αυτά τα ειδικά προβλήματα (ή ότι είναι) το πιο σημαντικό που πρέπει να λύσει είναι το θέμα της εγκυρότητας της ιδιοκτησίας της (συμβολαιογραφική πράξη) και είναι δευτερεύον ζήτημα το εξοικονομώ .... Τι εξοικονομώ αν ακυρωθεί το συμβόλαιο τους και η όποια αγοραπωλησία?? Το παίζουν κορώνα γράμματα και ότι κάτσει?? Καλησπέρα! Εννοώ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τακτοποιηση, αλλά έδωσε βεβαίωση νομιμότητας ότι όλα είναι βάσει άδειας, (έπραξε λάθος, διότι υπάρχουν αυθαίρετα). Η ερώτηση μου είναι μπορώ εγώ να ανοίξω νέα δήλωση να τακτοποιήσω τα αυθαίρετα και μετά να γίνει η όποια διόρθωση συμβολαίου απαιτείται με τη δική μου τακτοποιηση (και φυσικά ητκ) ή θα πρέπει να γυρίσει πίσω η βεβαίωση του συναδέλφου και να μπουν σε αυτή τη δήλωση οι αυθαιρεσίες; Και αυτό που επισήμανα είναι ότι εφόσον έδωσε βεβαίωση νομιμότητας ο συνάδελφος, θεωρώ ότι μπορώ εγώ να ανοίξω νέα δήλωση δική μου για τακτοποίηση και να παραβλεφθεί η βεβαίωση του. Ενώ αν ο συνάδελφος είχε κάνει τακτοποίηση και ήταν λάθος τότε θα έπρεπε σίγουρα να γυρίσει η δική του δήλωση και να συμπληρωθεί σωστά, διότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δύο τακτοποιήσεις για το ίδιο ακίνητο. Το εξοικονομώ εννοείται περνάει σε δεύτερη μοίρα, απλά το ανέφερα επειδή έτσι ξεκίνησε η δουλειά.
Didonis Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 06:04 μμ Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 06:04 μμ (edited) 18 λεπτά πριν, vasilori said: ....Εννοώ ότι ο συνάδελφος δεν έκανε τακτοποιηση, ... άρα λάθος διατύπωση. Οκ.... ναι μπορεί να γίνει υπαγωγή στον Ν 4495/17 μετά ΗΤΚ και διαδικασία διόρθωσης συμβολαίου. Την διαδικασία τι και πως του συμβολαίου θα την αποφασίσει τι και πως ο/η συμβολαιογράφος.... Υ.Γ. 18 λεπτά πριν, vasilori said: ή θα πρέπει να γυρίσει πίσω η βεβαίωση του συναδέλφου ... δεν υπάρχει διαδικασία επιστροφής πίσω βεβαίωσης.... σε κάθε περίπτωση είχε ισχύ 2 μήνες από την αυτοψία που έγινε. τότε (αν έγινε) και η έκδοση βεβαίωσης περί μη αυθαιρεσίας ναι βγαίνει από την πλατφόρμα του 4475 αλλά σκέτο μόνο αυτό δεν είναι τακτοποίηση. Edited April 3, 2025 at 06:10 μμ by Didonis 1
dimitris GM Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 06:11 μμ Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 06:11 μμ (edited) σωστα, Θα ακολουθησει την διαδικασια του αρθρου 16 του ν 5142/24 Άρθρο 16 Δυνατότητα μονομερούς διόρθωσης στοιχείων συμβολαίων Προϋποθέσεις και επιτρεπτές αποκλίσεις εμβαδομετρήσεων Άρση ακυρότητας μεταβίβασης ή σύστασης εμπράγματου δικαιώματος επί μεταγενέστερης υπαγωγής αυθαιρεσιών Τροποποίηση περ. α) της παρ. 1 άρθρου 82 ν. 4495/2017 Edited April 3, 2025 at 06:12 μμ by dimitris GM 1
vasilori Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 07:00 μμ Δημοσιεύτηκε April 3, 2025 at 07:00 μμ Ευχαριστώ πολύ!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα