sundance Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 08:29 πμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 08:29 πμ Πλέον με τον ΚΕΝΑΚ που απαιτουνται πλουσια παχη μονωσης στον φεροντα οργανισμο, μπορουν να προκυψουν σημαντικες ασυνεχειες σε υποστυλωματα και δοκαρια. πχ. δοκοσειρα που καταληγει σε προβολοδοκαρι, οπου στην θεση του προβολου δεν χρειαζεται μονωση το δοκαρι. ή υποστυλωμα που καταληγει σε ημιυπαιθριο οπου εκει δεν χρειαζεται παλι μονωση το υποστυλωμα. παραθετω φωτο για καλυτερη κατανοηση (κατοψη σε δοκαρι) : (η 1 ειναι ο τροπος που θα επρεπε να γινει ιδανικα, η 2 ειναι ο τροπος που γινεται στην πραξη, λογω ενιαιου καλουπωματος) επειδη το καλουπωμα ειναι ενιαιο, αυτη η ασυνεχεια (τμημα ΒΓ δοκου ή υποστυλωματος αυξημενο σε διασταση, εδω δοκος 0,25, που στο ακραιο τμημα της γινεται 0,31) στην 2 μπορει να δημιουργησει στατικο προβλημα? (προφανως κατα την στατικη μελετη δεν λαμβανονται υπ'οψιν)
george.eng Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 11:47 πμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 11:47 πμ 1) κατ'αρχάς νομίζω ότι να βάλεις στο δόντι μία ταβλίτσα δεν είναι κάτι φοβερό.. 2) επειδή το σίδερο το έχεις στους 25 μπορεί κάποιος να μιλήσει για επιδερμικό στους 31..(??)
terry Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 12:09 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 12:09 μμ Η επικαλυψη ειναι θεμα. Εγω τη βλεπω τουλαχιστον 9εκ. Επιδερμικο θελει σιγουρα. Εγω προσωπικα πλεον προτεινω θερμοπροσοψη. Οποιος νομιζει οτι ειναι ακριβη, μαλλον δεν τα εχει υπολογισει σωστα. Αυτα τα "δοντακια" οπου δημιουργουνται ειναι θεμα. Σε 2-3 δουλειες μου, ο αρχιτεκτονας τα χρησιμοποιησε για να διαχωρισει επιφανειες και ογκους, οποτε δεν υπηρχε προβλημα.
gio Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 12:48 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 12:48 μμ Εγω προσωπικα πλεον προτεινω θερμοπροσοψη. Οποιος νομιζει οτι ειναι ακριβη, μαλλον δεν τα εχει υπολογισει σωστα. Και με τυχον ρηγματωσεις στο μελλον...??? πως θα το παρακολουθεις..?
terry Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 12:55 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 12:55 μμ Τι εννοεις ρηγματωσεις? Το ιδιο το συστημα δεν ρηγματωνεται παντος. ΥΓ. Πλεον για νεες κατασκευες πρεπει να πληρουνται καποιες προδιαγραφες (κυριως στον Φ.Ο.). Αν αυτες εφαρμοστουν δεν εχεις λογο να φοβασαι για τιποτα.
dim Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:16 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:16 μμ (edited) Με θερμοπρόσοψη, στο παράδειγμα του σαντανς, το στοιχείο θα καλυπτόταν ολόκληρο απ τη μόνωση. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις (μικρού μήκους) δεν είναι πιο απλό, πιο γρήγορο και ίσως πιο οικονομικό να συνεχιστεί η μόνωση σε όλο το στοιχείο, αποφεύγοντας το δόντι στην 1η περίπτωση και τον επιδερμικό στη 2η; τερρυ, έχεις κατασκευάσει με θερμοπρόσοψη ή θεωρητικά το έχεις μελετήσει; Edited April 22, 2013 at 01:18 μμ by dim
terry Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:21 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:21 μμ Εχω κατασκευασει. Αν μπορω να βοηθησω ρωτα με.
dim Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:27 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:27 μμ (edited) Όχι, θεωρητικά το σκεφτόμουνα. Διάφορα θέματα σχετικά με την εμπειρία των συνεργείων, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, κόστη κτλ. Γιατί οι διάφορες εταιρείες του είδους τα παρουσιάζουν όλα παιχνιδάκι και συνήθως είναι το ακριβώς αντίθετο.... Ίσως σε κάποιο άλλο θρεντ θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε γνώμες ή να δούμε καμιά φωτό... Edited April 22, 2013 at 01:28 μμ by dim
salpigoal Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:51 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 01:51 μμ Παντως η αληθεια ειναι οτι τα κοστη εχουν πεσει στην θερμοπροσοψη... Εγω τα χα αφησει : 38-40 Ε /.τμ με εξηλασμενη πολυστερινη, 32-34 Ε με διογκωμένη......πλεον μιλαμε για τιμες και κατω απο 30 Ε /τ.μ...
σιδερας Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 02:09 μμ Δημοσιεύτηκε April 22, 2013 at 02:09 μμ Περιμένω,και εγώ με αγωνία, τα μυστικά στην κατασκευή της θερμοπρόσοψης ώστε να μην ρηγματώσει. Τerry κρέμομαι και εγώ από τα χείλη σου. salpigoal σύνελθε...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα