Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους

πέρνοντας αφορμη από το θέμα που αναπτύξατε πιο πάνω, θα ήθελα να ρωτήσω και εγω κάτι. Σε τοιχεία υπογείου στην οποία σε κάπιοα σημεία

μετά το ξεκαλούπωμα φαίνονται τα τσέρκια υποστυλωμάτων,τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε το πρόβλημα:. Αν κάνουμε επάλυψει με τσιμεντοειδή για υγρομόνωση και μετά μπαζώσουμε βοηθάμε στην μη διαβρωση του σιδήρου

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχήν πρόληψη με αποστατήρες.

 

Τώρα αφού έχεις τέτοιο πρόβλημα θα πρότεινα τοπικό καθαρισμό (με το σκεπάρνι) στις προβληματικές περιοχές ώστε να φύγουν όλα τα τυχόν σαθρά γύρω από τα σίδερα και να δημιουργήσουμε κατάλληλο υπόβαθρο για τοπική επισκευή και καλή επικάλυψη με ρητινούχο κονίαμα (τύπου emaco) και κατόπιν αυτά που αναφέρεις.

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

στην τριτη φωτογραφια ασφαλως και υπαρχει προβλημα.

στις πρωτες δυο θεωρειται οτι υπαρχει?

μου εχει συμβει κι εμενα καποιες φορες και πιστευω οτι οφειλεται

στον πυκνο οπλισμο (συνηθως συμβαινει σε τοιχεια χαμηλα εκει που υπαρχουν οι αναμονες δηλ.

και στο σκυροδεμα οπου στην αρχη της αντλησης η αντλια ξεπλαινει το μπετον για να μπορεσει να "βγαλει"

καλο θα ειναι το πρωτο μπετο να πηγαινει για πεταμα...

Δημοσιεύτηκε

dtadkrina είναι απαραίτητο όντως να πετιέται το πρώτο σκυρόδεμα, και λόγω νερού αλλά και επειδή πρέπει να φύγει και το προηγούμενο.

 

Στις 2 πρώτες φωτογραφίες κατά την γνώμη μου το πρόβλημα είναι επιφανειακό - στην επικάλυψη και χρήζει απλής επισκευής. Πάντα βέβαια επιβεβαίωση επί τόπου για το βάθος του προβλήματος.

Θεωρείς ότι είναι θέμα οπλισμού ή ότι το μπετόν ήταν πολύ ρευστό με αποτέλεσμα να γίνεται "νερό" το τσιμέντο και να διαφεύγει από τα κενά του μεταλλότυπου αφήνοντας μόνα τα αδρανή?

Δημοσιεύτηκε

το οτι το τσιμεντο μπορει να διαφευγει απο τα κενα οταν το μπετον ειναι πολυ μαλακο φυσικα και ισχυει αλλα νομιζω οχι στην συγκεκριμενη περιπτωση.

 

και αυτο γιατι στην περιπτωση μας το προβλημα εστιαζεται στο κεντρο του μεταλλοτυπου και οχι στην ενωση οπου θα ειχε το τσιμεντο "δρομο" διαφυγης.

 

1toixiorr.jpg

 

τα πιθανα αιτια χωρις να αποκλειεται συνδιασμος ολων ειναι

 

α)πυκνος οπλισμος.

β)μεγαλη συγκεντρωση αδρανων στο συγκεκριμενο σημειο (ισως δεν εχει γινει σωστη αναδευση,ισως φρακαρε η αντλια κτλ...)

γ)αποτυχια δονησης.

Δημοσιεύτηκε

Είναι καθαρά 8έμα δονίσματος .Το μπετόν ήταν εξαιρετικά εργάσιμο φένεται πολύ καθαρα απο την όψη του.Απλά το σύστημα έχει ώς εξής :Tα μαστόρια βάζουν τον δονητή μια φορά σε κάθε άκρη και μία στην μέση της κολώνας(παρατηρήστε το στην φότο να το δείτε καθαρα μέση και άκριες καλος και παραδίπλα τα χαλίκια) αύτο είναι το κακό με τα μαστόρια έχουν μάθει ένα τρόπο δουλειάς και δέν αλάζουν .Κάθε κολώνα θέλει διαφοτετικό δόνισμα πρέπει και να βλέπεις και τον οπλισμό και την διατομη της και ανάλογα δονίζης. Δυστηχώς όμως με αλβανούς βουλγάρους και γενικά κάθε λογιο άσχετους που μαζέυονται στην οικοδομή αυτά θα τα βλέπετε. Το δόνισμα είναι καθαρά θέμα εμπειρίας ,έπρεπε να είχε μπεί ο δονητής και στις δίπλα θέσης οπότε και δεν θα υπήρχε τέτιο πρόβλημα.Το ξέρω γιατί όπως έχω αναφέρει αν και τεχνολόγος μηχανικός είμαι τεχνίτης στην οικοδομή έχω δική μου δουλεία και δονίζω ο ίδιος.Είναι η χειρότερη δουλεία το δόνισμα πολύ κούραση και θέλει μεγάλη προσοχή.Οσο για το φίλο που είπε οτι το τσιμέντο έφυγε απο της τρύπες ,μα για πιές τρύπες μιλάμε μεταλλότυπος είναι και δεν υπάρχουν τρύπες σε αύτον.

Δημοσιεύτηκε

dtadkrina και mastorakos μάλλον έχετε δίκαιο. Μαστοράκο δεν μίλησα για τρύπες (αν αναφέρεσαι σε εμένα) νομίζω αλλά για κενά εννοώντας την ένωση των μεταλλότυπων

 

dtadkrina η "μεγαλη συγκεντρωση αδρανων στο συγκεκριμενο σημειο" που αναφέρεις ίσως οφείλεται από σκυροδέτηση από μεγάλο ύψος.

 

 

Να ρωτήσω κάτι να μου πείτε την γνώμη σας:

1)Δεν υπάρχει περίπτωση το νερό και τσιμένο να έφυγε από την ρίζα της κολώνας?

2)Τα "νερά" που έχει το χρώμα του σκυροδέματος σε εκείνο το σημείο δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο?

3)Τελικά συμφέρουν και είναι καλύτεροι οι μεταλλότυποι?

Δημοσιεύτηκε

Οχι Αρη δεν αναφέρομαι σε εσένα.

 

Συμφέρουν αν τους βρείς μεταχειρησμένους γιατί για καινούργιους ασε καλύτερα.Τώρα εγώ στο δικό μου το σπίτη δεν θα τους έβαζα, αλλα αυτά γούστα είναι .Εγώ έχω τους δικούς μου λόγους .Θα καταλάβουν και οι άλλοι αλλα αργότερα το γιατί.Τα δούλευα στο εξωτερικό και τα γνωρίζω καλά .Πάντος στο δικό σας το σπίτη σκεφτείτε το λίγο.Αυτό είναι αποψη δική μου και προς θεού δεν την επιβάλλω σε κανέναν ,δεν θέλω να εμπλακω σε αέναες συζητήσεις επειδή είπα την άποψη μου άς έχει ο καθένας την εμπειρία του.¨Οπως προανέφερα το σκυρόδεμα ήταν εξαιρετικα εργάσιμο που σημαίνει κάτι παραπάνω απο αυτό που πρέπει , όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που έγινε η ζημία είναι καθαρά Θέμα δονίσματος.Θα πώ και κάτι για σ΄ενα Άρη αν και δέν σε γνωρίζω προσωπικά θεωρο ότι είσαι πολύ καλος στην δουλειά σου και γνωρίζείς το αντικείμενο πολυ καλά μακάρι εδώ που είμαι να είχαμε μερικούς σαν και εσένα έχουμε βέβαια αλλα λιγοστούς να γνωρίζουν το αντικείμενο προσωπικά εγώ έχω βρεί εδω 1 δυστηχώς.Αυτά που γράφω είναι δική μου άποψη και δέν θέλω να θείξω κανέναν. Για αυτό και γράφω ξανά (δεν θέλω να εμπλακω σε αέναες συζητήσεις επειδή είπα την άποψη μου άς έχει ο καθένας την εμπειρία του).

Δημοσιεύτηκε

Μαστοράκο, πολύ αινιγματικός είσαι... Μή φοβάσαι, εδώ δεν θα σε φιμώσει κανείς ούτε κανείς θα σε κατηγορήσει αν πεις τη γνώμη σου. Δεν εκπροσωπούμε κανέναν παρά τον εαυτό μας. Μεγάλες εταιρίες εδώ μέσα δεν παίζουν!

 

Αρη τώρα που ξανακοιτώ τις φώτο, βλέπω σημάδια από τα λάδια και στη βάση της κολώνας οπότε πολύ πιθανό να έχει γίνει και αυτό που λες. Αλλά αυτό προϋποθέτει και μεγάλης διάρκειας δόνηση. Επίσης εγώ πιστεύω πως είναι και θέμα σύνδεσης μεταλλότυπου. Δείτε τα δυό κομμάτια και τις τρύπες... Το αριστερό κομμάτι έχει τρύπες στην δεξιά πλευρά του αλλά το δεξί δεν έχει στην αριστερή. Άρα ίσως η ένωση αυτή να ήταν αδύναμη και να έχανε υλικό και από κει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.