Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΕ Ν.720/77 και αλλαγη χρησης


Recommended Posts

Για μια οικοδομη μου προσκομισαν μια υπευθυνη δηλωση ιδιοκτητη του 1978,η οποια στην πισω σελιδα της εχει τον υπολογισμο προστιμου με βαση τον Ν.720/77 ,και μια μεγαλη σφραγιδα η οποια γραφει "ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ".θελουμε να κανουμε αλλαγη χρησης στο ακινητο.γινεται?

Link to comment
Share on other sites

Με την απόφαση 1876/1980 του ΣΤΕ η διάταξη του άρθρου 1 παρ.1 Ν. 720/77 ("αυτόματος εξαίρεσις από της κατεδαφίσεως πάσης αυθαιρέτου κατασκευής") κρίθηκε οτι "αντίκειται εις το άρθρον 24 παρ.2 του Συντάγματος". Με τον ν 1337/1983, άρθρο 20, τα αυθαίρετα του Ν. 720/1977 ακολουθούν τις ρυθμίσεις του 1337/1983 δηλ. αναστέλλεται η κατεδάφιση τους μέχρις ότου κριθεί (με απόφαση του νομάρχη και σύμφωνη γνώμη ΣΧΟΠ) η οριστική διατήρηση ή μη κάθε συγκεκριμένου αυθαιρέτου. Για τα εκτός σχεδίου προηγείται η ένταξη σε πολεοδομικό σχέδιο.

 

Άρα έχεις αναστολή από την κατεδάφιση και η εξαίρεση του 1977 δεν ισχύει. Δέν είναι "νομίμως υφιστάμενο" κτίριο. Δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή χρήσης αν δεν προχωρήσεις πρώτα σε εξαίρεση από κατεδάφιση και νομιμοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.